Praesidium 2022

Ik ken Louis al van mijn eerste jaar aan de unief toen we samen ook in de schachtenbak begonnen. Al snel had ik een goede band opgebouwd door de vele zatte avonden in den Hagar. Deze band groeide de voorbije jaren alsmaar door de typische bondings zoals samen een spauwke leggen, een piske doen aan het Spoed en natuurlijk naakt over het Paradeplein lopen. Sinds ik Louis ken zie je hem altijd vrolijk, zat of niet zat, kater of geen kater. Overal waar de lange stekkie komt kent hij wel iemand en iedereen ziet hem altijd graag komen. Verder is hij ook altijd bezorgd om iedereen rondom hem dus als je met iets zit kan je altijd op hem rekenen. Ik hoop dan ook dat ik nog vele momenten met hem mag meemaken.

Dixit Sam
Afgelopen jaar heb ik, ondanks de moeilijke omstandigheden van corona, enorm leuke herinneringen gemaakt met Sam Pieters. Wij hebben elkaar leren kennen op de online game nights op Discord van WINAK, toen ik CS:GO aan het spelen was met een mede-schacht van mij en Sam vroeg of hij mee mocht doen. Wat ik leuk vind aan Sam is dat hij erg sociaal is en het onmogelijk is om niet te lachen als je met hem praat of weg bent. Hij neemt uit zichzelf initiatief om af te spreken of iets anders te doen, altijd iets te beleven dus. Je hebt mensen die het graag rustig hebben of juist helemaal los willen gaan, met Sam kan je beide ;). Een nachtje in Den Hagar slapen na avondje goed gaan is ook niet vreemd voor hem. Als we denken aan Sam dan denken we ook aan zijn liefde voor Stella. Af en toe komt daar ook wel eens een spauwke bij kijken, maar dat houdt hem niet tegen om te blijven gaan, zelfs na een zevensprong.
Toen ik vorig jaar zelf in het praesidium stapte, was Sam erg spontaan en behulpzaam. Als je hem nodig hebt en het lief (heel lief) vraagt, zal hij geen nee zeggen. Met zijn grote verantwoordelijkheidsgevoel en passie voor WINAK, ben ik er zeker van dat Vice-Praeses perfect past bij Sam en hij het heel goed gaat doen.

Dixit Hajar
Ik heb Robbe leren kennen tijdens de extra boit van verkenningsdagen mid-corona. Ondanks dat de fysieke activiteiten toen op een laag pitje stonden, hield het ons niet tegen deze boit-sessietjes te blijven doen, binnen onze bubbel dan ofcourse ;). Ook na deze bubbelperiode stopte het samen pré’tjes doen & scheefgaan op TD niet. Ik amuseer me altijd geweldig met hem. Robbe is een sociaal, behulpzaam, sympathiek persoon die er altijd wel voor u is. Ook is hij erg gedreven binnen het praesidium en geeft hij altijd alles hiervoor. Ik vertrouw er dan ook volledig in dat hij Quaestor echt goed zal doen volgend jaar.

Dixit Sien
Deze meneer genaamd Ilias maakt samen met Sien en ik deel uit van de oude garde binnen dit opkomend praesidium. Samen met hem heb ik het meest legendarische schachtenjaar meegemaakt, en met overtuiging kan ik zeggen dat hij dit mede mogelijk heeft gemaakt. Hoewel hij veel kan verzetten, heeft deze jongen een wijde waaier aan bezigheden als hij zat is: Van fysicastellingen bewijzen op het krijtbord in Den Hagar, tot de broek van een WOZ onbruikbaar maken op praesidiumweekend (de methode laat ik over tot de verbeelding van de lezer). Ook durfde hij als schacht ook wel eens een prosenior uit te dagen tot “Krokke Loerand” blind in te zetten. Dat uitdagen heeft hij nu achterwege gelaten, maar ondertussen kan hij het wel!
Naast het volledig vanbuiten kennen van Klokke Roeland heeft Ilias een geweldige kennis van de codex. Moest je een liedje niet kennen zal hij het je hoogstwaarschijnlijk kunnen voorzingen.
Na een jaar met Ilias voor te zitten en zijn vreselijke mopjes te moeten aanhoren, ben ik ervan verzekerd dat Ilias nog een jaar als Cantor goed kan doen. Ilias heeft een grote passie voor cantussen en zingen. Daarmee heeft hij één doel: Het cantus niveau van WINAK op peil houden!

Dixit Mateo
Mateo, ook wel gekend als “homo bierbeerus” of zijn alter ego “Zateo”. Ik heb Mateo voor het eerst leren kennen toen ik schacht en hij scriptor was bij WINAK. In deze tijd had ik al gemerkt dat hij een heel enthousiaste WINAKker was die legendarische (meme) baloes maakte. Op activiteiten was hij ook altijd de persoon die het meeste sfeer maakte en uitleefde, zeker tijdens cantussen in den Hagar. Soms leefde hij zich zo zwaar uit dat hij veranderde in Zateo. Het jaar erna toen ik feest was en hij vice-praeses heb ik hem, ondanks corona, veel beter leren kennen als een top kerel die vriendelijk, enthousiast, begripvol, grappig, enz is. Zeker, als corona het toeliet, tijdens de verschillende bondingen op het paradeplein of in onze geliefde Bal-Enzo. Hierbij merkte ik steeds meer zijn grote liefde voor WINAK en dat hij goed de leiding kon nemen over de vele verschillende comités waaronder het online LAN comité waar we bij zowel het organiseren als meedoen super veel plezier gemaakt hebben (vooral op de LAN minecraft server). Andere online activiteiten bracht hij nog steeds zoveel mogelijk sfeer zoals bij de verschillende gamenights, waar we vaak Among us en card against WINAK speelde, waardoor die zeker de moeite waren om mee te doen! Zijn grote liefde voor WINAK en dat hij fantastisch leiding kan geven zorgde ervoor dat hij dit academiejaar praeses is geworden. Hierbij ben ik dan ook Quaestor geworden in zijn HP, samen met de vice-praeses Louis, waar ik nog meer met hem samen heb kunnen werken en hem kon leren kennen. Het was ook het jaar waarin we eindelijk ons lustrum konden vieren (als lustrum 55+) samen met de hulp van onze deus festi Arno Verlinden. Het was een zwaar jaar door de extra lustrum activiteiten en het lang verwachte galabal (na lustrum week hadden we echt nood aan een winterslaap). Hierboven op door de lockdown in het najaar, de coronamaatregelen die er waren en we ons geliefde fort VI niet konden gebruiken, waardoor we naar andere plekken moesten verplaatsen, maakte het er zeker niet gemakkelijker op. Hij probeerde ook een luisterend oor te zijn voor de mensen die het toen moeilijk hadden met alles en te helpen waar nodig. Ondanks de drukte en de tegenslagen heeft hij zich zeker zoveel mogelijk kunnen blijven inzetten voor WINAK en om alle problemen op te lossen waardoor we toch een uniek en geweldig lustrumjaar hebben kunnen doen. Op activiteiten probeerde hij, zoals gewoonlijk, nog steeds zoveel mogelijk sfeer te maken en uit te leven (hoewel hier ook soms Zateo boven kwam). We hebben er zeker nog van kunnen genieten en zullen dit voor altijd blijven herinneren! Met al deze ervaringen als praeses zal hij ideaal zijn om contacten te leggen en onderhouden met de verschillende sponsors als PR. Ook zijn ervaring als scriptor zal zeker handig zijn bij het maken van (legendarische) tekstjes voor de events. Met al dit zal hij het zeker goed doen als PR en er samen nog er een geweldig jaar van maken!

Dixit Louis-Philippe
Laxmi heb ik pas recent leren kennen op de WINAK-activiteiten en natuurlijk ook in het praesidium. De eerste indruk die ze maakte was dat van een erg spontaan en sociaal persoon. Een doorzettend en altijd optimistisch iemand die al snel met anderen aan de praat geraakt (ik denk dat iedereen die haar al ontmoet heeft dit zeker kan beamen). De perfecte eigenschappen om haar functie als P.R. tot een goed einde te brengen dus! Omdat WINAK haar ook nauw aan het hart ligt, lijkt ze me ook een ideale aanvulling van het praesidium. En nu het Corona jaar (hopelijk) voorbij is ben ik er zeker van dat al haar ideeën en inbreng in de groep ervoor zullen zorgen dat we er met z'n allen een topjaar van kunnen maken.

Dixit Elias
In mijn eerste jaar was ik niet echt heel actief in WINAK, echter was de naam Ingvar geen onbekende voor me. Ik hoorde veel eerstejaars over 'deze naam' spreken. Dit academiejaar op de studentenopening kwam ik Ingvar tegen. Hij sprak ons groepje aan en zo leerde ik hem kennen. Met Ingvar had ik echt direct het gevoel dat ik terecht kon bij hem... Niet enkel dat, ik voelde me direct alsof we al vrienden waren. Ingvar straalt de rust zelf uit, heeft een gouden hart en kan met iedereen door een deur. Hij staat voor zichzelf, heeft zijn eigen stijl en boven al dit positieve heeft hij stralende punten. Samen met zijn vodka geniet hij ten volle van elke activiteit!

Dixit Hélène
Bier, Cocktails, Smurfkes en Alcohol.
Lang geleden leefden alle clubs in vrede samen. Maar alles veranderde toen de Faculteit Geneeskunde uiteenviel.
Alleen den Arthur, meester van alle vier de boitkunsten, kon Wilrijk redden. Maar toen Wilrijk hem het meest nodig had, verdween hij.
Een heel jaar ging voorbij, en ik zocht samen met mijn medepraesidium naar onze redder in nood: een opkomend Zedenmeester genaamd Arthur. Z'n Boittechniek is geweldig, maar hij moet nog veel leren voor dat 'ie alle WINAKschachtjes kan helpen.
Maar ik geloof dat Arthur Wilrijk en de WINAKschachten kan redden

Dixit Ilias
Deze geweldige, enthousiaste persoon is niet goed in CSGO natuurlijk heb ik het over Hajar. Met haar stralende glimlach laat ze de kamer stralen. Op een Cantus of TD kan je haar niet missen. Hoewel ze haar gebreken heeft in het videogamen, is ze nog steeds een geweldig persoon. Hajar is zeer vriendelijk en behulpzaam en je kunt met haar een goed feestje bouwen volgens mij! Het opvallendste aan Hajar is haar krullende haar dat je uit de duizenden herkent. Hajar gaat voor de functie Hagar en die titel staat haar op haar naam geschreven want het verschilt maar een letter dus ze zal dat goed doen!

Dixit Danika
Ik leerde Sien kennen in mijn schachtenjaar, dit jaar dus. Ze is heel enthousiast in alles wat ze doet. Ze staat altijd open voor een babbel of om gekke foto’s en filmpjes te tonen van andere WINAK leden. Ze is sterk in leiden, zo bewees ons prachtige cheerleadersdansje met bijbehorende outfits (neen, niet gesponsord door Walibi). Ik ben ervan overtuigd dat ze het heel goed gaat doen als Hagar!

Dixit Geertje
Jaja, den Elias, een van de actiefste schachten dit jaar, een echt feestbeest en daarnaast nog eens de ideale partner voor groepswerken waar je altijd op kan rekenen! Hoewel we beiden in hetzelfde jaar zitten, heb ik hem dit jaar pas echt goed leren kennen op activiteiten en op de campus. Door de lockdown was hij nog niet zo heel betrokken bij het studentenleven, maar van zodra alles terug open ging, kon je hem op zowat elke activiteit vinden. Hij kan heel wat verzetten en is dan ook niet bang om een hoop shotjes te incaseren nog voor hij zelfs op cantus aangekomen is. Zijn sociale, rustige, plichtsbewuste en behulpzame karakter is ideaal om een functie als feest tot een goed einde te brengen. Ik ben er daarom ook van overtuigd dat hij een enorme aanwinst zal zijn voor het praesidium en hij zich er snel thuis zal voelen.

Dixit Robbe
Lang blond haar, een stralende lach en WINAK ledenkledij? Dan heb je het ongetwijfeld over Geertje! Deze meid is de enige die ik ken die het voor elkaar krijgt om nog vrolijk te zitten lachen tijdens alle wiskundelessen, zelfs lineaire algebra, en dan ook nog eens genoeg energie heeft om achteraf te gaan cantussen. Bij Geertje kan je altijd terecht voor een gezellige babbel en om eens goed te lachen. De warmte die zij uitstraalt zorgt er ook meteen voor dat je je goed voelt bij haar. Dit alles in combinatie met haar wiskundeskills maakt van Geertje de ideale WINAKker en mentor wiskunde! Ik kijk er alvast erg naar uit om nog vele jaren samen met haar in de klas en het praesidium te zitten.

Dixit Laxmi
Dit is de Jarne, zij die na de lesvrije week niet met corona opgescheept zaten kennen hem misschien beter als Caraman. Anderen kennen hem als die knappe gast met zijn staartje en fanny pack die op campus Middelheim passeert of in de tent aan het oefenen is voor de cheerlead. Van een goeie pint, als het kan een Cara (Blond), is hij niet vies en als hij er eentje aangereikt krijgt komt die verrassend snel leeg terug. Ik ken hem vooral als een sympathieke en enthousiaste kerel, die er op alle vlakken vol voor gaat. Sociaal is hij ook zeker en vast, wat op de WINAK kerstwandeling wel duidelijk te merken was, we zaten daar namelijk in hetzelfde groepje en voor hoe ver ik het mij nog herinner was dat enorm plezant! Op vlak van het studeren ken ik hem minder goed, maar met Mateo als peter kan ik mij inbeelden dat daar geen problemen zijn. Ook als schacht was hij zo goed als altijd aanwezig op activiteiten. Het is dus wel duidelijk dat Jarne een goede fit is voor het praesidium, als mentor informatica of als V.U. bij Team Smurfkes. De eigenschappen die ik heb opgesomd maken het voor mij alvast duidelijk dat mentor perfect bij Jarne past. Ik ben alvast enorm blij dat hij volgend jaar deel zal uitmaken van het praesidium en ik ben er zeker van dat jullie dat ook zullen zijn!

Dixit Louis
Ik heb voor het eerst gehoord van Hélène haar bestaan met de presentaties van Wetenschappelijke vorming. Het enige wat ik toen kon denken was ‘fix uw internet want zo is uw presentatie voor geen zak te volgen’ (it never got fixed). Uiteindelijk deed ik eens de moeite om haar te leren kennen en ontdekte ik dat ze al zo veel meer had bereikt in haar leven dan mij (is niet zo moeilijk tbh). Zelf is ze een pro in het onverwacht opduiken op WINAK caféavonden (waarvan ze zelf niet wist dat er een caféavond was). Al snel ontdekte ik dat Hélène eigenlijk niet kan zuipen, en dat zal haar haar hele leven blijven achtervolgen.
Al een geluk is ze toch een goede student. Het feit dat ze haar studiepunten terug verdient alsof het even makkelijk is als een wateradje, in combinatie met haar wil om mensen te leren kennen, maken van haar een geweldige mentor fysica. Moest ge haar dringend nodig hebben, bel haar en ga op zoek naar de standaard Motorola beltoon!

Dixit Luca
Aah, de Simon, om eerlijk te zijn kende ik hem niet in het begin van het jaar. Maar vanaf het 2e semester heb ik hem leren kennen en zijn we samen wel wat gaan feesten en cantussen. Zo ben ik er dan ook achter gekomen wa ne geweldige kerel dat hij toch is! Als je die Simon niet kent, hij is de gast die altijd aan het lachen is en (op TD's dan toch) in zijn rechterhand een pint vast heeft! De Simon is steeds enthousiast en gemotiveerd, als je iets van hem vraagt zal het steeds op tijd afgewerkt zijn! Hij zal nooit stoppen tot iets perfect geworden is!
Natuurlijk geniet hij ook wel van wat ontspanning (lees: basketbal, feesten en cantussen). Op TD's is hij altijd één van de meest actieve mensen, om dan de volgende dag om 8:30 in de les te zitten. Ik denk dat iedereen graag zou weten hoe hij dit voor elkaar krijgt!
De Simon heeft wel toegegeven dat hij nog nooit iets met Photoshop gedaan heeft. Natuurlijk zei hij direct, dat hij daar in de zomervakantie wel wat tijd in zal steken, waardoor dit dus zeker goed komt! Ik kijk al uit naar de posters en banners!

Dixit Jarne
Danika, onze Schachtenkoningin. De vrouw die alles kan regelen en ervoor heeft gezorgd dat onze schachtenopdrachten werden uitgevoerd. Deze topmeid is eerder het zwijgzame type, maar eens je haar beter leert kennen, ontdek je hoe geweldig ze is. Danika wil altijd helpen en blijft ten alle tijde vriendelijk. Ze smijt zich elke keer weer volledig en doet alles wat haar gevraagd wordt. Ze is de droom van ieder praesidium.
Ik kijk er al naar uit je volgend jaar nog beter te leren kennen!

Dixit Simon
Zoals elke ambitieuze student is Luca begonnen aan de universiteit met het idee om de beste richting van allemaal te gaan studeren, namelijk fysica. Hierdoor is hij dan ook bij WINAK terecht gekomen, en heeft hij besloten om zich te laten dopen. Jammer genoeg viel dit schachtenjaar tijdens de coronaperiode, en dat heeft hem niet veel goeds gedaan. Tijdens deze donkere periode heeft hij besloten om deel uit te maken van de Dark Side, want hij heeft namelijk de keuze gemaakt om te stoppen met fysica en te beginnen aan geneeskunde! Desondanks deze keuze is Luca een zeer sociale, en vriendelijke gast. Ik heb nu al een aantal keer het privilege gehad om met hem een gesprek te voeren, en telkens kon hij mij verrassen met zijn intelligente en ludieke uitspraken. Deze eigenschappen zullen zeker van pas komen om volgend jaar mensen te overtuigen om de eer van WINAK te verdedigen tijdens de interfacs! Daarnaast zullen zijn geneeskundige vaardigheden van pas komen om elke WINAKker er terug bovenop te brengen wanneer deze gekwetst zou zijn. Kortom, het sportteam van WINAK is in goede handen!

Dixit Arno
Arno, mijn mede fysicus en 1998 creatie. Ik ken Arno sinds de tweede bachelor, toen hij praeses was. Ik was toen nog een schacht die in het eerste jaar niet naar activiteiten kwam. In dezelfde lessen zitten als de praeses van een club waar je slapende schacht bent brengt wel een beetje druk om toch eens af te komen, het blijkt dat dit dan toch een heel goede keuze is geweest. Sindsdien heb ik al een paar mooie praesidium- en studiejaren met Arno (en WINAK natuurlijk) mogen meemaken. Hem in de lessen kunnen zien is toch al een grote motivatie om effectief naar deze lessen te gaan (daarom dat ik er bijna nooit in de voormiddag ben, want Arno is er dan vaak ook niet). Deze jongeman is nu eenmaal een erg aangenaam en rustig persoon waarmee iedereen bevriend zou kunnen zijn. Apart van dit is zijn inzet voor WINAK gewoonweg fenomenaal, niet velen doen het na. Dit is dan toch een grote reden dat hij voor een tweede keer een erefunctie verdient (en eigenlijk pas zijn eerste jaar zijn EREfunctie kan ‘uitvoeren’). Ik ben gigantisch blij dat we Arno dit jaar nog als peter hebben zodat hij zijn oneindige kennis kan overbrengen naar het nieuw praesidium.

Dixit Ingvar
Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.