WINAK, de Wiskunde, Informatica en Natuurkunde kring

Zoals bij vele clubs staat dat woord voor een afkorting. “WINAK” staat dezer dagen voor de “Wiskunde, Informatica en Natuurkunde Kring”. WINAK houdt ook haar clubkleuren Zwart-Oranje dicht aan het hart.

Wat doet WINAK?

Image

Wij onderhouden en verbeteren sinds 1965 het sociale leven van de Pythagorassen, de Einsteins en de “Bill Gates”-en in spe. Dit doen wij door tientallen activiteiten te organiseren gedurende het hele academiejaar.

Zoals elke club zorgen wij voor standaardactiviteiten zoals TDs (studentenfuiven), cantussen (drink-en zangfeesten) en elke week minstens 1 sportactiviteit via de UA Sportraad. Het is algemeen bekend dat de WINAK wel steeds bij de beste is inzake de georganiseerde TDs en cantussen en ook voor de sport moeten wij niet onderdoen, dat bewijzen de talrijke podiumplaatsen op studentencompetities de afgelopen jaren. Dat wij 1 van de 3-4 studentenverenigingen zijn met ons eigen clublokaal (den “Hagar”), maakt het nóg leuker om WINAKer te zijn!

Ook steken we tijd in speciale activiteiten, die meer te maken hebben met de studierichtingen die wij overkoepelen. Zo organiseren wij een reeks studiegerichte activiteiten zoals exclusieve blikken achter de schermen van bedrijven of interessante lezingen over onderwerpen waarvoor je in de eerste plaats naar de unief bent gekomen.

Hiernaast organiseren we een hoop caféavonden, spotgoedkope paintballdagen, comedynights of filmavonden en zijn we regelmatig te vinden op de campus waar we onze studenten een hart onder de riem steken tijdens een drukke lesdag met gratis snacks of zelfs middageten.
WINAK doet ook indirect mee aan alle grote evenementen van ASK-Stuwer, zoals de Openingsdag, de Cocktailparty, het Galabal, de GoKart-Race en de 12-urenloop. Met indirect bedoel ik dat je altijd wel de zwart-oranje kleur zal zien rondlopen op die locaties.

Doet WINAK ook iets voor de studies?

Ja! In tegenstelling tot studentenclubs, zijn wij een studentenkring, wat betekent dat wij de studenten ook bijstaan op academisch vlak. Heel het praesidium (de “regering” binnen de kring) staat steeds klaar om elke student bij te staan in moeilijke periodes (examens! ;-)) of om vragen te beantwoorden betreffende de studies en het leven.
Ook hebben wij Mentoren in ons praesidium, die gespecialiseerd zijn in deze taak. Zij ontwikkelen ook de tuyaux voor de studenten, met daarin examenvragen van elk vak uit vorige examens die teruggaan tot soms zelfs 20 jaar. Dit kan altijd handig zijn bij het voorbereiden van je eerste examens in december. Daarnaast zijn zij de drijvende kracht achter de studiegerichte activiteiten waarover je zeker veel meer zal horen en zien op deze site.

Doet WINAK een doop?

WINAK doopt zoals alle verenigingen op de buitencampus elk jaar de vrijwillige eerstejaars. Het is wel geweten dat WINAK één van de leukste dopen heeft. Wij houden uiteraard ook rekening met de medische toestand van de schacht (een gedoopte eerstejaars), en andere belangrijke zaken, wat altijd al resulteerde in een leuke en veilige doop voor iedereen.

Hoe bereik ik de toffe WINAKers?

Uiteraard via deze website, http://www.winak.be/, en via het forum, waarvan je ook de link vindt op de site. Indien je een praesidiumlid persoonlijk wenst te contacteren, volstaat het om zijn/haar voornaam te zetten voor @winak.be, dus bvb. dorien@winak.be . 

 

Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.