Praesidium 2020

Thomas, AKA Theumes, AKA Olaf, is een mysterieus personage. Misschien herken je hem aan zijn wilde blonde haar, zijn zwarte stofjas of zijn van ver herkenbare stem, maar één ding is zeker: er kan maar één Theumes in deze wereld zijn, en hij zit in WINAK. Niet alleen is hij een waar natuurkunde genie dat regelmatig cijfers krijgt die de statistische modellen van de online administratie van de UAntwerpen doen crashen, hij is ook iemand die helemaal los kan gaan op een feest! (En is er nog geen feest, dan houdt niemand hem tegen om zijn box boven te pakken en de hardste muziek die hij kan vinden door de ruimte te blaren.) Hoewel hij in het begin misschien nerveus overkomt, is Theumes een kalme, betrouwbare, daadkrachtige man die altijd aan de details denkt. Tenzij je het laatste A.I. van Google samen met de line-up van de beste festivals van België en de volledige catalogus van een Brico zou combineren in één rare robotstudent zou ik me geen betere Praeses voor WINAK kunnen bedenken!

Dixit Jef
De Mateo, in hogere kringen ook wel met een ‘Z’ geschreven, is een echte WINAKker in hart en lever.
Zijn liefde en enthousiasme voor WINAK is bijna niet te evenaren. Daarbij bezit hij echte WINAK superkrachten. De gelijkenis met een Bijbelse figuur is nagenoeg onmiskenbaar.
Zo zal hij een Cara die hem wordt aangeboden al gauw magisch verzevenvoudigen. Daar blijft het echter niet bij. Hij stamt namelijk af van de millennia-oude oerstam genaamd ‘de bierbeertjes’.
In zijn DNA zit namelijk de natuurlijke gave om astronomische hoeveelheden Cara te consumeren en op te slagen. Er is nog grote discussie over onder wetenschappers, maar het gerucht gaat dat deze gigantische opslag aan Cara Premium Beer wel eens de oplossing voor de verwoestijning in Afrika zou kunnen zijn.
Een Vice-Praeses met zulke capaciteiten lijkt me een echte aanwinst in ons praesidium. Beeld je bijvoorbeeld in dat er door een extreme vorm van hamstergedrag plots geen bier meer te verkrijgen is! Wel, dan zal Mateo onze redder in nood zijn. Zijn grote plichtsgevoel en opofferingszin zullen ervoor zorgen dat hij spontaan een gat in zijn bierbeertjesopslagvat prikt, een tap erop aansluit en het goudgele Caragenot rijkelijk laat vloeien. Iedereen terug blij!
Daarnaast is deze knappe kerel (knipoog) zeer begaafd in het spreken voor een groep mensen en de leiding nemen. Mateo’s motivatie om Vice-Praeses te worden is daarbij geweldig groot. Naar mijn mening is hij ook rechtvaardig en onbaatzuchtig. Hij durft zijn mening te geven, maar luistert ook naar die van anderen. Streng zijn wanneer dat moet is voor hem ook zeker geen probleem. Naast al het serieuze werk, weet hij ook sfeer te brengen en dat niet alleen op cantussen, TD’s of andere WINAK-activiteiten. Eveneens op uitstapjes met ons praesidium slaagt hij er altijd wel in om mensen aan het lachen te brengen.
Ik zou me geen betere Vice aan mijn zijde kunnen wensen.

Dixit Theumes
Arno (niet meneer Praeses) Deceuninck, ook wel Bolleke, ook wel Arnod (ok misschien ben ik de enige die die naam gebruikt) is alom bekend in het grote Chillrijk.
Hoe ik Arno heb ontmoet?
Op de eerste dag kwam hij rond tijdens de pauze om iedereen zijn/haar naam vanbuiten te leren, vergeet niet dat we met 70 in informatica zijn begonnen. Arno is slim, charismatisch, gemotiveerd en SOCIAAL, wat wel echt een paradox is als WINAKker! Af en toe begint Arno wel een gesprek in de Komida met een random 40-er die naast hem zit, of fixt hij via een knipoog naar de werkers van de Komida een extra portie.
Deze jongeman zal ons team vertegenwoordigen als Quaestor, en ik zou er geen meer geschikte persoon voor kunnen bedenken. Met zijn orde en enthousiasme is hij niet bang van een functie die zo een grote rol zal spelen in het Lustrumjaar. Het feit dat je als Quaestor nuchter moet blijven op activiteiten zal ook geen probleem voor hem vormen, aangezien dat ook zijn stijl was toen hij begon aan zijn schachtenjaar. Dit zal wel betekenen dat de Arno die zat was na 1 cocktail terug zal tevoorschijn komen op de niet WINAK activiteiten ;)

Dixit Mateo
Hier hebben we hem dan, Toon, mijn voorganger als Mentor Informatica. Al van de eerste dag dat ik hem leerde kennen, tijdens de verkenningsdagen, was ik er dankzij hem al snel van overtuigd dat ik nog naar veel WINAKactiviteiten zou gaan.
Toon heeft den Hagar als tweede thuis. Dankzij zijn passie voor cantussen, maar ook door zijn functie Hagar, heeft hij al enorm veel cantussen meegemaakt. Dit geeft hem de vaardigheid om alle soorten liedjes foutloos te kunnen inzetten. Afgelopen jaar is hij ook al Cantor geweest, waarin het snel duidelijk werd dat hij met WINAK een deftig cantusniveau wou aanhouden, dit toch zeker in het begin van de cantus, want tegen het derde deel heeft hij met zijn magische pen-gooi-methode al een hele hoop liedjes kunnen vinden.
Hij is in staat om met originele ideeën af te komen en laat zéker zijn mening weten. Toen er nog maar een paar mensen besmet waren met corona in België kwam hij met het idee om een corona-cantus te houden vanaf er 100 besmettingen waren. Tijdens de lockdown zelf kwam er hier al snel een tweede versie van, deze keer digitaal.
Ook in tijden van een lockdown kan hij zijn passie voor cantussen niet loslaten en is hij volop bezig met partituren te maken van de favoriete liedjes van alle praesidiumleden. Toon is dus iemand die al veel cantussen gedaan heeft, veel liedjes kent en voor genoeg drinkliederen zorgt. Ideaal dus als Cantor!

Dixit Arno D.
Ah, de Jef! De Jef heb ik leren kennen in ons schachtenjaar. Toen wist ik al direct; ‘dees is ne vage gast’. En dat vooroordeel was absoluut correct. Dit klinkt misschien negatief, maar versta me niet verkeerd, De Jef is ne mens da ge ni gewoon Jef kunt noemen.
Zijn geniale prosits op cantus, random schimmelschuren om 2 uur ‘s nachts, de spontane reactie wanneer iedereen in Den Hagar voor de zoveelste keer zijn naam aan het scanderen is, en nog zo veel meer. Al deze dingen maken De Jef gewoon ne fantastische mens om mee in het praesidium te zitten.
Het voorbije jaar was ik samen Hagar met deze topkerel. Alhoewel dit jaar werd afgeknipt door de covid-19 heb ik me zeker enorm kunnen amuseren om ons geliefde lokaal samen met De Jef uit te baten. Het oplossen van problemen ging super vlot met hem en hierdoor kan ik dus met zekerheid zeggen dat hij zijn 2e Hagarjaar ook enorm goed zal doen (als we terug activiteiten mogen doen tenminste).

Dixit Toon
Ilias heb ik leren kennen in mijn schachtenjaar. Wat mij al snel aan hem opviel is zijn talent om onmenselijke hoeveelheden alcohol te consumeren zonder zijn vermogen om recht te staan te verliezen. Mijn theorie is dat hij geen lever heeft maar een zwart gat. Deze eigenschappen maken hem zeer geschikt om temmer te worden en onze nieuwe generatie WINAKschachten op te voeden.
Ilias is ook muzikaal aangelegd, hij is namelijk een ware cantusliefhebber/verslaafde, er zijn weinig liedjes die hij niet kan inzetten. Daarom kan je hem vaak in den Hagar vinden voor een cantus. Zijn voorliefde voor den Hagar geeft mij veel vertrouwen dat hij er goed zorg voor zal dragen.
Ondanks dit alles heeft hij nog niet te veel hersenschade opgelopen en haalt hij nog steeds zeer goede punten. Een jongen met talenten zoals hem zie ik zeker uitgroeien tot een ware fysicus. Misschien kan hij dan eindelijk het mysterie van zwarte gaten oplossen (althans toch hetgene in zijn lever).

Dixit Ruben
Den Benjamin of ook wel Benji voor de vrienden is één van de twee WINAKkers met een fluwele rosse krullenbol. Je onderscheidt hem van de twee omdat hij altijd een fancy bril aan heeft gepaard met een koptelefoon zodat het feestje in Benji’s brein nooit ophoudt.
Je vindt hem meestal terug in de zetels van den Hagar na een te volmaakte cantus. Als informaticus heb ik Benjamin een jaar geleden leren kennen. Hij was toen Sport, dit is voor een informaticus een hele rare functie om aan te nemen, maar hij heeft deze functie met een glimlach (en natuurlijk ook heerlijke zelfgemaakte pasta) uitgevoerd.
Als hij als informaticus al met plezier sport dan zal hij met gemak de ergste straffen kunnen voordoen op een cantus als Zedenmeester voor de volgende generatie schachten.

Dixit Sam
Louis-Phillippe, of Luigi voor de vrienden, heb ik vroeg in het academiejaar leren kennen.
Hij was een stille jongen die nog een beetje aan het twijfelen was om zich te laten dopen. Uiteindelijk heeft hij toch deze stap gezet en kwam hij in de WINAKschachtenbak terecht. Hier werd hij geweldig goed opgevangen door zijn medeschachten, de Temmer en de Zeden. Sindsdien ben ik hem vaker en vaker tegengekomen op activiteiten, wat mij enorm plezier deed. Al was het nu een cantus of een TD, Luigi was altijd aanwezig!
Ik heb doorheen het jaar gemerkt dat Louis-Phillipe is open gebloeid. Hij is socialer geworden maar hij is zeker zichzelf gebleven, nog steeds even vriendelijk en behulpzaam. Dit zijn in mijn ogen alle eigenschappen van een WINAKker!
Als je op dit moment nog altijd niet overtuigd bent dat Louis-Philippe een topkerel is, dan zal het volgende je zeker over de streep trekken.
Hij heeft eerder al een ingenieursstudie gedaan maar dat lag hem niet helemaal. Hierdoor heeft hij de fantastische beslissing genomen om naar Antwerpen te komen en fysica te studeren! Persoonlijk denk ik dat dit één van zijn beste keuzes ooit was.
Om af te sluiten ben ik er van overtuigd dat Louis-Philippe met al deze eigenschappen een mooie aanwinst is voor het praesidium. Hij zal zijn functie met veel passie uitoefenen en ik kijk er naar uit om hem volgend jaar nog verder te zien open bloeien.

Dixit Arno V
Yow iedereen, dit is den Basil: Een van de 2 magnifiekste krullenbollen van heel WINAK. Een mens met vele schuilnamen, die maar weinige mensen kennen, zoals bijvoorbeeld Gaston.
Tevens is hij ook de mens met wie ik de eer had om samen aan mijn eerste jaar praesidium te beginnen, als Sport. En eerlijk, als ik opnieuw zou mogen kiezen, dan zou ik voor exact hetzelfde kiezen.
Basil is een toffe mens die altijd wel klaar staat om mensen te helpen. En ik denk dan ook dat hij zijn nieuwe functie als P.R. heel goed gaat doen. Immers, hij was de persoon die altijd wel klaar stond om een praatje te maken met iedereen, om toch maar aan te dringen of je niet een keertje kwam meesporten met ons. En amai, was hij daar goed in. Hij was eigenhandig de drijvende kracht achter de (vaak massale) opkomst op interfac.
Ik ben er dus zeker van dat deze talenten hem zeker van pas gaan komen bij zijn nieuwe P.R. functie. En ik kijk er zeker naar uit om nog een jaar samen met hem in het praesidium te zitten!

Dixit Benjamin
Sinds dit jaar zit ik in veel lessen samen met Arno en heb ik hem dus leren kennen, het viel me direct op dat hij een erg aangenaam en sociaal persoon is. Het is dus zeker niet moeilijk om plezier te hebben als hij in de buurt is.
Ook heb ik gemerkt dat wanneer ik een probleem had (*kuch* Numerical Methods *kuch*) hij met veel plezier wilde helpen. Over het algemeen merk je dus echt een aura van positiviteit als Arno ergens dichtbij rondhangt.Hij heeft mij uiteindelijk ook grotendeels overtuigd om in mijn tweede jaar meer met WINAK bezig te zijn. Mensen kunnen overtuigen en een respectabel persoon zijn, zijn zeker goede eigenschappen als je P.R. wil worden. Ik ken hem nu als mijn lieve “Meneer Praeses”, wat wil zeggen dat hij het ook gewend is om veel werk te doen voor WINAK.
Deze kwaliteiten zullen er dus voor zorgen dat het P.R. gecombineerd met Dux Festi zeker geen probleem zal zijn met hem. Ik hoop dat we samen nog veel kunnen drinken en kijk er naar uit om hem mee in het praesidium te hebben!

Dixit Ingvar
In het begin wist ik niet wat ik van Victor moest denken maar door de activiteiten heb ik hem beter leren kennen als heel spontaan, vriendelijk en sociaal.
Hij probeert altijd mensen te betrekken bij de verschillende activiteiten van WINAK.
In de lessen is hij ook vaak heel actief want hij vraagt en beantwoordt veel vragen maar een grapje gaat er ook altijd bij.
Ik heb hem niet altijd gezien op alle cantussen maar wanneer hij er is dan gaat hij heel hard met het rijkelijke bier daar aanwezig. Ook op TD ’s houd hij zich zeker niet in!
Met deze eigenschappen is hij zeker een goede aanwinst voor WINAK . Ook sinds hij competitief aan wielrennen doet zal hij heel zeker een goede Sport zijn samen met Ruben en WINAK naar veel overwinningen leiden op de verschillende interfacs!

Dixit Louis-Philippe
Ruben Lauwereys, beter gekend als Piep, omwille van de traditionele bijnaamverzinsels bij een nieuwe naamgenoot van WINAK, is een topkerel.
Uit zijn mond komen enkel wijze uitspraken en geregeld ook eens zijn avondeten wanneer hij weer eens een pintje te veel dronk op een WINAKactiviteit, maar dat draagt natuurlijk bij aan de vriendschappelijke sfeer op de activiteiten.
Tijdens academiejaar 2019-2020 kenden we hem als Mentor Wiskunde, waarbij hij de nieuwe (wiskunde)schachtjes verwelkomde met zijn medementoren.
Aan de zijde van Victor als sport levert Ruben de nodige y (via zijn achternaam he) om op elke interfac voor Victory te zorgen!

Dixit Louis
Samen met Sien heb ik een jaar geleden een geweldig schachtenjaar beleefd, zij was toen de Schachtenkoningin. Ze heeft er toen mee voor gezorgd dat al die schachtenopdrachten goed verliepen en dat maakte dat ze vorig jaar als P.R. in het praesidium zat.
Tijdens de cheerlead van dit jaar zou ze laten zien dat ze zich creatief kan uiten, helaas ging deze niet door (covid-19). Dat is een enorm belangrijke eigenschap als je gaat voor de functie V.U., ook het sociale aspect kan hier zeker bij helpen!

Dixit Basil
Dat ik Charon heb leren kennen heb ik aan Hanne te danken. Ondanks dat je hem niet zal zien rondlopen op de campussen van UAntwerpen, was hij toch elke WINAKactiviteit aanwezig en deed hij telkens opnieuw enthousiast mee.
Al snel had ik door dat hij een enorme meme-master is. Zelfs tijdens de corona-tijden was het altijd lachen met zijn grappen, opmerkingen en memes natuurlijk tijdens de online spelletjesavonden. Ik vreesde een beetje voor de Scriptor met dat de lat zeer hoog lag na Mateo zijn epische Scriptortijd, maar ik denk oprecht dat Charon dit zeer goed gaat doen en WINAK volgend jaar nogmaals fantastische baloe’s zal hebben.
Ik geloof dat Scriptor Charon zowat op zijn lijf geschreven is en dat hij zeker en vast een meerwaarde gaat zijn in het WINAKpraesidium!

Dixit Sien
Deze WINAKker, ondertussen door geëvolueerd naar de tussensoort “Homo Ad Fundumicus”, zie je zelden niet in zijn wilde habitat: Den Hagar en WINAK Activiteiten/Cantussen.
Daarnaast was hij in zijn schachtenjaar een echt roofdier, waar hij frequent aasde op de ad fundums van de Temster en de vingers van de Zeden.
“Zat” is dus absoluut een underrated woord om deze jongen te beschrijven en als je hem nu vraagt of hij een “plan” heeft mag je zeker zijn dat hij om de hoek een glimlach heeft klaarstaan naast een grote kan die gevuld is met bier. Over de pinten hij ondertussen al achterover heeft gekapt (en dat zijn er heel wat) heb ik hem nog niet horen reclameren, maar alle chance nog minder over zijn punten.
Daarom ben ik dus ook zeker dat Sam als Mentor Informatica een goede aanwinst is binnen het praesidium van WINAK dit jaar!

Dixit Charon
Ingvar heb ik ergens in het midden van het eerste semester van vorig jaar leren kennen.
Hij was toen meestal een stille gast die zo goed als elke les aanwezig was en wat probeerde op te letten. Hij heeft zich in mijn jaar laten dopen, maar we zijn niet echt samen schacht geweest, omdat het studentenleven hem nog niet zo echt lag.
Naarmate het jaar vorderde werden we wel beter bevriend en onder vrije middagen gingen we met andere klasgenoten naar de Quick of Domino’s.
Het was pas in de tweede bachelor dat we met de bende (Ingvar, Arno V. en ik) zowat in elke klas te luid waren. Ook hebben we Ingvar zo ver gekregen om nog eens te komen cantussen (en eindelijk zijn lintje te ontvangen), sindsdien is hij compleet verslaafd! Toen hij dus de woorden: “Cantus is echt mijn natuurlijke habitat, joeng!”, opperde, stonden Arno V. en ik erbij als trotse ouders.
Dit, het feit dat hij altijd fantastische punten haalt (behalve voor AF III waar we allebei een 10 voor hebben gehaald!) en het feit dat het een zeer sociale jongen is, zullen er voor zorgen dat hij een goede aanwinst voor het praesidium zal zijn, alsook een geweldige Mentor.

Dixit Ilias
Louis ken ik al heel lang. En vanaf de eerste keer dat ik hem zag was het al duidelijk dat dit een genie was. Ik heb hem zien groot worden (heel groot) en hij is sinds zijn kinderjaren al veel veranderd. Zo is er bijvoorbeeld geen pijler te trekken op zijn haarstijl, hij gaat van normaal naar een volwaardige bosaap direct naar zo goed als kaal. Benieuwd wat het volgend jaar wordt…
Één ding dat echter niet veranderd is bij Louis, is zijn onevenaarbare drang om mensen te helpen en altijd vriendelijk en vrolijk voor de dag te komen. (En zijn porno-snor natuurlijk, die schittert al jaren.)
Door de jaren heen hebben Louis en ik een trouwe vriendschapsband gecreëerd en werd het steeds duidelijker wat een fantastische jongen hij wel niet is. Een topsporter, weldoener, volhouder en een wiskundewonder. Of zoals mijn vader hem omschrijft: zijn ideale zoon. (RIP ME)
Naar volgend jaar toe weet ik zeker dat Louis ook in zijn functie als Mentor Wiskunde zal schitteren. Wat ook van pas zal komen is dat Louis volgend jaar ook nog een aantal studiepunten moet opnemen in de eerste bachelor en dus midden tussen zijn doelpubliek zal vertoeven. Hierdoor zal hij een makkelijk aanspreekpunt worden en een directe connectie tussen de wiskundestudenten en WINAK.
Kortom: Louis is een absolute top kerel en een grote aanwinst voor WINAK. Hij zal de kleuren van WINAK zeker tot zijn recht laten komen volgend jaar.
PS: Louis is ook niet vies van een cantus of TD. Verwacht hem maar met zijn beste dansmoves en in opperste stemming op alle WINAKevenementen, klaar om tot in de vroege ochtend het beste van zichzelf te geven. Al schurend met mij natuurlijk ;)

Dixit Victor
In mijn schachtenjaar heb ik Igor leren kennen als Quaestor, eerst dacht ik er niet veel bij maar daar zou zeer snel verandering in komen...

Overal waar hij tevoorschijn komt, van cantussen en cafeavonden tot een absoluut perte totale ledenweekend (een fles appeljenever en smurfjes om te beginnen was toch niet zo een goed idee hoor Igor) weet deze man altijd wel ambiance en herinneringen uit een activiteit te slagen, en ik kan zeggen dat hij er nooit tegen zijn goesting staat!

Vanwege dit en zijn meesterlijke improvisatie skills ben ik echt wel blij dat hij nog een jaartje ons praesidium komt verstevigen in deze rare tijden van alcoholvrije corona’s en de nieuwe generatie schachten mee wilt “opvoeden” (met jevener en blue uiteraard), want boven alles is Igor echt wel een WINAKker in hart en nieren!

Dixit Charon
Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.