Praesidium 2013

Joël, bij de meesten bekend als Julleke, el Julio of de Jullinator, is zo één van die mensen waar ge potentieel in kunt ontdekken. Bij deze joviale jongeman hoeft ge zelfs niet ver te graven; hij hapte meteen toe toen ik hem vorig jaar kwam vragen als Mentor Wiskunde. Na een aantal goede startmaanden besloot hij zijn kans te grijpen toen Laura ons spijtig genoeg moest verlaten, en bood hij aan om Quaestor te worden. Daarmee trad hij toe tot het hoogpraesidium en opeens was ik sociaal verplicht om te converseren met die kerel. Wat bleek: die jongen zit vol met ideeën! Hij is nog jong, maar schijn bedriegt: achter die Bieber-bles of kuif schuilt een bekwame WINAKker. Altijd klaar voor een praatje, nooit verlegen om efkes te helpen... Julleke is een goed aanwinst voor WINAK, en ongetwijfeld een sterke kandidaat om mij op te volgen!

dixit Pedro
De Senne, een van de goede fysica-schachten van mij als mentor. Toen ik hem vorig jaar informeerde over praesidium spurtte hij direct naar de opkomende praesesen om zich kandidaat te stellen voor een functie.

Ik heb hem dit jaar van dicht bij kunnen volgen als promentor fysica en hij heeft deze functie naar behoren uitgevoerd. De examenvragen staan allemaal in de tuyaux, fysica-uitstapje is ook georganiseerd, iedereen was content over de quiz,... Joël heeft hem voor volgend jaar als zijn vice gevraagd. Hier zal Senne zich volledig kunnen ontplooien en veel bijleren en goeds doen en WINAK alleen maar nog groter maken. Een achttien op een examen, das een minimum. En dan vinden we Senne nog tot in de vroege uurtjes op elke TD in Wilrijk. Vele meisjes hebben op TD al kennis gemaakt met Senne, hoewel hij dat achteraf niet altijd meer even goed weet. WINAK vertegenwoordigen en Joël bijstaan volgend jaar, ik ben er zeker van dat dit gaat lukken.


dixit Sander
Gitte heeft er al een jaartje Sport opzitten en heeft dit fantastisch gedaan. Ze wist telkens volk te mobiliseren om naar de Interfac te gaan en zorgden vaak voor broodjes voor het sporten. Tevens had ze een groot deel van de organisatie van het cheerleaden op zich genomen. Dat is goed gekomen want we hebben dan ook gewonnen! Iets waar elke WINAKker fier op mag zijn. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat haar organisatie-skills haar zullen helpen bij haar taak als Quaestor. Ik weet zelf wat het inhoudt en ben er zeker van dat Gitte het aankan. Ze zal zich zeker amuseren met al de kassen van WINAK.


dixit Julleke
Wannes is echt een geweldige kerel! Niet alleen ben ik zijn opvolger als schachtenkoning, we worden nog eens samen Hagar ook!

Dit jaar heeft hij zich al helemaal bewezen als Scriptor met fantastische baloes, en dat maakt hem helemaal klaar om er als Hagar in te vliegen. En ik ben er van overtuigd dat wij gewoon keihard gaan knallen!! :D

Naast dat is hij samen met zijn kinneke Lolita een cantuslegende, en daarbovenop nog eens feestbeest tot de tiende!

Ik kijk alvast heel hard uit naar het meest awesome jaar met hem.


dixit Jos
Jos als Hagar volgend jaar komt dik in orde. Ten eerste is hij iemand die zich volledig kan inzetten voor WINAK. Dit is bewezen met de schachtenkoningverkiezing en zijn kwaliteiten als schachtenkoning en de cheerleadcompetitie op de GoKartrace.
Verder is hij ook super aangenaam om mee samen te werken. Ik spreek uit ervaring, want ik heb er een week intensief mee samen gewerkt om de ontgroeningsbaloe te maken.
Een groot voordeel als Hagar is dat hij maat weet te houden als dit moet. Uiteraard laat hij zich op een cantus al eens gaan, niemand die dat nog nooit gedaan heeft... Maar als er verantwoordelijkheid genomen moet worden, zal hij goed genoeg weten wanneer het tijd is voor het laatste pintje.

Ook niet onbelangrijk is zijn kot vlakbij de Hagar. Dit is al vaak de locatie geweest van een indrink en die afstand is héél gemakkelijk te overbruggen. De orde die (meestal toch) heerst op zijn kot, verwacht ik dan ook terug te vinden in ons geliefd lokaal.

Dixit Katrijn

Ik ben zeker dat er vele dingen over Tim, oftewel Pappie, gezegd kunnen worden, en toch ben ik gedwongen me te beperken. Zelf heb ik slechts de helft van Tims praesidiumjaren meegemaakt maar daarin heeft hij zijn waarde in meer dan één manier bewezen. Allerbelangrijkst is dat hij betrouwbaar is. In zijn jaar als Feest was alles steeds perfect in orde, waarbij zijn ervaring zeker een meerwaarde bleek.

Nu ambieert hij echter de functie Cantor, weliswaar een andere functie maar uiteindelijk toch niet zo verschillend. Wat anders is de functie Cantor als een Feestje bouwen? Ik denk dat de meesten onder ons wel spontaan een danske placeren als DJ Pappie weer is een vette schijf opzet. Als hij de Cantor-functie opneemt, zal het niet anders zijn. ‘t Is te zeggen, zolang de lugubere Fabiant-schijven wat in de minderheid blijven.


Dixit Bob
Bram is iemand van het stillere type, toch heb ik hem gedurende het jaar geleidelijk aan wat beter leren kennen. Één ding ben ik nu wel zeker van: hij is zeker iemand die doorzet en zorgt dat dingen klaar geraken. Het voorbije jaar heeft hij dan altijd voor zeer goede posters gezorgd en hij heeft ook er altijd mee voor gezorgd dat ons welgeliefd clubblad altijd weer geweldig was. Hij heeft zich zeker bewezen als V.U. Ik ben er dus zeker van dat hij de extra stap perfect gaat zetten en het volgend jaar geweldig gaat doen als scriptor.

Als zedenmeester heeft Bram nog een tweede functie. Ook hierin weet ik dat Bram zich volledig gaat geven. Een heel jaar lang mee helpen de schachten onder controle te houden en ‘the-WINAK-way-of-life’ leren kennen. En wie weet komt hij ook nog wat meer uit zijn schulp ;-)

Dixit Michiel
Sander en ik kenden elkaar al van voor WINAK, via het middelbaar, ookal zijn we van hetzelfde jaar, ben ik met een omweg een jaartje later binnen WINAK gekomen. Zo heb ik Sander zijn mentorjaar vanuit het schachtenoog bekeken. Dat jaar was het al te zien dat Sander motivatie genoeg had en zich ook wel wist te vinden in het studentenleven. Afgelopen jaar zat ik dan met hem in het praesidium , waar hij zo goed als alleen voor den Hagar zorgde. Dit deed hij zeker goed en daarom weet ik dat feest zeker een functie is die Sander goed zal uitvoeren aangezien Sander zich altijd wel geroepen vond om iets te gaan halen of voor iets te zorgen dat nodig was op een activiteit. Schachtentemmer zal misschien een uitdaging voor hem worden maar omgang met eerstejaars ging al zeker niet slecht tijdens zijn mentor jaar en drinken kan hij ook wel.


Dixit Wannes
Cedric is er vorig jaar pas later bijgekomen om het mentorschap voor wiskunde terug volledig op peil te brengen, nadat Joël quaestor was geworden. Hoewel hij tegelijk schacht was − een neo-schacht dus − heeft hij zijn taak er goed van afgebracht. Ik heb Cedric leren kennen als een sympathieke jongen die altijd te vinden is voor een feestje, maar zijn plichten serieus neemt. Als PR kan hij zijn charmes gebruiken om de sponsors te onderhouden, een niet onbelangrijke taak die hij vast uitmuntend uit zal voeren.

dixit Bram
Als ge u afvraagt of er in WINAK chille kerels zitten dan is den Bob het levende bewijs ervan. Nooit te stressy en altijd een chille houding. Ik heb hem leren kennen aan het begin van ’t jaar tijdens de zovele openingsactiviteiten. Als mentor informatica dit jaar heeft hij ons eerstejaars uitstekend opgevangen en begeleid alsook is zijn werk aan de Tuyaux fantastisch. Zeker een inspiratie voor mij als mentor informatica volgend jaar. Bob zal volgend jaar als webmaster de website voor zijn rekening nemen en als uitstekend informaticus is hij daar uiteraard de perfecte persoon voor!

dixit Kristof
Sam was in zijn schachtenjaar al zeer actief binnen WINAK, op zo goed als elke activiteit kon je hem wel ergens terugvinden. Het jaar daarna bleef hij dit volhouden als commilliton, waarna hij toch besliste om in het praesidium te stappen. Ook in de lessen doet hij steeds zijn best, en haalt altijd goede punten. Ik ben er dus zeker van dat hij een goede aanwinst is voor WINAK. Als klasgenoot van Sam zie ik hem heel vaak tekenen, en er komt altijd iets goeds op het papier te staan. Ik ben er dus van overtuigd dat Sam een heel goede V.U. zal zijn. Zijn posters zullen heel veel volk trekken naar alle activiteiten, er zullen nooit meer schrijffouten in den Baloe staan, ... Kortom, Sam is een geweldige kerel met veel capaciteiten, dus ik kijk er al naar uit om volgend jaar met hem samen te werken.

dixit Senne
Siegfried heeft dit jaar laten zien dat hij zeker gemotiveerd genoeg is om een praesidiumfunctie te vervullen. Ik geef dan ook met een gerust hart mijn mentor taak over aan hem. Ik heb Siegfried dit jaar voornamelijk leren kennen als iemand die graag feest, graag naar cantussen gaat en kortom als iemand die geen WINAK activiteiten zal overslaan ookal moet hij altijd een slaapplaats zien te regelen. Aan zijn punten te zien is hij zeker geschikt om zijn praesidium functie te combineren met af en toe nog wat te studeren. Ideaal als mentor!

dixit Cédric
Michiel was dit jaar al van de eerste dag aanwezig en vol enthousiasme. Lidkaart kopen en vragen stellen over WINAK: allemaal zonder dat je hem nog van iets moest overtuigen. Het was bijna van zelfsprekend dat hij zich ging laten dopen, want ook op cantus was ‘em plezier aan het maken.

Het is duidelijk we hebben hier met een actieve WINAKker te maken. Of het nu middagactiviteit, cantus of TD is, hij staat er altijd plezier te maken. De stap naar het praesidiumleven zal dan ook niet zo groot zijn voor deze fysicus in spe. De vraag blijft: is Michiel een goeie mentor? Ik denk van wel, hij is heel sociaal en zal een hele hoop mensen gemotiveerd krijgen volgend jaar.

dixit Sam
De Kristof is een van de meest enthousiaste schachten, en lijkt mij dus terecht een goede aanwinst voor Juulekes praesidium. Hij is een toffe gast die bijna altijd aanwezig is op een WINAK-activiteit, altijd in voor een feesje! Dat enthousiasme komt goed van pas als toekomstig mentor informatica. Als hij even vrolijk WINAK vertegenwoordigt als hij achter jonge meisjes aanloopt (ft. WINAK dr!l), dan zit onze schachtenbak volgend jaar zeker weer goed vol :).

dixit Siegfried
We leerden Tom kennen op de schachtenkoningverkiezing als de super gay mexican. Zijn voorstelling was nogal komisch, maar deze indruk deed hij al snel teniet toen hij tijdens zijn actje (what the fuck?!) een opmerkelijke hoeveelheid tequila dronk! Hij moest hierna toch bijkomen in de zetel en zei nog dat dat niet nog eens zou gebeuren, maar helaas. De jenevers op Kerst TD waren te lekker en weer belandde Tom in de zetel.

Tom heeft echter nog veel meer kwaliteiten dan zijn vermakelijke zatte gedrag. Zo wist hij in geen tijd de meisjes van WINAK te charmeren, een kwaliteit die hem zeker van pas zal komen bij het zoeken van vrouwen voor de sport. Of deze zelfde charme ook bij de mannen zal werken is nog de vraag, maar anders zal Katrijn deze taak zeker op zich nemen.

Doorheen het jaar is Tom heel actief geweest op WINAK activiteiten, altijd vrolijk en met iedereen babbelend. Ik denk dat dat hem vooral tot een goede sport zal maken. Zijn enthousiasme en vrolijkheid zal een positieve invloed hebben op mensen en ook zijn sociale vaardigheden zullen ertoe bijdragen dat WINAK een sportief jaar tegemoet gaat!

dixit Gitte
Katrijn is waarschijnlijk de meest enthousiaste madam die ik ken. Aan het begin van het jaar kende ik haar niet zo goed, maar toen ze schachtenkoningin is geworden, is daar serieuze verandering in gekomen. Katrijn heeft zich echt bewezen als iemand die zeer verantwoordelijk is, en in staat is om andere mensen te leiden en mee enthousiast te maken voor een bepaald doel. Daarom denk ik dat de functie sport, Katrijn gewoon op het lijf geschreven staat. Ze wou deze functie ook erg graag zelf uitvoeren. Het zal voor haar dus totaal zijn om dit enthousiasme af te stralen op andere mensen en ze zo aan te zetten om mee te sporten. Zelf deed ze ook al mee aan verscheidene sport-activiteiten. Ik persoonlijk kan niet wachten om samen met Katrijn de functie sport te beoefenen. Ik weet dat ik altijd op haar zal kunnen rekenen, en dat we ons zeker goed gaan kunnen amuseren.

dixit Tom
Ik ken Pedro al van toen ik nog een schacht was. Toen was er nog geen sprake om ooit praeses van WINAK te worden, want studentenclubs, dat vond Pedro maar niks. Al een geluk dat we hem van gedacht hebben doen veranderen. Pedro loopt over van de goede ideeën, zoals we gezien hebben in zijn Baloe’s en zijn bijdrage als vice. We mogen natuurlijk zijn taak als praeses van WINAK niet vergeten! Alles van een leien dakje laten lopen is al geen makkelijke taak op zich, maar dan nog een epische reis organiseren als toemaat... “Pedro is your guy!”

Pedro heeft de voorbije jaren zijn dienst aan WINAK meer dan bewezen, het is dan ook logisch dat hij het komende jaar een chille functie krijgt om zo toch een beetje te bekomen. We mogen niet vergeten, Pedro wordt al een dagje ouder.

Dixit Pappie
Het is slechts de tweede nonkel die WINAK ooit heeft gehad (de eerste was de Swa) en dat is de Stanny. Stanny is begonnen in WINAK als Hagar en dat is al niet de gemakkelijkste taak binnen WINAK. Sterker nog, hij heeft 2 jaar voor ons geliefd clublokaal gezorgd. Cantussen is zijn voorliefde en dat is zeker geen geheim. Hij was reeds cantor om ons te vermaken op cantus en vorig jaar was hij zijn schachtenbak nog strak aan het houden. Hij heeft al heel veel voor WINAK gedaan en WINAK is ook deel van hem geworden (Zwart-Oranje zie je overal bij Stanny). Dit jaar heeft hij een iets chillere functie als Nonkel en blijft hij nog onder ons. Als je eens een lieke niet kan inzetten of gewoon een toffe babbel wil hebben, vraag het dan aan Stanny.

dixit Julleke
Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.