Praesidium 2012

De Pedro en ik waren direct vriendjes toen we elkaar hebben leren kennen in de schachtenbak. Uiteraard is dit nog steeds zo! Hij wilt zich altijd voordoen als een een echte playboy, maar degene die de Pedro beter hebben leren kennen, weten dat dit ook in de werkelijkheid zo is. Hij laat geen enkele kans voorbijgaan om een schunnige opmerking te maken over een stel borsten of achter het gat te lopen van een ferm wijf! Dus veel diepzinnigheid zit er bij deze jongen niet in, maar dat neemt niet weg dat hij een perfecte Praeses zal zijn! De voorbije jaren in het praesidium heeft hij direct laten blijken wat hij waard is! Altijd goedgezind toch nog de klusjes opknappen die niemand eigenlijk wil doen. In mijn jaar als feest kon ik altijd op hem rekenen als mijn fietszakken weer eens te klein bleken te zijn. Ook dit jaar is gebleken dat de joachim geen foute keuze heeft gemaakt. Met de Pedro als zijn hulpje heeft WINAK weer een geweldig jaar achter de rug! Dus zonder meer gezwets en gezwaans, met de Pedro hebben we alleen maar sjaans! dixit Martje
In’t begin van het academiejaar komt er menig jongeman op TD aan mij vragen wie die knappe griet is die daar zo huppelend staat te feesten. Dan kijk ik eens vreemd, en trek ik vervolgens een half uurtje uit om over Nicky haar quasi-ontelbare kwaliteiten uit te weiden. In haar eerste jaar heeft ze massa’s mensen aan het sporten gekregen door alleen maar even lief te kijken, en iedereen die dan nog niet wou komen heeft ze gewoon kordaat meegesleurd bij de haren. Haar directe en assertieve aanpak heeft Joachim dan ook snel overtuigd om haar quaestor te maken. Ik heb het afgelopen jaar de kans gekregen haar kwaliteiten van dichtbij te bewonderen, en kijk met het volste vertrouwen uit naar een fantastisch jaar met Nicky naast mij als vice-praeses. Buiten een bekwame WINAKster is ze ook nog eens een tof meiske en een kei goede vriendin Als ge ooit eens een knuffel nodig hebt, grabbel Nicky dan eens vast!

Dixit Pedro
Christophe, oftewel Chrizzle, heeft afgelopen jaar samen met mij de tofste functie van het WINAK-praesidium mogen uitvoeren, namelijk Hagar. Ik geef het toe, ergens was misschien een beetje sarcasme op te merken in vorige zin, maar toch hebben we ons goed geamuseerd. Daarnaast komt dat Chrizzle het ook ongelooflijk goed heeft gedaan. Met zijn crazy systemen om de reservaties te regelen, zijn ongelooflijke inzet om de deur en de ramen te repareren en allerhande kleine klusjes te doen, en zijn doorzettingsvermogen om na elke cantus 's nachts Den Hagar terug in orde te brengen, ook al was de cantus in kwestie complete chaos, mogen we wel spreken van een Hagar die van aanpakken weet. Daarom kan ik, als tweevoudig pro-Hagar, niet anders dan tevreden zijn dat hij ons geliefd clublokaal komend jaar opnieuw onder zijn hoede gaat nemen. Daarnaast heeft hij als Hagar het cantusleven in Wilrijk goed leren kennen en bestuderen. Hij zal dus ongetwijfeld een waardig opvolger zijn voor mij als Cantor, en daarbij in mijn voetsporen treden door deze combo uit te voeren.

Dixit Stanny
Waar moet ik beginnen; Stanny is een echte WINAKKER. Zwart en oranje meer heeft hij niet nodig. Als je ooit de eer hebt om zijn kot mag betreden kun je dit ook met je eigen ogen zien. Stanny is een bierliefhebber, een charmezanger, een mens uit de duizend. Het zou mij niet verbazen mocht hij zijn codex bijna rats van buiten kennen. Als ik Stanny met één iets zou moeten vergelijken is het wel een knuffelbeer, gezellig, altijd klaar voor iemand te helpen, maar het blijft wel een beer. Daarom ben ik er zeker van overtuigd dat hij een goede schachtentemmer zal zijn , behulpzaam en zorgzaam maar op momenten een echte temmer. Volgens mij is dit zeker een geschikt persoon om de schachten wegwijs te maken in de wondere wereld van WINAK.

Dixit Wannes
Sander is een geweldig praesidiumlid en mentor. Steeds gemotiveerd om zijn taak goed te doen, steeds gefascineerd door de mogelijkheid om méér te doen en zijn werk aan de tuyaux afgelopen jaar was ook van uitstekende kwaliteit. Zeker de verandering van PDF naar het nieuwe Wiki-systeem dat ik vorig jaar introduceerde. Het doet mij dan ook plezier dat ik mensen zie verderbouwen op mijn werk. Dit semester heeft Sander zijn aura reeds neergestroken op den Hagar en ik ben er zeker van dat hij het volgend jaar uitstekend zal doen. Team Mentor, Go Go! Dixit Chrizzle
Tim is een van de weinige praesidiumleden die ik pas laat in het jaar heb leren kennen. Ik dacht dat dit kwam doordat hij een vrij stil persoon is. Ik was fout! Een meer enthousiastere kerel dan Tim kan ik mij niet voorstellen. Dit kwam vooral tot uiting bij het cheerleaden. Tim zorgde altijd voor een vrolijke en enthousiaste sfeer, maar kon daarnaast ook serieus en aandachtig zijn op de momenten dat het moest. Deze eigenschappen zullen van hem een fantastische Feest maken. Als DJ kent Tim zeker de betekenis van het woord Feest en dus bereid ik mij al voor op een heleboel onvergetelijke TD’s! Dixit Gitte
Martje, de toffe deerne uit de Kempen heeft al een rijke geschiedenis in WINAK. Ze won met volle overtuiging het lintje van schachtenkoningin en zette haar carrière voort als WINAK Feest. Het verbaasde me dan ook dat ze er dit jaar niet meer bij was. Na dit jaartje pauze is ze er weer helemaal klaar voor. Zelf heb ik nog niet de eer gehad om met Martje samen te werken in 1 praesidium, maar ik kijk er al naar uit omdat ik er van overtuigd ben dat ze het net zoals vorige keer fantastisch zal doen. Dixit Tim
Als co-schacht en klasgenoot van Wannes, weet ik natuurlijk wel wat over hem. De Wannes is een joviale, enthousiaste WINAKer en is dan ook terecht schachtenkoning geworden. Lolita zal dan ook voor altijd in iedereens geheugen zijn gegrift. Wannes is een actieve schacht die veel WINAK- activiteiten meedoet en altijd van zich laat horen. De volgende dag zie je dan ook dat Wannes de vorige dag aanwezig was. Wannes zal de Scriptor worden en ik denk dat hij dat zeker goed zal doen. Hij is een bruisend vat vol bier en daar zitten ook nog creatieve ideeën in. De Baloe’s van volgend jaar zijn dus van originaliteit verzekerd. Ik kijk dus al zeker en vast uit naar deze meesterwerkjes van zijn hand (of voet of hoofd :p). Wannes zal WINAK zeker naar hogere sferen heffen. We zullen zien waar dat uitkomt.

Dixit Joël
Waar moet ik beginnen... In het begin van het jaar was hij aan het twijfelen om een lidkaart te kopen, het was de spaghetti die hem kon overtuigen. Daarna heeft Sander nog heel veel moeite moeten doen om ervoor te zorgen dat Bram zich ging laten dopen, maar het is hem gelukt. Sindsdien komt hij naar bijna alle WINAK-activiteiten, het studentenleven ligt hem wel. Wanneer hem dan gevraagd werd om het praesidium in te stappen, liet hij deze eer eerst toch naast hem liggen. Het waren de momenten waarop hij wat 'vrolijker' was dat hij pas echt door had dat het wel iets voor hem was. Een twijfelaar is het wel, maar hij maakt toch altijd de juiste keuzes, en dat zal hij als V.U. blijven doen. Er zal niemand zijn die zijn posters niet heeft gezien, het worden stuk voor stuk kunstwerken, heel WINAK zal paf staan van Brams paint-skills.

Dixit Senne
Deze plezante jongedame is iemand die je ofwel al zeker ergens bent tegengekomen, ofwel zeker nog ergens moét tegenkomen. Onze frivole Minderhoutenaar is al een jaar lang trotse WINAKster tot in de details toe. Zo koesterde ze bijvoorbeeld de ambitie om schachtenkoniging van WINAK te worden, doch helaas. Eén ambitie die vervaagt, een andere die opkomt. Ik zie Gitte als een unieke toevoeging aan het praesidium, zij dit om de sfeer leuk en gezellig te houden of omdat er écht gewerkt moet worden, want dat kan ze ook. Heb je een duwtje in je rug nodig? Laat haar stralende lach je verblijden. Geen goesting om te sporten? Daar zorgt Gitte dan wel voor. Dat maakt haar tot de ideale sport; iemand die enthousiast is en anderen mee kan trekken in haar enthousiasme. Dit alles lijkt misschien wat ludiek maar maak je niet schuldig aan vooroordelen: achter dit dynamisch individu schuilt nog heel wat dat pas op de juiste momenten tevoorschijn komt.

Dixit Bob
The Magician, alias de Maggy, alias Joran heeft zijn naam te danken aan de vele kaarttrucs die hij her en der laat zien. Maar hij is niet alleen een goed goochelaar, hij is ook een overtuigd WINAK’er, want hij was aanwezig op zowat elke activiteit dit jaar. Joran is een sociale jongen die al snel bij veel WINAK’ers gekend was en ik denk dus dat hij zich ook in het praesidium snel op zijn plaats zal voelen. Samen met Gitte als Sport zal hij zich helemaal kunnen uitleven na een lange dag vol goocheltrucs en computers. Ik weet zeker dat de Magician voor een leuk, sportief jaar zal zorgen.

Dixit Bram
Ik weet nog goed hoe ik den bob heb ontmoet. De eerste dag als eerstejaars op het unief op de ontmoetingsavond van WINAK. We zijn meteen aan de praat geraakt en na een uur of 2 was ik al op zijn kot beland en hebben we daar tot kot in de nacht gechilled. Toen had ik al gemerkt dat den Bob een sociaal, gastvrij, droog, hilarisch, plezant, kortweg awesome persoon is. En een korte tijd later merkte ik dat een zatte bob nog socialer, droger, awesomer, en over het algemeen hectischer en all over the place is. In a good way! Dat heb ik allemaal dus gemerkt in pakweg de eerste week van het jaar. En die mening is in de loop van het jaar absoluut niet veranderd. Daarenboven zit den Bob qua resultaten in de top van ons bachelorjaar, en ik twijfel er geen miliseconde aan dat hij een eersteklas mentor Informatica wordt in het nieuwe praesidium! Go Bob!

Dixit Magician.
De Senne, één van de personen waarop ik uiterst trots ben. Als Mentor Fysica heb ik dit jaar geprobeerd om de eerstejaartjes fysica te overtuigen van de awesomeheid van WINAK en ze WINAK te laten ervaren zoals ik heb gedaan: Een zalige vereniging waarbij je je altijd amuseert. Naast al dat feesten heb ik ze natuurlijk ook proberen te helpen bij het studeren, zoals een Mentor hoort te doen, ze te helpen met alle aspecten die bij de universiteit horen. Senne is ook een van de personen die praktisch elke activiteit al heeft bijgewoond. En dan vraag ik eens achter zijn punten van het eerste semester, en die waren hoog, zeer hoog, voor alle vakken. Ik mag dan ook uiterst tevreden zijn dat hij mij gaat opvolgen als Mentor. Ik ga hem dan ook zo goed mogelijk proberen bij te staan en hij gaat het ongetwijfeld beter doen als mij. Hij zal de exponentiële stijging van eerstejaars fysica bij WINAK gewoon proberen verder te zetten. Ik ben zelf een beetje jaloers op de fysica-eerstejaars volgend jaar, die gaan een betere mentor hebben dan dit jaar. Dus volgend jaar maakt hij een deel uit van het praesidium van WINAK. Dit is zeker een goede aanwinst. Hij heeft dan natuurlijk ook een awesome Mentor gehad.

Dixit Sander
Ik heb Joël dit jaar leren kennen op de avond van de verkenningsdagen TD daar was hij toen al bij! Ook op elke activiteit van WINAK was hij te vinden en uiteraard ging hij zich laten dopen zodat hij ook aanwezig kon zijn op cantus. Tussen al dat feesten en cantussen door ga ik ook wel eens naar de les en af en toe zelfs een les samen met Joël, waar hij als een echte student altijd heel braaf op let en altijd zijn taken heeft gemaakt. Ik denk dat Joël een heel goede aanwinst zal zijn voor het praesidium omdat hij perfect de combinatie van uitgaan, in de les zitten en goede punten halen aankan. Ook ben ik er zeker van dat de volgende generatie wiskundestudenten met al hun vragen bij Joël terecht gaan kunnen en dat hij ook een mooi voorbeeld voor hen is. Dixit Liesbet
Na een fantastisch jaar als praeses van WINAK heeft Joachim het wel verdiend om een beetje uit te rusten. Halverwege het jaar verlaat hij ons helaas omdat hij op Erasmus vertrekt, maar dat belet hem niet om toch nog een half jaar zijn steun aan WINAK te betuigen als praegustator.

Dixit Pedro
Fristi heeft zich de afgelopen 5 jaar volledig aan WINAK gegeven. Schachtenkoning, Scriptor (2 keer!), Schachtentemmer, Feest, en zelfs heel even Hagar... Een indrukwekkend en wijd palmares! Zijn lint is dan ook zo versleten dat hij er vorig jaar een nieuw heeft besteld. Buiten al die dingen voor WINAK heeft de Fristi zijn stempel ook nog op de rest van de UA gezet door zijn activiteiten in onder andere de studentenraad. Deze jongeman is een begrip op zich in Wilrijk, daarom is er geen enkele functie meer geschikt voor hem dan Magister Fristi.

Dixit Pedro
Jefke, de nobele werkstudent die op elke WINAK activiteit verschijnt en meestal tot 's morgens vroeg blijft. We kennen hem ook als de man die op den dr!ll in een kostuum stond te wachten, iemand die steeds klaar staat met wijze raad, en niet vies is de handen uit de mouwen te steken! Zijn ervaringen in het bedrijfsleven geven hem een handige boost als het op PR aankomt, en hij wordt dan ook het komende jaar verantwoordelijk voor het fixen en onderhouden van sponsors van WINAK!

Dixit Pedro
Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.