Praesidium 2021

Onze enige echte homo bierbeerus, Mateo! Al van de wisselcantus in zijn schachtenjaar kon je hem zien schitteren met een praeseslint terwijl hij de eerste cantus waarop hij moest voorzitten in goede banen leidde. Zijn passie voor WINAK is enorm. In m’n schachtenjaar heb ik hem leren kennen als speelse, slimme jongen met een vleugje humor die eender wanneer kan genieten van een lauwe cara (al dan niet in zevenvoud). Zijn humor heeft hij in zijn scriptor jaar volledig kunnen benutten, door bv. hoge kwaliteit memes toe te laten in de Baloe. Zijn groot hart voor WINAK was hier al duidelijk zichtbaar door alle moeite die hij erin stak en de vele comités waarin hij zetelde. In zijn vice jaar sprong zijn leidersfiguur er bovenuit. Ondanks corona is het onder leiding van hem gelukt om een knaleditie van de traditionele WINAK LAN online te organiseren, met activiteiten die we nooit gaan vergeten. Wat hij ook aan het doen is, WINAK heeft altijd de hoogste prioriteit voor hem, ideaal dus als opkomende praeses!

Dixit Arno D.
Louis, de perfecte David Eelbode Lookalike, vegan, schaakwonder, wiel- erfanaat en wiskunde student. Dit zijn maar enkele van de vele eigenschappen die Louis maken tot wie hij is, de perfecte kandidaat om vice-praeses te worden. Ik ken Louis al jaren en ben er dan ook steevast van overtuigd dat Louis deze functie geweldig zou liggen. Hij is punctueel, slim, sociaal en een geboren leider. Ook weet ik van onze vele jaren samen in het wielrennen dat als Louis een uitdaging aangaat, hij zich daar 100% voor zal geven. Stoppen zal hij niet doen voor het best mogelijke resultaat behaald is. Echter en misschien nog het belangrijkste van allemaal is Louis naast de slimme student en groetenfan (geen idee hoe je vegan zijn volhoudt) ook een echte sfeerbrenger. Als hij erbij is op TD of Cantus (wat zo goed als altijd is want Louis is een echt feestbeest) kom je de volgende morgen gegarandeerd stijf uit bed van het vele dansen, drinken, feesten en schuren maar vooral van het lachen! Want ook zijn gevoel voor humor en zijn aanstekelijke lach zijn mede punten die ervoor zorgen dat ik er nu al naar uit kijk om nog jaren samen met Louis in het praesidium te zitten. (en alles daarnaast ook natuurlijk =)) Hopelijk is corona snel voorbij zo- dat we nog eens echt kunnen schuren.

Dixit Victor
Als er een persoon is waarop ik de rol Quaestor zou plakken (naast onze vorige Quaestor dan) is het wel Louis-Philippe, ook bekend als Luigi. Voor een functie als deze moet je gestructureerd te werk kunnen gaan. Iedere keer dat hij weer met een spreadsheet vol ideeën afkomt, realiseer ik me opnieuw hoe deze functie hem op het lijf geschreven staat! Ook tijdens zijn jaar als Feest stond hij altijd wel in de kleine berging na te kijken wat allemaal niet was aan het vervallen door de corona tijden. Zo zorgde hij samen met zijn medefeest Benji ervoor dat het eten en drinken dat moest weggegooid worden minimaal bleef! Luigi is niet de soort persoon die je zal horen roepen doorheen de KP, maar dit kalm karakter geeft hem enkel meer voordelen bij het uitvoeren van zijn functie. Ik ben er zeker van dat het budget in zo een cruciaal jaar waar we ons lustrum willen inhalen bij hem in goede handen zal zijn. Samen met hem gaan we er een topjaar van maken!

Dixit Mateo
Sien heb ik op mijn eerste dag aan de universiteit leren kennen. Ze begon plots naast Robbe (V.U.) en mij ik te fietsen op een WINAK activiteit voor eerste jaartjes en stelde zich voor. Vanaf toen bleek al hoe sociaal, open en enthousiast Sien naar anderen was. Zelfs tijdens corona-tijden deed Sien veel moeite om met schachten contact te leggen (corona-proof wel natuurlijk). Bij het vorige praesidium was Sien V.U., en daar liet ze zien dat het sociale aspect zeker niet haar enige talent was, maar zeker ook creativiteit, verwerkt in goed-gedesignde posters, banners en logo’s. Overal waar Sien verschijnt was ze erg vrolijk en had ze altijd een glimlach op haar gezicht. Zo een sfeervol persoon als Sien zal altijd een aanwinst zijn voor het praesidium en WINAK in het algemeen!

Dixit Cédric
Ah Ilias, mijn mede fysicus. Wij hebben samen al erg veel geëxperimenteerd, in goede en slechte tijden (ons dieptepunt was zeker de proef van Millikan). Na de al bijna 3 jaar samen zie ik hem nog steeds graag afkomen, met het adje dat hier vaak mee gepaard gaat. Het is algemeen bekend dat Ilias een passie heeft voor muziek, inclusief cantusliedjes natuurlijk. Ik heb al vaak voorgehad dat Ilias gewoon op zichzelf een mentale cantus is aan het houden, misschien om zich al voor te bereiden op een leven als Cantor. Aangezien Ilias mij grotendeels overtuigd heeft om me toch eens met WINAK bezig te houden, zit het P.R. bloed precies al in zijn aderen (als je toch nog naast de alcohol dat erin stroomt kan kijken). Ik kijk er naar uit om nog eens een tijdje met hem in het praesidium te zitten en samen nog veel (vooral Tequila) te drinken!

Dixit Ingvar
Iedereen die Victor kent, weet hoe sociaal hij is. Een sociale doorzetter die graag WINAK (en zichzelf) verkoopt is natuurlijk perfect als PR. Naast deze goeie eigenschappen heeft hij als sport al de nodige ervaring met formele zaken regelen en contact opnemen met de juiste mensen op de juiste momenten, alweer perfect voor een PR. Naast rationele eigenschappen kan ik nog een heel epos uitweiden over zijn schone glimlach, zijn prachtige fietsstijl en zijn magnifieke danstechniek op TD, maar daarvoor is deze pagina te kort. Ik kijk er al naar uit hoe hij samen met Ilias mooie sponsors zal strikken en te zorgen dat elke activiteit een massa volk aantrekt!

Dixit Louis
Ahaa ons bolleke, Arno heb ik leren kennen op de eerste dag aan de unif. Hij is die ene met zijn blonde haren en zijnen bril waarmee je naartoe mag komen met al je problemen en hij helpt je met plezier. Op de unif is hij een hardwerkende informaticus die ongelooflijk goed kan programmeren. maar vanaf het woord cantus of TD valt, is hij een totaal ander persoon. Met Arno kan je feesten tot in de vroege uurtjes van de volgen- de dag en je mag op hem rekenen om je naar huis te brengen als je zelf niet meer in staat bent. Arno is sowieso een goede aanwinst aan het opkomend praesidium omdat je hem kan vertrouwen en altijd op hem kan rekenen (zelfs in het binair). We hebben al veel zotte dingen gedaan en hopelijk komen er nog veel meer plezante momenten aan.

Dixit Arthur
Sam ken ik uit de schachtenbak en van op talloze activiteiten uit een ver verleden (lees: voor corona). Hij zorgt altijd voor sfeer en gezelligheid, al laat hij zich soms iets te veel gaan met ‘sfeeratjes’. Kortom, als Sam er is, is ‘t plezant. Sam is altijd wel te vinden voor een feestje. Den Hagar (en bij uitbreiding heel fort VI) is zowaar zijn natuurlijke habitat. Hij kent de zetels en spauwemmers als de beste. Waar anders verwacht ge Sam tijdens een cantus? Hij is ook nog eens zorgzaam en is dus de ideale persoon om voor onzen geliefde Hagar te zorgen.

Dixit Jan
Jef, Jef, Jef... Wat een zalig kerel is dit toch! Ik heb al de eer gehad om met deze geniale gast een jaar samen Den Hagar uit te baten, en hier valt niets dan lof over te zeggen. Hij is ondertussen één van de grootste figuren van hedendaags WINAK, en niet zonder reden. Jef is iemand die (in nuchtere staat) misschien niet veel met je gaat praten. Maar als je hem wat beter leert kennen (of hij wat meer pintjes gedronken heeft) begint de genialiteit te vloeien. Van de honderde vrije verzen tot “Nee ons appartement is naar daar Toon” tot elke keer dat zijn naam gescandeerd wordt door de hagar zijn er verhalen over hem. Maar laat me duidelijk zijn, Jef zorgt niet enkel voor sfeer en gezelligheid, hij is ook zeer goed in het mee organ- iseren van alles WINAK gerelateerd. En dan in het bijzonder de absolute goudmijn aan ideën dat deze kerel heeft verborgen in zijn brein. Ik ben er volledig van overtuigd dat het volgende jaar Jef weeral een grote aanwinst voor het WINAK praesidium zal zijn en kijk er naar uit om samen met hem een nieuwe lading WINAK schachten op te leiden tot volwaardige comilitones!

Dixit Toon
Toon Meynen. Wat kan je zeggen over deze man dat nog niet gezegd is over Alexander de Grote, Pavarotti en Bob de Bouwer tegelijk? Ze zeg- gen vaak dat bij eender welke religie de bekeerlingen het sterkste geloof hebben, en dat is ook zo bij Toon. Slechts weinigen kennen hem nog als de alcoholschuwe eerstejaars die het licht pas zag op die fameuze eerste go-kartrace. Nu is hij niet alleen één van de zatste drinkers die WINAK te bieden heeft; hij is zelfs de cantor van WINOK, een kring speciaal gemaakt om gevallen zoals hem te helpen. Geef hem geen pint of het komt eruit langs alle drie uiteinden, maar geef hem een cocktail van elke drank in de KP en je ziet hem van gesprek tot gesprek rennen als een vlinder op speed. Zijn zangtalenten zijn zodanig dat hij den Hagar tot in de funderingen kan doen trillen als hij in het juiste eliptische focuspunt staat. Hij heeft ook geen enkel probleem bij het zoeken naar een melodie om daar te scanderen: hij zou heel de codex van voor naar achter kunnen opvoeren, ondersteboven met een zevensprong na elke strofe. Naast zijn programmeerskills, zijn passie voor snode, zotte plannen en de manier waarop hij steeds tot op de puntjes van elke wet- of statuut-tekst correct wilt zijn, is er slechts één ding dat je over Toon moet weten: als je hem nodig hebt, staat hij daar, zelfs om een lijk te begraven (hierbij spreek ik uit ervaring).

Dixit Jef
Age aan catgirls denkt dan is er altijd één persoon dat opkomt en das Hajar. Deze professionele catgirl luistert graag naar je problemen en geeft geweldig goed advies *kuch* met haar opleiding aan de KDG Bachelor Orthopedagogie met afstudeerrichting Toegepaste Jeugdcriminologie (altijd dat laatste er zeker bijzeggen) zit zij in één van de meer sociale richtingen, dus als je je wat down of ongemakkelijk voelt kunt ge altijd bij haar terecht voor ne babbel, wees dus zeker niet afgeschrikt als ze naar je toe loopt en sociaal contact eist. Ik weet niet of ze graag feest ofzo want die stoeme corona maar ik denk ongetwijfeld dat dit wel het geval is, ze is altijd energiek en is er altijd bij bij de activiteiten (ze is wel zeer competitief dus let op). Moest je haar tegen- komen op een feest en haar willen trakteren weet dat ze geen bier lust en dat nooit zal doen. Het eigenaardige is wel dat ze bepaald bier wel lust (hajar wtf??). Al deze kwaliteiten samen maakt dat ze een uitstekend kandidaat is voor deze praesidiumfunctie.

Dixit William
Ingvar heb ik leren kennen in het eerste semester vorig jaar als schacht (toen er nog geen corona was). Ik had toen gemerkt dat hij een heel so- ciaal iemand is waar je makkelijk mee kan babbelen. Ik kan mij niet herinneren of hij op veel activiteiten er was maar voor een cantus was hij er altijd bij! Voor hem moet een cantus met vodka zijn en hij dronk dat alsof het bier was. Zelfs met al die promille alcohol Kan je nog steeds een normaal gesprek voeren met hem en haalt hij zelf nog steeds geweldige punten. Met die geweldige punten en omdat hij zo sociaal is hij vorig jaar mentor fysica geworden. Ik heb hem niet vaak zijn functie zien uitvoeren sinds alles online was maar als er iets fysiek was dan zag ik heb toch vaak bij de eerstejaars. Deze eerstejaars kennen hem ook goed dus hij is al zeker een goede mentor. Buiten mentor heeft hij ook veel geholpen met andere activiteiten te organiseren. Zelfs tijdens online activiteiten zoals een lezing, filmavond, gameavond, enz was hij er vaak bij. Bij de gameavonden deed hij altijd enthousiast mee met verschillende games zoals codenames, among us, enz (Ja Ingvar ik vind jou nog steeds sus). Hierbij hield hij ook soms zijn vodka boven. Ondanks corona heb ik hem nog steeds leren kennen en veel plezier gehad met hem. Hij zal het zeker terug goed doen als mentor en zijn extra nieuwe functie feest (waardoor we zeker niet te weinig vodka zullen hebben).

Dixit Louis-Philippe
Net als zijn broer waagt Bert zich volgend jaar in het Wilrijkse studentenleven als mentor van WINAK. Het studentenleven zelf is echter niet nieuw voor hem. In tegenstelling tot de andere neo’s heeft hij al enkele jaren ervaring opgedaan bij onze Hasseltse broeder Filii Lamberti toen corona nog niet bestond. Na een jaar lang Quaestor en Pro-cantor te zijn geweest heeft hij een reeks nuchtere cantussen van begin tot eind bijgewoond waardoor hij ondertussen alle liedjes foutloos mee kan zingen. Met Oude roddelklacht als favoriet is het niet verwonderlijk dat hij liefst zolang mogelijk aanwezig is op de cantussen en andere activiteiten. Niet alleen zal hij dus de nieuwe studenten kunnen helpen met hun studie, maar ook met vragen die betrekking hebben tot het studentenleven. Ik ken Bert vooral via online chatplotformen, waarop hij telkens maar weer zijn hulpvaardigheid toont. Weet je bijvoorbeeld niet goed hoe je een Hornertabel in LaTeX opstelt? Dan schiet deze Overleafmaster je gelijk te hulp met een arsenaal aan commando’s. Zijn ambitie om te helpen komt niet alleen naar boven onder zijn medestudenten. Ook tegenover de proffen en andere medewerkers laat hij zich steeds van zijn beste kant zien. Mentor informatica is dus zeker een functie die hem goed zal liggen!

Dixit Robbe
Maar heel weinigen kennen Jan al langer dan ik, al meer dan achttien jaar. Hij is een gedreven en gemotiveerde WINAKker die maar weinig activiteiten laat schieten en het is eigenlijk jammer dat hij zich vorig jaar niet kandidaat gesteld heeft. Want een goede kandidaat is hij wel. Ik denk niet dat er iemand is die beter weet hoe naar elke activiteit te gaan én nog eens heel goede punten te halen. Jan kan dit hopelijk leren aan alle nieuwe (en oude) wiskundestudenten zodat we meer en actievere leden krijgen dan ooit die ook nog eens vijf jaar meegaan. Ze overtuigen lid te worden doet hij dan weer met zijn goede humor, zin voor gezelligheid en creatieve ideeën. Kortom, Jan is niet enkel een goede WINAKker, hij zou ook een goed praesidiumlid zijn en een uitstekende mentor.

Dixit Bert
Ik heb Robbe voor de eerste keer in het echt gezien op de een IRL WINAK activiteit (toen die nog bestonden). Hij leek dan al een toffe jongen, die veel voor WINAK zou kunnen betekenen. Dat hij veel voor ons kon doen, ontdekte ik toen hij het Ker- stkaartje had gefixt. Hieruit konden Benji en ik al afleiden dat Robbe misschien wel eens een zeer goede V.U. zou kunnen zijn. Dit bevestigde hij nog eens met het maken van de Schachten- baloecover. Robbe is altijds goedlachs (ik denk dat ik hem nog nooit niet lachend heb gezien) en slaat al snel met iemand een babbel aan. Met alle coronagekte heb ik deze goedlachsheid en vlotte babbel enkel nog online kunnen meemaken, maar ik hoop dat we hier snel verandering in gaan kunnen brengen.

Dixit Illias
Vanaf mijn eerste uniefjaar stond Arthur al bekend met zijn geweldige en soms controversiële memes. Een gesprek met Arthur is nooit saai want wanneer je over een onderwerp begint zal hij altijd en mopje of twee erbij vertellen en hij zit altijd vol met ideeën en zal deze ook rijkelijk delen in de groep. Ik denk dat Arthur daarom ook een goede scriptor zal zijn die de baloe’s vult met geweldige pagina’s. Zijn samenwerking en geduld zal een grote winst zijn voor dit praesidium en je kan altijd op hem rekenen. De twee uniefjaren die ik heb gehad waren niet hetzelfde als ik Arthur niet had leren kennen en ik weet zeker dat volgende jaren ook zo zullen zijn.

Dixit Sam
William Fréderic Olivier Wenborn was één van de eerste schachten die ik leerde kennen dit schooljaar en wat ben ik blij dat ik kan zeggen dat wij een super leuke sletpatatjes vriendschap hebben. William is een super spontane jongen die iedereen aan het lachen kan maken door gewoon William te zijn. Hij vertelt domme grapjes, deelt zijn gekke verhalen en is niet bescheiden om te vertellen over hoe hij kaviaar als ontbijt eet. Als hij je iets wil vertellen, hoop je best dat het in call is, want typen lukt niet zo goed of zoals William het zou zeggen, tppmn ldkute ndeit zog dgoed. Of we nu babbelen of CS:GO spelen, met William is het altijd su-hu-hu-per gezellig. Helaas heb ik dit jaar geen cantus of TD mogen meemaken met hem, maar ik ben er zeker van dat hij er een groot feest van zou maken. Hij heeft immers wel 3⁄4 van de 75 schachtenbieren gedronken. Samen met Cedric geloof ik dat William het fantastisch gaat doen als Sport, door zijn ambitie en sportiviteit. Misschien wel oppassen met de handbal sporten, want voor je het weet gooit hij een bal net zo scheef als hij typt! (hihi love u sletpatat <3)

Dixit Hajar
Ik heb Cédric leren kennen op openingsdag en onze, toen nog fysieke, activiteiten. Het was me al snel duidelijk dat ik deze jongen nog veel ging zien op bij WINAK. Ondanks corona bleef hij enthousiast en verlangde hij ernaar dat we terug fysieke konden afspreken. Cédric is tof, sociaal, sportief en altijd down voor een boitavondje. En met zijn ervaring als scoutsleider weet ik zeker dat hij een aanwinst zal zijn in het praesidium. Kortom, ik denk dat hij het geweldig gaat doen als sport en kan niet wachten om met hem in het praesidium samen te werken!

Dixit Sien
Arno Verlinden. Gestroomlijnd. Goddelijk. Telescopisch zicht (draagt bril). Kaarsrechte wandelaar. Fietst schever dan elke Poissonverdeling. 70% bier. 30% fysica. 0% water. Kan sporen van koffie bevatten. Dit zijn al de ingrediënten voor een volmaakte deus festi. Deze prachtige kerel heeft bovendien nog andere kwaliteiten. Als cameraman en sterrenkundige heeft hij een uitgebreid verstand van zoom (zeer handig voor online meetings), cilindervormige voorwerpen die van lengte kunnen veranderen (errrm … de kaarskes van den Hagar bijvoorbeeld) en licht (Wil je een pornofilm maken zonder slechte belichting? This is your guy! Dit geldt ook voor naaktkalenders). Daarnaast verliest bier even zijn viskeuze eigenschappen in het bijzijn van de enige echte Arno => sneller tappen
en sneller kappen met hem aan den toog. Elke bar met deze adonis als toogattribuut maakt tot 50% meer winst (en kan ook vroeger de deuren sluiten). Ze noemen hem hierdoor ook wel eens ‘anale Arno’ (afgekort: AA), afkomstig van hoe snel ons Belgisch, vloeibaar goud de afstand van mond tot kont aflegt (ik heb nooit echt biologie gehad). Dit alles stelt mij enorm gerust dat lustrumactiviteiten georganiseerd en geleid door deze ware fysicabroeder zonder problemen zullen verlopen, wat ook nog wel interessant is als eigenschap van een deus festi.

Dixit Theumes.
Aha, Thomas, of zoals de meeste hem kennen: den Theumes. Een vaag figuur dat al een aantal jaren meedraait in het Wilrijkse studentenleven, en meer bepaald binnen WINAK. Ondertussen weet bijna iedereen binnen WINAK wie Theumes is, en nu is het jullie beurt om kennis te maken met de man achter de naam. Ik ken hem al sinds onze eerste dag aan de universiteit, en eigenlijk zelfs een beetje langer. Beide zijn we begonnen in het eerste jaar fysica en wisten meteen dat we ons wouden aansluiten bij een studentenvereniging. Echter wisten we niet wat dit allemaal voor ons zou betekenen. Doorheen de voorbije vier jaar hebben we samen heel wat avonturen beleefd en obstakels overwonnen. Zo werden we in hetzelfde doopgroepje geplaatst en waren we tijdens cantussen niet altijd even brave schachten. Een emmertje meer of minder schrikte ons toen zeker niet af. Na ons schachtenjaar gingen we beide in het WINAK praesidium. Tijdens deze praesidiumcarrière heb ik Theumes nog beter leren kennen. Zo is hij namelijk mijn Vice-Praeses geweest toen ik Praeses was. We hadden net ons eerste praesidiumjaar achter de rug en moesten ineens een studentenvereniging leiden. Door een toffe samenwerking, en de goede hulp van de toenmalige Quaestor Igor, zijn we er in geslaagd om een geoliede machine te worden en zo enkele fantastische activiteiten op poten te zetten. Zo’n jaar waarbij je nauw moet samenwerken met elkaar zorgt natuurlijk voor een band. Je ziet elkaar meerdere keren in de week voor misschien wel drie verschillende vergaderingen, maar Theumes was er altijd met een glimlach, enthousiasme en op de gepaste moment een grappige opmerking. Daarom was ik ook zeer blij dat hij mij zou opvolgen als Praeses. Hij heeft tijdens een moeilijk coronajaar ervoor gezorgd dat WINAK paraat stond voor haar studenten. Hij zorgde voor nieuw initiatieven, zoals de WINAK YouTube waarop we lesfilmpjes plaatsten en contacteerde verschillende proffen voor een online lezing. Naast zijn enorme inzet voor WINAK is Theumes ook nog eens een fantastisch goede student. De manier waarop bij leerstof interpreteert is ongezien! Als hij een beetje te veel gedronken heeft, maar juist genoeg om nog te kunnen praten, en je stelt hem dan een vraag over fysica… dan is er geen houden meer aan! Zijn theorieën en bewijzen vliegen in het rond en je wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Al deze herinneringen tonen aan dat Theumes het dubbel en dik verdient om beloond te worden voor zijn toewijding aan WINAK! Daarom ben ik ook zeer blij dat hij een ere-functie heeft gekregen. In het komende jaar zal hij het praesidium kunnen bijstaan met raad en daad. Theumes the Tank Engine zal er voor zorgen dat alles op wieltjes zal verlopen!

Dixit Arno.
Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.