Praesidium 2019

Ah den Arno, ondertussen ook wel al gekend als “Meneer Praeses”. Zoals je misschien wel uit deze bijnaam kan afleiden, is hij dus praeses van WINAK in 2019-20. Hij is altijd bereid om te helpen met wat er ook mis aan het lopen is. Hij neemt de tijd om beslissingen correct te nemen en goed door te denken zodat er niets kan mislopen wat een heel goede eigenschap is voor een praeses! Het enige nadeel aan beslissingen doordenken is dat er spijtig genoeg buiten zeer goed op een rechte lijn te kunnen fietsen en af en toe ‘gaatjes te vullen’ weinig zotte verhalen ontstaan. Maar niet getreurd, weinig is niet geen! Zo was er eens een homeparty waar we het geniale idee hadden om even nog wat drank te gaan halen op zijn kot. Na een honderd meter te fietsen merkten we al op dat dit geen optie meer was voor hem. Toen we dan meer dan een uur en enkele gemiste oproepen later terugkwamen begreep niemand hoe het zo lang kon duren. In ieder geval, ik heb er al zin in om een jaar met hem vooraan te zitten op cantus!
Dixit Toon
Theumes ken ik sinds ons schachtenjaar waar we samen ‘den bak’ wel is onveilig durfde maken. Het gebeurde wel vaker dat er iets te veel werd gedronken en dat we dan samen boven een emmer eindigden, of in Theumes zijn geval, met een plastic zakje rond zijn oren. Want dat was volgens hem de slimste manier om spauw op te vangen. Daarnaast maakten we er een sport van om het aantal pintjes dat we dronken op cantus bij te houden, waardoor onze handen na een cantus vol met streepjes stonden. Naast zijn voorliefde voor alcohol, heeft hij ook een liefde voor cantusliedjes. Er ging geen dag voorbij dat Theumes geen codices bij had. Het viel daardoor regelmatig voor dat we samen cantusliedjes zongen tijdens de pauzes van onze lessen. Met al deze eigenschappen ben ik er zeker van dat hij veel sfeer gaat brengen aan de voortafel op cantus. Daarnaast is hij iemand die gestructureerd te werk gaat. Dit komt zeker van pas als Vice-Praeses. Het liefste van al zou hij overal statistiekjes van willen maken, zodat hij er vervolgens een hypothesetest kan op afvuren en uiteindelijk de beste beslissing kan nemen. Beter dan dit wordt het niet. Kortom, Theumes gaat het praesidium nog een extra jaartje versterken met zijn prachtige drink- en zangkunsten, zijn enthousiasme en zijn inzet voor WINAK.

Dixit Arno V.
Ik ken Igor nu al 3 jaar, we zijn samen gedoopt en we zaten samen in hetzelfde jaar. Tijdens zijn neo-jaar was hij één van de redenen dat ik besloten heb om toch volwaardig commilito te worden, waarvoor ik hem nog steeds dankbaar ben. Als Sport dat jaar heeft hij mij kunnen overtuigen om mee naar de interfacs te gaan en maakte hij er altijd wel weer een toffe activiteit van. Ondanks zijn vele cantuservaring, durfde hij af en toe nog wel eens een foutje te maken tijdens het voorzitten als Praeses. Die foutjes werden steevast gevolgd door een luidkeelse ‘auto-sanctie’ uit de corona, waarop weeral een volle pint werd binnengekapt. Dat hij kan drinken, dat wisten we al, zéker na de overdracht van vorig jaar, waar hij liters heeft verzet om uiteindelijk te bezwijken. Na een heel jaar Praeses te zijn is er echter één ding zeker. En dat is dat Igor zich altijd volle bak geeft voor WINAK. Ik ben er zeker van dat dat ook volgend jaar als Quaestor niet anders zal zijn!

Dixit Benji
Ah, de enige echte Toon. Zoals velen is hij nuchter op de UAntwerpen aangekomen, maar na korte tijd is hij onder de leer van Meesteres Dorien gegroeid tot één van de grootste zatlappen van Chillrijk. Met een fles Brut in de ene hand en de vlag van een andere club in de andere kan je hem altijd meteen herkennen op activiteiten! Aangezien Toon nu al praktisch vastgenaaid is aan de zetels van Den Hagar zal hij zeker geen moeite hebben om ons geliefde lokaal constant met arendsogen te bewaken. Ook zijn kalme manier van redeneren en kritische blik zullen er zeker voor zorgen dat hij steeds mogelijke verbeteringen zal zien waar hij ook kijkt. Naast een fervent feester is hij echter ook een cantus-krak, geen liedje is hem te moeilijk. Zolang hij zich maar herinnert dat zijn commilitones aan de corona misschien minder goed Russiche liedjes achterwaarts in canon kunnen inzetten, zal hij er zeker voor zorgen dat WINAK een ware cantusclub blijft!

Dixit Jef
Jef is iemand die echt bij WINAK past. Hij is een droge, geniale kerel die zich altijd inzet voor de groep. Toen ik hem in het begin leerde kennen was hij een heel vaag persoon, en zo komt hij in het begin bij veel mensen over, maar wanneer ik hem beter leerde kennen ontdekte ik hoe hij echt is en dat is veel meer dan enkel dat. In groep is Jef vaak aan de stille kant, maar wanneer je met hem alleen bent leer je hem echt kennen. Ik denk dat Jef de functie Hagar goed zal volbrengen. Hij is iemand die vaak het werk ziet dat moet gebeuren, wat in Den Hagar een goed teken is, aangezien er vaak wel een lamp stuk gaat. Verder houdt Jef ook van cantussen, wat tijdens het openhouden van Den Hagar alleen maar voordelen heeft, aangezien dit voornamelijk om cantussen gaat.

Dixit Igor
Bijna waren we haar kwijt maar gelukkig besloot ze last minute toch nog een jaar WINAK-praesidium erbij te doen. Een erg goede zaak voor WINAK want ik ben er zeker van dat ze samen met Fleur de schachten zal voorzien van een geweldig jaar! Hanne is iemand met erg veel energie en ze is altijd vrolijk. Ik ben er zeker van dat ze al deze energie zal steken in haar taak! Ik ben alvast benieuwd naar het schachtenconvent, haar eerste grote test als temster in de schachtenbak.

Dixit Fred
Ik leerde Fleur kennen na haar jaartje Erasmus in het mooie Italië. Hoewel ze hiervoor een jaar uit het WINAK-praesidium is moeten stappen twijfelde ze niet om er terug in te stappen en de zware functie van Quaestor op zich te nemen. Deze heeft ze dit jaar altijd met veel overgave uitgevoerd. Ook moest ze door het wegvallen van de functie Feest hier helpen. Je kan dus wel zeggen dat ze zich het afgelopen jaar héél hard heeft ingezet voor WINAK en ik ben ervan overtuigd dat ze dit volgend jaar ook zal doen. Fleur is een toffe en lieve persoon, die steeds openstaat voor een gezellige babbel. Ze weet hoe ze problemen moet aanpakken en kan goed omgaan met mensen. Deze eigenschappen zullen haar volgend jaar zeker helpen als P.R. Ook zal ze Zedenmeesteres worden, een functie die bij haar past. Ze is in mijn ogen zorgzaam, wat goed is voor de schachten, maar ze kan ook op haar strepen staan en streng zijn. De schachten zullen volgend jaar dan ook veel aan haar hebben en ze zal een sterk duo vormen met Hanne in de schachtenbak!

Dixit Sarah
Ik heb Sien leren kennen op de openingsdag waar ze direct liet merken dat dat niet de laatste activiteit was waar ze aanwezig zou zijn. Dit werd meteen bevestigd in de daaropvolgende weken. Ze werd Schachtenkoningin en was vanaf dan op ongeveer elke cantus en TD van de partij. Ze is iemand waar je je goed mee kunt amuseren en lachen, maar anderzijds ook iemand waarbij je terecht kan voor een goed gesprek. Hopelijk komen er volgend jaar evenveel zotte momenten, filmavondjes, jogsessies en avondwandelingetjes. Ze is super lief en sociaal. Daarom ben ik ervan overtuigd dat ze het daarom ook super goed zal doen in ons praesidium en kijk er super hard naar uit om volgend jaar samen te werken!

Dixit Elise
Elise ken ik al vanaf ons schachtenjaar maar pas sinds ons neo-jaar zijn we meer en meer bevriend geworden. Ook al zien we elkaar vooral als we reeds een glaasje wijn op hebben, toch kan ik met zekerheid zeggen dat je met Elise altijd een goede babbel kunt hebben. Dit jaar hebben we ook vaak samen gestudeerd tijdens de examens. Natuurlijk moesten we dan uitblazen met een glaasje wijn, maar dat hadden we wel verdiend. Zo’n wijnavondjes doen we niet enkel tijdens de examens, maar doorheen het jaar organiseren we ook al eens een kaas- en wijnavondje. Hier wordt er dan behoorlijk veel roséwijn van de Colruyt gedronken, een hoop kaas gevreten en massa’s gelachen! Als je de kans krijgt, leer Elise dan zeker kennen en dan zal je net als ik ontdekken dat Elise echt een topgriet is!

Dixit Hanne
Olivier is iemand die zeer actief is op cantussen, zelfs voor het Io Vivat begonnen is. Als de kat van huis is, feesten de muizen. Olivier is een echt feestbeest dat iedereen maar blijft knuffelen vanaf hij een beetje gedronken heeft. Ook hij is één van de vele personen die ik in het begin van het jaar leren kennen heb en die al direct mee naar veel activiteiten ging. Feesten zit er echt wel in bij hem. Hij kan zichzelf wel makkelijk overschatten op vlak van alcohol (ja, Olivier, die halve fles wodka was écht te veel voor jou). Als hij niet bij zijn vriendin in de zetel aan het liggen is, kan je hem waarschijnlijk terugvinden op de dansvloer, waar hij weer zijn beste moves bovenhaalt. Met zijn auto kan hij makkelijk overal naartoe. Eens je in zijn auto gaat zitten kom je terecht bij al zijn Jazzmuziek, waar er altijd wel een rustgevende sfeer is. In de les moet je Olivier niet komen zoeken, want die zit meestal thuis van zijn kater van de avond ervoor uit te rusten. Volgens mij gaat WINAK voor op zijn studies, maar ook al komt hij misschien niet vaak naar de les, hij blijft wel de discipline hebben om alles thuis zelf bij te houden.

Dixit Arno D.
In een ideale wereld zou men de technologie van The Terminator combineren met de rechtvaardigheid van RoboCop. Vervangt men dan het doel van deze creatie tot het elimineren van spelfouten, “grammaticageallieerden” of slechte zinsconstructies, dan krijgt men Sarah. (Dit echter met enigszins een paar benaderingen en wiskundige afrondingen.)
Na grondig wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat het brein van deze bevallige jongedame toch wel op een andere manier werkt dan de doorsnee Nederlandstalige. Er zijn al pogingen gedaan, o.a. door Microsoft, om een kopie te maken van dit deel van Sarahs brein om te gebruiken voor de spellings- en grammaticacontrole van tekstverwerkingsprogramma’s . Helaas zonder succes. De officiële verklaring luidt: “Het systeem is simpelweg te complex”. We mogen onszelf dus gelukkig prijzen met Sarah als onze persoonlijke “typo assassin” (in de volksmond ook wel V.U. genoemd).
Daarnaast heeft Sarah ook een goed gevoel voor esthetiek. Als ervaren shopper kan ze al bij het zien van kleren de juiste combinaties maken (suck it Jani). Bovendien is ze een briljante wiskundige. Ervaring met substituties heeft ze daarom ongetwijfeld wel. Stel dus hier kleren gelijk aan prentjes en je hebt een geweldige poster die de bezichtigers ervan als het ware hersenspoelt om naar onze activiteiten te komen. Sarah als Verantwoordelijke Uitgever? Dat komt dus wel dik in orde!

Dixit Theumes
Het eerste dat mij aan Mateo opviel is zijn geweldig gevoel voor humor. Met zijn hilarische memes heeft hij al menig man doen lachen. Dit talent zal zeker van pas komen bij zijn functie als Scriptor. Naast memes maken heeft Mateo ook andere hobby’s zoals gitaar spelen en af en toe eens scheef gaan op cantussen en TD’s. Op die cantussen en TD’s durft ook zijn alter ego “Zateo” af en toe eens boven te komen. Het is een echte top kerel en ik kan niet wachten om zijn Baloe’s te lezen.

Dixit Ruben
Arno heb ik leren kennen na enkele activiteiten als de jongen die altijd water/frisdrank dronk. Blijkbaar zijn cantussen dus nog steeds leuk als je nuchter bent. Toen hij mij zijn punten voor de eerste keer zei dacht ik dan ook: ”Jammer dat deze jongen zichzelf niet elke week lam zuipt, die punten zijn echt veel hoger dan nodig is!” Maar dan kwam het moment van de hergeboorte van Arno waarbij hij zijn eerste pintje atte in anderhalve minuut (en dat ook volledig terug heeft uitgespuugd). Aan het tempo van zijn drankverslaving te zien, zal hij binnenkort aan het begin van elke cantus een zevensprong doen. Hij is een toffe en sociale kerel die zeker alle kwaliteiten in huis heeft om zijn taak als Mentor te volbrengen.

Dixit Ilias
De eerste keer dat ik van Ilias gehoord had was op de WINAK-d00p. Ik herinner me nog dat ik gehoord had dat hij Hagarkoning geworden was en dat ik bij mezelf dacht “Wie the f*ck is die kerel en hoezo kan die zoveel zuipen?!” Al snel leerde ik hem beter kennen en ontdekte ik zijn geweldige humor met schachtenkoning- en koninginnencantus. Zijn liedje was super origineel, hilarisch en zowat het enige dat ik me nog herinner van heel die cantus. Ondertussen hebben we al veel samen meegemaakt, ik weet ook dat ik altijd op Ilias kan rekenen en hij is oprecht één van mijn beste vrienden geworden. Hij studeert hard en forceert het om ook nog eens aanwezig te zijn op niet alleen elke WINAK-activiteit, maar ook nog activiteiten van andere clubs. Kortom Ilias zal een geweldige mentor zijn volgend jaar en een echte aanwinst voor WINAK.

Dixit Sien
Ik heb Ruben leren kennen tijdens mijn schachtenjaar. Hij is natuurlijk altijd aanwezig op een WINAK-activiteit, maar naarmate de uren doorgaan ga je toch steeds minder beweging uit Ruben kunnen halen sinds hij vaak iets te diep in het glas kijkt. Doorheen het jaar had ik eerst nog niet zo veel over Ruben gehoord tot hij wat records verbrak op de verbroederingscantus in Gent. Iedereen bleef maar praten over wat Ruben daar allemaal had gedaan (zeker eens over aanspreken), spijtig genoeg kon ik er toen niet bij zijn. Natuurlijk naast een goede WINAKker te zijn is Ruben een goede student, je zal hem altijd wel in de les terugvinden wat hem uiterst geschikt maakt voor de rol van Mentor. Ik kan niet wachten om samen met Ruben ons neo-jaar in te gaan en ben zeer benieuwd of hij nieuwe records zal verbreken in het komende jaar.

Dixit Olivier
We leerden elkaar kennen op de valentijnsTD van WINAK. Ik had zijn nummertje gekregen, in het begin van de TD kreeg je er één, doordat hij zijn partners nummer had. Niet veel later wist ik dat hij ook informatica studeerde en een paar jaar hoger zat. Er ontstond in die tijd een hechte band tussen ons. Ik zag hem veel terug op WINAK-activiteiten, een goed teken voor in het praesidium te gaan. De interfacs hadden zijn gezicht ook frequent gezien, de functie Sport binnen het praesidium staat hem dan ook op het lijf geschreven. Hij is ook enorm enthousiast. Hij zal zich zeker en vast ook geven tijdens de activiteiten van volgend jaar.

Dixit Basil
Als je Basil geen belachelijke geluiden hoort maken, zit hij waarschijnlijk op Tinder. Of op een WINAK-activiteit! Basil heb ik leren kennen zelfs voor ik nog van plan was om me te laten dopen, dus hij was zeker één van mijn eerste vrienden. Meteen heb ik dan ook ontdekt dat hij niet de normaalste persoon was, dus natuurlijk klikte het direct! Alhoewel hij vaak te laat komt (ook omdat hij niet doorhad dat wij vroeger aanwezig moesten zijn op cantussen als schachten) vind je hem wel op de meeste WINAK-activiteiten. Hij is ook het levende bewijs dat je je kan amuseren zonder te drinken! Als we daar weer allemaal zat op een TD staan, zou je zelfs kunnen denken dat hij het zatste is van ons allemaal, ook al is hij volledig nuchter! Daarnaast vind je hem altijd terug in de les, waardoor zijn punten ook altijd goed zijn. Ik wist natuurlijk al dat Basil een erg sociaal persoon is, maar toen ik hoorde dat hij een jaar op zijn eentje door Tunesië heeft gereisd werd ik hier alleen maar sterker van overtuigd. Dit maakt hem dan natuurlijk ook een geweldige keuze voor de functie Sport, want ik ben zeker dat hij met zijn sociale charmes veel mensen gaat kunnen ronselen om naar de interfacs te komen!

Dixit Mateo
Fred is de oudste WINAKker van komend academiejaar. Hij heeft al heel wat functies op zijn lint staan: Mentor, Zedenmeester, Hagar, Praeses, Cantor en P.R. Deze heeft hij altijd vol enthousiasme uitgevoerd. Met al deze ervaring zal hij de rest van het praesidium goed advies kunnen geven. Daarom is het niet meer dan terecht dat hij dit jaar een erefunctie heeft gekregen: Praegustator. Dit wil zeggen dat hij altijd zal mogen voorproeven, iets wat hem echt op het lijf is geschreven want hij drinkt er graag eentje en houdt ook van eten proeven. Zelf kookt hij ook af en toe wel eens. Hopelijk ga ik dit jaar eindelijk eens van zijn kookcreaties mogen proeven en gaan we onze beloofde gin-tonicavond houden. Ik kijk er alleszins heel hard naar uit om nog eens een jaartje samen in het praesidium te zitten!

Dixit Fleur
Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.