Praesidium 2014

Sander valt het best te omschrijven met zijn eigen woorden, "Op zijn eigen manier sociaal.”
Hij kan soms wel een beetje raar overkomen, maar eens je hem beter kent, is hij echt een topkerel.
Recht voor de raap is hij zeker! Als er iets niet naar zijn zin is, dan weet je het meteen. Is er iets wat hem bevalt, dan zie je hem ook van oor tot oor lachen.

Sander vind je meestal wel terug op de talrijke TD’s en cantussen in Wilrijk evenals op de Sportraad skireis, waar hij zich af en toe tegoed doet aan iets te veel bier. Het gevolg is Sander die rustig een stoel of bank opzoekt om een beetje te bekomen terwijl hij over zijn buikske wrijft en meermaals zijn contentement laat horen met de woorden 'Amai', 'Whoooah' of 'Pfff’.

Dixit Pappie
Wie Jos nog niet kent, is duidelijk nog niet genoeg in Wilrijk geweest. De sociaal als hij is, kom je Jos vaak tegen in den Hagar of de KP (zijn functie van vorig jaar zat daar deels voor tussen). Daar vind je hem dan met een pintje in zijn hand en meestal wel ofwel aan het praten met iemand die hij op een cantus eens heeft leren kennen ofwel aan het schuren met een grietje (toch toen hij nog single was ;) ).

Behalve voor een feestje of een cantus, kan je bij Jos ook terecht als je je hart moet luchten of voor een deftige babbel. Daarbij kan het dan ook over vrouwelijke problemen gaan. Hij is niet voor niets mijn beste vriendin.

En naast bier heeft Jos ook nog muziek als passie. Drummen, zingen, gitaar, piano, hij kan het allemaal. Dus ook voor een gezellige jamsessie is Jos een aangename partij.

Dixit Helga
Helga also known as Katrijn Verhasselt. Moet ik nog meer zeggen. Wel onze scriptor zal waarschijnlijk graag hebben van wel. (correct red.) Dus hier gaan we! Helga heb ik leren kennen in mijn eerste jaar bij WINAK.

Beeldt u een topgriet in en doe x 10. Bam, je hebt Helga! Helga is gemotiveerd, iets wat ik firsthand heb mogen ervaren toen ik een jaar Sport was met haar. Ook verantwoordelijkheid is een van haar betere eigenschappen, anders had afgelopen sportjaar nooit zo goed geweest. Ze werd zelfs Sport van het jaar en is nu onderweg voor Quaestor van het jaar te worden. Iets wat ze zonder twijfel met haar vingers in haar neus en eventueel andere vingers ergens anders kan halen!

Dixit Tom
Ik zag Gitte voor het eerst toen ze mij op enthousiaste manier kwam vragen om mee te doen met de sport. Meteen was duidelijk dat zij een sfeer- en pleziermaker was! En effectief, geef Gitte een fles cava (of twee), wat leuk gezelschap en je hebt gegarandeerd een legendarisch plezante avond.

Na een stevig (nuchterder) jaar als quaestor krijgt zij de eer om WINAK's eerste Ab Actis in jaren te worden. Met Gittes enthousiasme en inzet weet ik zeker dat ze dit super zal doen!
Heb je haar nog niet leren kennen? Geen paniek, Als je zo nu en dan in Fort VI komt zal je ze hoogstwaarschijnlijk in Den Hagar of de KP tegen het lijf lopen, waar het -zeker met haar erbij- altijd een feesje is!

Dixit Jos
Joël (ook wel gekend als Juuulleke of Joel) is een gigantische topkerel. In mijn schachtenjaar was hij Mentor Wiskunde. Doorheen dat jaar hebben wij elkaar eigenlijk niet zoveel gesproken. Spijtig, want vorig jaar toen hij Praeses was, zijn wij op relatief korte tijd goei maten geworden (met de LAN als katalysator!).

Met de Joël kunde altijd een goei klapke doen (met of zonder pint) en dat dan nog over eender wat. Ge zult wel vrij snel merken dat het over ‘t algemeen nen lollige, vrolijke en intelligente kerel is. Zo niet, dan zorg ik er wel voor dat ge hem leert kennen.
Oh ja, slecht nieuws voor de meisjes: hij heeft een topvriendin! (Krikke, vuile titser - red.)

Dixit Krikke
Senne is één van die personen dat iedereen wel kent. Altijd aanwezig op alle feestjes, cantussen en andere activiteiten. Ook is hij constant nieuwe vrienden of vriendinnen(!!) aan het maken. Tegen dat jullie dit tekstje in handen hebben, zullen de helft Senne wel al leren kennen hebben. Altijd zeer sociaal (ook op eigen manier!) en actief. Senne is een zeer chille en relaxte gast, maar kan tegelijk ook zeer goed werken. Dit uit zich binnen WINAK en in zijn punten. Senne is iemand die afmaakt wat hij begint en dit uitstekend doet.

Dixit Michiel
Den Tom is mij de eerste keer opgevallen als een persoon die heel snel heel zat kan gaan (schachtenkoningverkiezing, ask him!). Daarnaast kwam hij ook vaak naar WINAK-activiteiten en ik heb hem dan ook als Sport gevraagd. Zelf is Tom ne ‘patser’ geworden op zijn jaartje Sport (waar de Pappie voor iets tussen zit). Hij heeft zijn functie graag gedaan, maar nu is het tijd voor iets anders.

Dit jaar zal hij samen met Michiel onze cantussen en TD’s van drank en spijs moeten voorzien. Zonder twijfel worden dat topactiviteiten. Daarnaast moet hij ook den bak strak houden samen met de Sam. Een verse lading schachten wacht op hem en hij is er klaar voor. Schachten beware! Hij loopt ook graag achter de meiskes dus onze porren zijn bij deze ook al gewaarschuwd!

Maar eerlijk, den Tom is ne chille kerel waarmee je een tof babbeltje kan doen. Hij zal volgend jaar altijd in team moeten werken en dat zal hem zeker goed afgaan na een jaartje met Helga te hebben gesport ;).

Dixit Julleke
Sam en ik zijn dit jaar team P.R. – team Public Relations. Terwijl ik me meer met de WINAK-leden zelf ga bezighouden, zal Sam het contact met de sponsors onderhouden.

Hij mag dan wel aan de kleine kant zijn, Sams motivatie voor WINAK en alles wat erbij komt kijken, is groot. Als hij zich ergens bij amuseert dan steekt Sam er veel tijd in – vorig jaar toen hij onze posterboy was, maakte hij vaak meerdere posters per activiteit, soms zelfs nadat de activiteit in kwestie allang was afgelopen, gewoon voor de fun. En aangezien ik hem deze zomer al vaker met sponsoring heb bezig gezien dan met zijn thesis, vermoed ik dat het dit jaar wel goed komt.

Sam heeft daarbovenop ook de fakkel van me overgenomen als zedenmeester, en dus zullen de eerstejaars hem nog vaak zien. Met schachtentemmer Tom komt hij ook al goed overeen, ze komen uit dezelfde contreien. Sam studeert fysica en hij is wel fan van Batman.

Dixit Bram
Een tekstje schrijven over Bram is als een tekstje schrijven over kaas (met mosterd natuurlijk).
Ben je deze kerel al eens tegengekomen, weet je wat je te wachten staat: good times. Nog
nooit van Bram gehoord? Je weet niet wat je mist!

Bram is echt een fantastische kerel. Oké, hij begeeft zich nogal vaak op de achtergrond…
Maar als je hem een pintje of twee trakteert, ondergaat hij een hele transformatie. De ware
Bram, Superbram, komt dan in hem naar boven. Ik ben vereerd dat de doorsnede tussen
onze namen (en linten) zo groot is.

Na afgelopen jaar furore te maken met “Waarom Niet” is Bram een begrip geworden binnen
WINAK. Droge humor, geweldige gesprekken en een heel down-to-earth mentaliteit is wat je
te wachten staat als je hem aanspreekt.

Dixit Sam
Wanneer je op zoek bent naar een energiek en enthousiast persoon, dan ben je bij Yorick aan de juiste deur. Uit zijn mouwen schud hij met plezier en gemak allerlei lyrische en epische teksten die onze clubliteratuur verder spijst.

Altijd paraat voor een babbel en plezier, social-media bewust en met een stage bij Newsmonkey op zak, is Yorick de perfecte persoon om als scriptor door het leven te gaan. Gepaard met de nodige hoeveelheid gekheid ben je gegarandeerd altijd de tijd van je leven te hebben met hem. Met zijn rijke fantasie zal hij ons dit jaar keer op keer met verstomming kunnen slaan.

Wees wel gewaarschuwd, dagelijkse dosis aan draaipetjes kan met deze persoon overschreden worden.

Dixit Cookie
Ik heb Kristof aka Krikke voor het eerst leren kennen, zoals sommigen onder jullie dit jaar, op mijn eerste openingsdag. Hij sprak me meteen aan toen we bij het WINAK-standje kwamen en gaf me er meteen wat info over. Uiteraard met redelijk wat gespek over dingen die irrelevant waren.

Ik leerde Krikke beter kennen doorheen het jaar en kreeg zo ook eens zijn andere kant te zien. Je hebt Kristof, de sympathieke, goedlachse jonge kerel en dan heb je Krikke, de womanizer.

Op TD kon je hem altijd wel in de buurt van een leuke meid vinden die al dan niet letterlijk aan zijn lippen hing en eventueel wat later aan je eigen lippen hing (ik spreek heus niet uit ervaring *kuch* *kuch*). Dit veranderde echter na de tweede LAN, met het fameuze tentverhaal waar jullie dit jaar hoogstwaarschijnlijk meer over te horen zullen krijgen. Dit had voor hem als gevolg heeft dat hij momenteel niet meer op vrije(rs)voeten is (wat betekent dat de Konijnenpijp terug veilig is voor een bepaalde groep studenten).

Je zal wel merken dat Kristof een toffe kerel is, die altijd wel in is voor een grapje en die er zal staan als gewerkt moet worden. Zelf ben ik benieuwd naar zijn V.U.-kunsten, maar zijn posters voor de verkiezing en de feestweek waren al veelbelovend. Hij zal het er goed vanaf brengen en indien je om de één of andere reden niet bij Cookie terecht voor vragen over informatica is Kristof de eerste waar je iets aan kan vragen.

Dixit Jarno
De Jarno, aangezien hij de beste van de drie WINAK-richtingen studeert, kan niet anders dan een topkerel zijn. Niet alleen studeert hij Fysica, hij wordt ook nog eens Mentor, een functie die ook mij nauw aan het hart ligt. Jarno is een enorm sociale jongen, dus zal hij ongetwijfeld de eerstejaars vanaf dag één bestoken met allerlei do's en don'ts (waarschijnlijk vooral dont's) om het jaar door te komen.

Hij zal er voor zorgen dat heel de volgende generatie fysici het beter doet dan hemzelf! Jarno zal ook alle eerstejaars meesleuren naar alle WINAK-activiteiten, zodat ook zij kunnen zien hoe geweldig WINAK wel niet is (en anders haalt hij zijn baseball bat wel boven).

Dixit Senne
Woorden zijn te ondermaats om Ward te beschrijven. Ik denk niet dat er al een mens in de gehele geschiedenis van de mensheid een woord heeft kunnen bedenken om zijn totale perfectie te bevatten. Zijn bijna bovenmenselijke kennis van het Wiskundige en de gave om op de juiste momenten het perfecte droge mopje te maken, zorgen samen met zijn geniale van-de-pot-geruktheid voor een “persoon” waarvan onze beschaving nog niet half zo goed weet wat er mee aan te vangen.

Tegen dat we volledig inzicht hebben verkregen van zijn potentieel, zal hij waarschijnlijk al de controle over de volledige aardbol en ver daarbuiten hebben. En dat is goed.

Uiteraard zal hij er eerst voor zorgen dat de eerstejaars die zich aan de richting Wiskunde wagen perfect worden opgevangen en daarbuiten zal zijn wijsheid er mee voor zorgen dat het radarwerk van WINAK perfect geolied blijft en op maximale efficiëntie draait.

Dixit Yorick
‘… een episch verhaal vol spanning en intrige. Over vriendschap, verraad en zo van die dingen…’

Zelf ken ik de Michiel, beter gekend als de Cookie, nog maar sinds we wisten dat we deel zouden uitmaken van het WINAK-praesidium 2014 – 2015. Toch viel mij al heel snel het volgende op: de Cookie is iemand dat ge niet KUNT haten… de Cookie is iemand met wie ge altijd wel een gesprek kunt beginnen over de meest random onderwerpen, is iemand die altijd zal helpen als ge ’t hem vraagt (… of als hij ziet dat ge hulp kunt gebruiken…), …

… is iemand met het hart op de juiste plaats…. (No Homo)

Dixit Ward
Sommige zeggen dat ze liever wordt aangesproken als Dorieno (don’t ask why), anderen zeggen dan weer dat ze liever Bobien hoort (really, don’t ask).

Het enige wat ik zeker weet is dat ze de Sport 2014-2015 zal zijn. “Geloof het of niet maar Dorien kan bangelijk goed korfballen”: Dit was 1 van de eerste dingen die ik te horen kreeg over Dorien tijdens 1 van de eerste interfac’s van het afgelopen jaar. Als zeer enthousiaste por had ze zich al wel vaker laten opmerken door haar opgewekte karakter en altijd lachende gezicht, maar dat ze ook zo sportief was, had ze nog niet vermeld.

In de loop van het jaar hebben we haar dus nog vele malen gezien op alle activiteiten en vanzelfsprekend dus ook op de sportactiviteiten. Hier heeft Dorien bewezen dat ze een goede sport zal zijn die zich volledig zal geven voor WINAK en haar sporters.

Dixit Joeri
Tim, ook gekend als Pappie, is unaniem verkozen door het huidige praesidium om dit jaar een erefunctie te krijgen. Naast het voorproeven van Den Drank, het organiseren van een kroegentocht/caféavond met P(h)appy-Hours, staat hij met al zijn ervaring ook het praesidium bij met raad en daad. Een erefunctie verdien je door je harde inzet voor WINAK.
Dat heeft hij de voorbije jaren zeker bewezen door zijn drie jaar WINAK praesidium. Eerst een jaar de posters te maken, dan een jaar lang de inkopen voor WINAK te doen en dan als cantor de liedjes te kiezen op cantus.

Pappie heeft als praegustator een functie gekozen die echt bij hem past. Er zijn er maar weinige die in de buurt komen van Pappie zijn drinkcapaciteit. Op de WRAC-avond kaapt hij meerdere prijzen weg (snelste liter, snelste pint,...). Zijn leven bestaat dan ook grotendeels uit pintjes drinken, fitnessen, fitnessen, fitnessen, studeren en zich bezig te houden met de praeses van DIEFKA. Dat laatste kunnen we sowieso ook classificeren onder fitness.
Kortom, een geweldige kerel en we mogen echt trots zijn dat hij zich nog een jaartje gaat inzetten voor WINAK

Dixit Sander
Het is in dit soort tekstjes niet ongebruikelijk dat er kwistig met woorden als “enthousiast”, “gemotiveerd” of “sociaal” wordt gestrooid, maar als je Verdi kent dan weet je dat deze termen zelden zo terecht gebruikt kunnen worden. Verdi en ik zitten nu al bijna vier jaar in dezelfde klas en eigenlijk had hij allang bij het praesidium moeten komen, maar door zijn actief sportersleven viel dat totnogtoe nooit te combineren.
Nu dus wel, en omdat Tom nog wel wat hulp kon gebruiken om alle inkopen op tijd afgerond te krijgen, heeft Verdi zich in de loop van dit jaar vervoegd bij team Feest. Feesten kan hij wel, dus dat komt zeker goed. Bovendien is Verdi erg behulpzaam en heeft hij een sterke zelfopofferingsdrang. Ideaal dus voor het WINAK-praesidium.

Dixit Bram.
Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.