Praesidium 2010

Mij is de eer toevertrouwd om een klein woordje over den Ben te schrijven. Al sinds ik den Ben als schacht onder mijn hoede had als zedemeester was al duidelijk dat hij geen doorsnee schacht was en dat hij WINAK bloed door zijn aderen had vloeien. De Woef was daar ook van overtuigd en het jaar daarop probeerde hij als mentor Fysica ervoor te zorgen dat alle studenten even goede punten behaalde als hij, wat helaas een onmogelijke opdracht blijkt te zijn als je grootste onderscheiding haalt ;-). Desalniettemin maakte deze blonde krullenbol zo’n goede indruk dat hij het komende jaar aan mijn zijde stond als vice-praeses om WINAK mee te helpen besturen. Hierdoor had ik al snel door dat den Ben een natuurlijke aanleg heeft om dingen snel en efficiënt gedaan te krijgen, een onmisbare eigenschap van elke goede praeses. Hiernaast is het ook nog eens nen erg sympathieke mens en heeft hij op cantus door alle prositjes op hem ‘deftig’ leren zuipen. Ik heb er dan ook van overtuigd dat Ben dit lustrumjaar voor één van de beste WINAK jaren ooit zal zorgen!
Dixit Quinten
De Joachim heeft het afgelopen jaar zich vanuit het niets naar de top gewerkt en dit absoluut niet onopgemerkt. Hij heeft getoond dat hij zich volledig kan geven voor een of ander geschift idee waarvan iedereen dacht dat het onhaalbaar om het dan op z’n gemak voor elkaar te krijgen en dat allemaal onder het motto ‘Let’s just do that!’. Als scriptor begonnen met een paar schitterende baloes was hij al snel de quaestor die steeds op post is voor WINAK. Joachim heeft zich vastgebeten in WINAK en zal het niet snel loslaten! Vice is met andere woorden de geknipte functie voor den deze! Hij gaat zich volledig kunnen richten op het organiseren van schitterende extravagante activiteiten en nog veel meer! Allemaal dingen waarin hij gaat uitblinken en dat zal WINAK geweten hebben!
Dixit Ben
Stijn is een WINAK’er in hart en ziel. Hij is afkomstig van de stam der Wiskundigen, en is woonachtig in een gehucht rond Antwerpen waar ze tegenwoordig een gigantisch shoppingcenter hebben neergesmeten. Stijn is hulpvaardig (heb je een wiskundig probleem en vind je Elke niet? Zoek Stijn!), vriendelijk, charmant, lief, schattig, en nét niet orgasmatisch. Ondanks dit alles is hij nog single, dus dames, hou u niet in! In zijn vrije tijd houdt hij zich onder andere bezig met het bespelen van muziekinstrumenten, waaronder zijn fluit, piano, (bas)gitaar, saxofoon en drum. Hij geeft ook catecheselessen voor de onschuldige kindjes in Wijnegem en naaste omstreken. Stijn is een volbloed cantusser: hij kan zingen als een nachtegaal, zuipen als een (knuffel)beer en declareren als een politicus. Aangezien hij toch zowat alle cantussen mee doet, zal het voor hem zeker geen probleem zijn om ons team succesvol aan te vullen als Hagar. Welkom Stijn! PS: Stijn is bij sommigen beter bekend als Stanny :P
Dixit Pedro
Na vele leuke (en niet altijd nuchtere) momenten met de Madsen kan ik zeggen dat onze grappige knuffelbeer het ontmoeten waard is. Hij biedt crashende mensen af en toe een bed aan (ik spreek uit ervaring), laat glühwein tot een lekkere (straffe) Krambambouli evolueren en speelt graag het WINAK Drinking Card Game met de hele familie Eristoff. Kortom, deze levensgenieter staat altijd open voor zotte ideeën, een rustig pintje, ne cantus of nen TD en kan af en toe heel hard genieten van iets kleins ;) Zoals het een echte WINAKer past was hij vanaf zijn schachtenjaar (als Schachtenkoning) niet weg te slaan van den Hagar. Na een jaartje grave posters te hebben gemaakt (als VU), is hij nu klaar om den Hagar onder zijn hoede te nemen. Ik kijk er dan ook heel hard naar uit om met hem samen te werken en hem nog beter te leren kennen.
Dixit Lorenz
Over de reden dat Nutricia onze Fristi nog altijd geen geld heeft gegeven voor de levende positieve reclame die hij is voor hen tasten we nog altijd in het duister. Het staat immers vast dat Fristi nu naar zijn derde jaar praesidium gaat en onderweg nooit in de schaduw heeft gestaan, in tegendeel: in zijn schachtenjaar bewees hij dit door de schachtenkoningverkiezing te winnen, en later drukte hij naast zijn praesidiumtaken ook zijn stempel op tal van comités. Hij staat bekend om zijn creatieve vernieuwende ideeën, zijn optimisme, zijn alcohol verslindende ingevingen waarvan hij op voorhand al weet dat ze pijnlijk zullen aflopen en zijn trouwe band met WINAK. Elk jaar is hij ook mentor verkenningsdagen en zijn “kindjes” zijn telkens stuk voor stuk enthousiaste eerstejaars: juist daarom heb ik er alvast veel vertrouwen in dat geknipt is om de rol van schachtentemmer op zich te nemen.
Dixit Joachim
Deze actieve jongedame heeft al verschillende overwinningen op haar palmares: niet alleen werd ze gekroond tot bierkoningin, een paar weken later werd ze ook nog eens verkozen tot schachtenkoningin! Het verbaasde dan ook niemand dat ze in het praesidium stapt. Als Martje aanwezig is op een td of cantus - wat quasi altijd het geval is - is er altijd ambiance. Ze zal het komende jaar dan ook zonder problemen verder zetten als Feest van WINAK! Ze draait trouwens haar hand niet om voor andere taken: een goed gesprek, een fris pintje, hulp bij een of ander probleem: je kan altijd op haar rekenen!
dixit Pedro
Nu Sarah zichzelf reeds twee jaar bewezen heeft als een enorm gemotiveerd praesidiumlid in haar functie van mentor, werd het eens tijd voor verandering. Ze heeft dit semester de taak eigenlijk al grotendeels mee overgenomen van Anne, dus kunnen we ons voor volgend jaar geen betere P.R. wensen. Volledig voorbereid en enthousiast als altijd zal zij deze functie dan ook uitstekend volbrengen. Zoals ze zelf al lachend zegt, is deze taak haar dan ook op het lijf geschreven en zullen menige sponsors zich laten vangen door haar mooie ogen en grote boezem ;-). Daarnaast is ze ook nog voortdurend bezig mensen te motiveren voor allerhande WINAK-activiteiten, komt ze ’s maandags altijd mee sporten en is ze ook nog eens een supergoeie dansleerkracht voor de cheerleaders. Kortom, zonder haar zou het praesidium veel minder waard zijn!
Dixit Julie
De Wim, de kerel aan wie ik mijn minderjarige dochter moet toevertrouwen ... iets wat ik met alle plezier en vol vertrouwen doe! Dit wil dus wel het een en ander zeggen over hem. Elke activiteit kom je hem wel ergens tegen, meestal omringd door crashende schachten of farmaseutjes. Zelfs op vele niet-WINAK activiteiten kan je hem vinden. Dit is dus ideaal voor een scriptor, zo kan hij altijd zien wat er gebeurt om er voor te zorgen dat de laatste nieuwe sappige weetjes in den Baloe terechtkomen, wie dacht dat wat in de KP gebeurt in de KP blijft maakt dus een grote vergissing! Ondaks alles is het ook gewoon een toffe kerel waar je je altijd wel mee kan amuseren.
Dixit Fristi
Daan, misschien beter gekend als de crashbeer, heeft zich het voorbije jaar goed laten gelden. Er ging geen activiteit voorbij of Daan had er wel een feestje van gemaakt. Hij heeft dan ook met alle gemak de andere schachten achter zich laten liggen en die titel als schachtenkoning binnengerijft. Met zijn perfecte social skills heeft hij menig harten veroverd en ik ben er dan ook van overtuigd dat hij een perfecte aanwinst voor het praesidium zal zijn. Met andere woorden ze hadden geen betere VU kunnen verzinnen!!
Dixit Martje
Bij Nicky denk ik aan een vrolijke meid, waarmee ge u goed mee kunt amuseren. Een echte WINAKster die je steeds tegenkomt op WINAKactiviteiten. Meezingend haar pintje heffen op een echte cantus. Je ziet haar dansend passeren op td’s. Ook als WINAKsportster draagt ze goed haar steentje bij. Die energie straalt eraf. Vooral als cheerleader blinkt ze uit met haar danstalenten. Met haar lief snoetje krijgt ze iedereen overtuigd en zo zal zij velen overtuigen om voor WINAK een sportief handje bij te steken. Dat komt zeker dik in orde volgend jaar.
Dixit Elke
Deze jongen is een hete brok minderjarig jailbait, zijn onvermogen tot capituleren doet daar geen goeds aan. Elke aangelegenheid verdwijnt deze jongeheer gedurende een ‘vaag’ uur en komt daarna terug met de zotste verhalen waar hij zelf nog maar nauwelijks de details van kan herinneren. Gelukkig heeft zijn lichaam een hoog sponsgehalte en is zijn metabolisme niet te toppen! Hierbij presenteer ik u Glenn ‘Jailbait’ De Jonghe: lumineus, fenomenaal, sportief en meestal voornamelijk héél vagelijk. Ik ben er zeker van dat hij in zijn functie goed zal presteren, Glenn is namelijk héél competitief ingesteld. Laten we stellen dat het niet de eerste keer zou zijn dat hij met de hoofdprijs naar huis zou gaan. Mocht ik nog enkele bijvoegelijke naamwoorden aan deze interessante verschijning toevoegen (en eveneens aan alle andere toekomstige praesidiumleden), dan zouden daar zeker ‘vriendelijk’, ‘verstandig’ en ‘gemotiveerd’ bijzitten.
Dixit Christophe
Deze jongeman wordt niet voor niets, ‘The machine’ genoemd. Zijn aanwezigheidsfactor is optimaal, geen activiteit gaat voorbij zonder Chris. Wonderbaarlijk genoeg heeft hij nog voldoende tijd om zijn kennis door te geven.Zit je met een informatica probleem, niemand zal je beter kunnen helpen dan Christophe. Met een high-score op onder andere Inleiding programmeren en zijn algemene kennis over de richting Informatica zelf, is de Chris de gewezen persoon om als mentor Informatica te functioneren.
Dixit Daan
Julie heeft er al een jaartje ervaring als mentor opzitten en omdat ze dit zo gemotiveerd en goed gedaan heeft, gaat deze dame de functie Mentor Fysica voor een tweede maal op zich nemen. Ik ben er van overtuigd dat ze dit het komende academiejaar NOG beter zal doen dan, dit jaar het geval was ! Als je vragen hebt over fysica ben ik er bijna 100% zeker van dat Julie jullie zonder problemen kan voorthelpen, maar met zo’ n toffe als Julie kan je natuurlijk ook gewoon over andere dingen praten dan fysica. Samengevat: buiten haar ZEER goede resultaten, is Julie altijd wel te vinden voor nen goeie babbel, een feestje, of om WINAK te vertegenwoordigen met zowel het cheerleaden, als de interfac competitie! Kortom er is geen betere kandidaat voor deze functie. En als je heel veel geluk hebt, kan je misschien wel eens tegen haar andere kwaliteiten botsen...
Dixit Madsen.
Ik stel u voor: Elke! Bij deze blonde dame kan je terecht voor alles, van een babbel tot een knuffel, of uitleg over een wiskundig probleem, ze geeft het allemaal. Ze combineert haar goede resultaten met het steeds aanwezig zijn op WINAK activiteiten, zo maakte ze het een stuk gezelliger in onze schachtenbak. Ook sportactiviteiten gaan niet voorbij of onze steeds vrolijke Elke is daar aanwezig. Als je haar nog niet kent, zal dit wel snel gebeuren. Ze is altijd vriendelijk en je kan haar eender wanneer aanspreken. Kortom een vrouw om eens een pint mee te verzetten, al is het alleen al vanwege haar grote...talent voor wiskunde natuurlijk! Mentor wiskunde word je niet zomaar.
Dixit Glenn
Onze Quinten.. een jongen naar mijn hart ;)! Hij heeft ondertussen al bijna drie jaar praesidium achter de rug en dat maakt hem ook ineens de meest ervaren kracht in het praesidium van den Ben. Zijn eerste jaar was hij zedenmeester van o.a. mezelf, een moeilijke taak ^^, en we mogen wel zeggen dat hij het goed gedaan heeft (i.e. het is toch nog min of meer goed gekomen met mij). Ook zijn tweede jaar als Hagar heeft hij meer dan waardig volbracht. En tenslotte zijn derde jaar als praeses van WINAK maakt van hem de enige prosenior in het opkomende praesidium. Dit is een mooie carrière die zeker aanleiding geeft tot een functie als praegustator. Behalve een lekker pintje voorproeven en drankspelletjes leiden (zie Schotland) zal hij, daar waar het nodig is, ook bijstaan met raad en daad, en in vele comités zijn wijsheid verspreiden :)! Om mijn lofzang over de Q te beëindigen, wil ik ook nog even melden (zonder iemand jaloers te maken) dat hij altijd lief is en er best mag wezen ;)! dixit Sarah
Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.