D00p

afbeelding van Rubencalu

Op vrijdag 26 oktober 2018 organiseert WINAK voor de nieuwe eerstejaars, de schachten en porren, een studentend00p. Hieronder nog een woordje uitleg wat de d00p inhoudt en zodat je kan inzien dat een WINAK d00p in de eerste plaats een leuke activiteit is die je voor de rest van je leven zal bijblijven en waar je zeker nooit spijt van zal hebben!

 

Of je al dan niet meedoet aan de WINAK d00p moet jij en jij alleen beslissen. Als je toch beslist om je niet te laten dopen blijf je altijd even welkom op de WINAK-activiteiten (op cantussen en dopen van de komende jaren na) en zal niemand je daarvoor anders behandelen. Het beste bewijs dat deelname aan de d00p volledig vrijwillig is, is uiteraard dit inschrijvingsformulier.

 

In tegenstelling tot wat sommigen misschien denken betekent een d00p bij WINAK niet dat de anciens een avondje hun frustraties mogen afreageren op enkele schachten. Integendeel, de WINAK d00p is een activiteit die ruime tijd op voorhand door een aantal praesidiumleden tot in de details wordt voorbereid. Belangrijk is dat onze d00p in eerste instantie een ludieke en studentikoze d00p is. De avond bestaat uit twee losstaande activiteiten: een eerste waarbij je in drie of vier grote groepen wordt verdeeld en met deze groep enkele opdrachten in serene sfeer omvat moet voltooien. De tweede activiteit bestaat uit meerdere kleinere proefjes in kleinere groep die tot een goed einde gebracht moeten worden.

 

De opdrachtjes voor de tweede activiteit vinden plaats op een podium, maar er worden wel een aantal belangrijke regels in acht genomen. Zo zal je NOOIT alleen op het podium moeten verschijnen, maar steeds in kleinere groepjes. Vele mensen (en vooral meisjes dan) zijn bevreesd voor dit gedeelte omdat ze denken dat ze zich moeten uitkleden; voor WINAK is dit alvast niet het geval. Wel is het aan te raden om zwemkledij aan te doen om op het podium te verschijnen, maar ook daar is een goede reden voor.

 

Tijdens de opdrachtjes van de d00pactiviteit kan het – gezien de Belgische weersomstandigheden in oktober – wel eens gebeuren dat je nat wordt. Als we je de ganse avond laten rondlopen met natte kleren ben je de dag nadien gegarandeerd ziek. Daarom voorzien wij de mogelijkheid om op te warmen terwijl je wacht tot jij aan de beurt bent. Met natte kleren aan mogen wij verwarmen zoveel we willen, je blijft het koud hebben. Daarom vragen we je om onder je kleren die avond zwemkledij aan te trekken, zodat je eventueel natte spullen kan uittrekken en snel terug kan opwarmen.

 

Bij WINAK worden er onder geen enkele voorwaarde chemische producten, slachtafval, stront, urine, weet-ik-veel-welke-vetzakkerij-nog-allemaal gebruikt tijdens de d00p. We zullen je zelfs nooit met opzet vuil maken, het enige waar je tijdens onze d00p vuil van kan worden is het slijk dat nu eenmaal in Fort VI ligt als het geregend heeft.

 

Nog zo’n typisch misverstand is de mythe dat je op een d00p liters bier te verwerken krijgt. Bij WINAK is ook dit weer totaal onwaar! In de loop van de avond krijg je een aantal pintjes te drinken, indien je dit wil tenminste. Als je om een of andere reden geen bier wil of mag drinken, hoef je dat zeker niet te doen.

 

Onze eerste prioriteit tijdens de ganse d00p is nog steeds de veiligheid. Wij houden ons eraan om geen enkele opdracht op te leggen die onverantwoord zou zijn of waar ook maar enigszins een risico aan verbonden is. Daarenboven blijft iedereen van het WINAK praesidium de ganse avond volledig nuchter om zo te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. WINAK heeft in het verleden al eens de prijs voor beste d00p gewonnen waarbij originaliteit, sfeer, hoeveelheid volk, maar vooral veiligheid meespeelt. In principe zijn er ook elk jaar op de dopen van de studentenclubs op de UA mensen van de academische overheid (in hoofde van ASK-Stuwer) aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Misschien stelt dat je nog wat geruster.

 

Voor diegenen die niet met eigen vervoer naar de d00p gekomen zijn, voorzien wij vervoer naar een locatie waar douches zijn en je je kan omkleden. Indien je in de buurt woont of op kot zit, raden wij je aan om anderen die niet in de buurt verblijven, in de mate van het mogelijke bij je thuis of op kot te laten douchen.

Belangrijk: WINAK kan jullie dus naar je kot/thuis brengen, maar wij zorgen niet voor een locatie! De avond eindigt normaal gezien rond 2-3u.

 

Moest je nog vragen hebben kan je je altijd wenden tot één van onze praesidium-leden: spreek de mensen met zwart-oranje linten aan op TD, stuur ze een e-mailtje, of laat een berichtje achter op http://www.winak.be. Zonder twijfel zal iedereen die bij WINAK ged00pt is je verzekeren dat de WINAK d00p een leuke activiteit is: zowel voor de anciens als voor de schachten!

 

Nadat je onderstaand strookje hebt terugbezorgd aan iemand van het praesidium, bij voorkeur de Schachtentemmer of de Zedenmeester, verwachten wij je op Vrijdag 26 oktober om 19u30 op het paradeplein aan den Hagar in Fort VI.

 

Belangrijk om aan te denken:

  • doe je zwemkledij aan onder je kleren
  • zorg voor propere kleren en douchegerief voor achteraf
  • breng iets lekkers mee om te eten of te drinken voor het praesidium
  • verkleed je naar het thema (let op: niet verkleed op een of andere manier kan wel eens in je eigen nadeel spelen)

Voor verdere vragen kan je steeds terecht bij ruben@winak.be of samapostel@winak.be.

Tags: 

1 reactie

22
okt

check

Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.