Praesidium 2018

Yaaaay Igor, na samen met hem gedoopt te worden, een jaartje schacht zijn en een jaar neo te zijn in het praesidium weet ik dat Igor zeker iemand is voor WINAK. Igor is namelijk iemand die met heel veel plezier tijd probeert vrij te maken voor een activiteit, of het nu cantus, TD of interfac is. Hij zorgt altijd wel voor wat sfeer, ofwel in de vorm van een leuke babbel, door liedjes te zingen of gewoon luidkeels te supporteren bij de interfac. Dus hoewel je Igor misschien ziet als een stille/gesloten jongen heb je het eigenlijk flink mis want eenmaals je hem leert kennen is hij een kerel waar je je zeker niet mee kan vervelen en zal hij altijd wel openstaan voor een gezellige babbel en een pintje. Ik denk daarom wel dat Igor elke functie in het praesidium perfect zou kunnen doen, hoewel hij dit waarschijnlijk direct zal proberen ontkennen. Maar één ding staat vast, Igor is een stevige aanwinst voor het praesidium.

Dixit Ruben
Ineke heb ik leren kennen in mijn zedenmeester jaar. Het viel me snel op dat zij iemand was waar je snel een leuk gesprek mee kan hebben. Ze was in mijn ogen daarom de ideale kandidaat voor mentor Wiskunde het jaar daarop. Ik ben daarom ook blij dat ze deze functie zeer goed heeft volbracht! Het viel me dit jaar dat ze mentor was ook op dat enorm met WINAK bezig is en altijd het beste voor heeft voor WINAK en haar leden. Ze deed actief mee met vergaderingen en probeerde telkens haar mening te geven om zo WINAK te verbeteren. Het verbaasde mij dus ook niet toen ik hoorde dat ze dit jaar graag Vice Praeses wilde worden en ik ben er ook hier opnieuw van overtuigd dat ze deze functie heel goed gaat doen zoals ze heeft gedaan met haar mentor functie! Volgend jaar zal sowieso een goed en leuk jaar worden met haar erbij in het praesidium!

Dixit Fredje
Met Fleur ben ik gedoopt, nu al bijna drie jaar geleden! De tijd gaat snel, en da’s iets dat ik met Fleur al vaak heb doorgehad. In die drie jaar hebben we al vanalles samen meegemaakt, waaronder simultaan spauwen tijdens ontgroening, zatte feestjes op de Stadswaag en oneindig veel theetjes op haar kot. We hebben samen lessen, waren samen neo en worden nu samen praesidiumlid. Je zal zien, de tijd zal snel gaan door alle plezier dat je samen beleeft! Fleur is een topmens, je kan er altijd op rekenen, ze zal je altijd willen helpen en staat ook altijd klaar als je een probleem hebt.
Het is een ongelooflijk tetterkont wel, zowel op cantussen als TD’s. Maar dat maakt dat je met Fleur altijd wel een babbeltje kunt slaan, over wat dan ook.
Fleur is enorm serieus als het over haar studies gaat. Ze kent haar prioriteiten, en daarom zal ze zo een belangrijke functie als Quaestor goed uitvoeren, omdat ze weet wat belangrijk is. Ze is juist en correct, twee goede eigenschappen voor een Quaestor. Daarnaast is ze doorstrevend en een doorzetter, wat haar dan weer een goede bijvoeging aan het praesidium maakt!

Dixit Roxan
Fred heb ik leren kennen in mijn schachtenjaar toen hij neo was. Al snel werden we goeie vrienden door onder andere onze gemeenschappelijke voorliefde voor gin tonics. (Al heeft onze al lang geplande ginto avond nog steeds niet plaatsgevonden)
Hij is de afgelopen jaren open gebloeid tot een supersociale jongen met wie je altijd veel plezier kan maken en goed kan lachen.
Op de meeste cantussen en TD’s zal je Fred wel tegenkomen, al dan niet met een grietje in zijn armen, in de les daarentegen daagt hij niet al te veel op.
Fred heeft zich de afgelopen 3 jaar al hard ingezet voor WINAK en is hiermee het meest ervaren praesidiumlid volgend jaar. Hierdoor is hij volgens mij perfect voorbereid op de functie PR. Als cantor ben ik er zeker van dat hij voor veel sfeer op cantussen gaat zorgen.

Dixit Fleur
Als ik het mij goed herinner heb ik Ruben voor het eerst ontmoet op de openingsdag van vorig academiejaar. Toen stond hij heel trots met de WINAK vlag voor een aula gevuld met wiskunde, fysica en informatica studenten. Het was direct duidelijk dat hij blij was om in het praesidium te zitten. Naarmate ik hem leerde kennen werd dit als maar meer duidelijk. Als het pauze was tijdens de lessen kwam hij naar ons en vroeg hij of we naar WINAK activiteiten zouden komen. Moest er toch iemand nee hebben gezegd dan zou hij er alles aan doen om die persoon te overtuigen om toch te komen. Maar van alle activiteiten is een cantus toch zijn favoriet. Hij kent zoveel liedjes dat ik me telkens afvraag hoe hij al die melodieën toch kan onthouden. Hij is er zelfs zo door gepassioneerd dat hij op een bepaald moment zelf liedjes is beginnen schrijven. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat hij zijn volgende functies geweldig gaat uitoefenen. Als er één iemand is die de schachten stil kan krijgen door er nog maar naar te kijken dan is hij het wel. En laten we maar niet beginnen over zijn capaciteit om bier te verzetten, want hij heeft namelijk niet voor niets een hoorn ipv een gewoon bekertje. Kortom ik ben er zeker van dat het een plezant jaar gaat worden met Ruben in het praesidium.

Dixit Arno
Sarah en ik hebben elkaar de eerste keer gezien op de openingsdag en we kwamen direct goed overeen. Daaropvolgend kwamen fantastische maanden van samen lessen volgen, shoppen, feestjes,... We gaan vaak samen naar activiteiten en die waren steeds even leuk! Zo heeft ze zichzelf helemaal gegeven op de go-kart race ondanks de goede kleren die ze aanhad en tijdens de Mathsjam werd ze zelfs al opgemerkt door de Gazet van Antwerpen. We kunnen goed lachen samen en maken altijd wel iets grappig mee. Ze helpt me altijd met mijn domme vragen en ik help haar met levenswijsheden. Ze is altijd vrolijk, grappig, intelligent,... Kortom, het is een plezier om bij haar te zijn. Daarom ben ik heel blij dat we samen in het praesidium zitten en ik ben er zeker van dat het een heel leuk jaar wordt!!

Dixit Elise
Ik ken Toon al 4 jaar. Hij is het levende bewijs dat je zowel door je examens kan geraken als elke avond kan uitgaan. Door hoe goed hij dan ook is in zijn studie denk ik dat hij een uitermate goede mentor zal zijn. Maar ook op sociaal vlak blinkt hij uit. Ik ken niemand die zo een prachtige humor heeft als hij, geen enkele persoon kan mensen zo goed dissen. Op feestjes is hij ook een echte sfeermaker, misschien komt dit omdat hij enkel sterke drank blijkt te drinken.

Dixit Maxim
Ik heb Elise leren kennen op de verkenningsdagen. Ik was daar als begeleidende mentor, zij als nieuw kindje. Ik beschouw haar daarom ook een beetje als mijn kindje, waardoor ik des te gelukkiger ben dat ze mijn taak als mentor wiskunde dit jaar zal overnemen. Ze is een superlief meisje, die je altijd met een prachtige glimlach begroet. Door haar knap kopke en haar sympathieke uitstraling zal ze een perfect aanspreekpunt vormen voor de nieuwe eerstejaars! Ze is ook heel gemotiveerd voor haar schoolwerk, dus ook op dat vlak zal ze de nieuwe studenten goed kunnen helpen.
Kortom: Elise is een topgriet en ik ben super enthousiast dat ze mee in het praesidium zit!

Dixit Ineke
Theumes van Laer, AKA Olaf, is een man van veel talenten. Niet alleen is hij een genie op fysisch vlak, wat hem zeker gaat helpen bij zijn mentorfunctie, hij is ook veruit de beste nepspauwer van Vlaanderen en staat verrassend goed met een BH! Met zijn droge humor, zwoele blik en de de manier waarop hij alles durft is hij altijd meer dan welkom bij elke cantus of TD.
Ik ben er zeker van dat deze jongen het geweldig gaat doen in het praesidium, en een enorme aanwinst gaat zijn voor zijn toekomstige fysicabroeders. Ik zou geen beter persoon kunnen wensen om samen de uitdagingen van de organisatie van WINAK aan te gaan.

Dixit Jef
Ik ken Hanne sinds het begin van afgelopen jaar en al snel wist ik hoe een ongelooflijk harde doorzetter ze is. Ik geloof dat dit zeer nuttig gaat worden als lid van het praesidium. Ze staat ook altijd klaar voor iedereen te helpen, of ze je nu al kent of niet ze zal altijd super vriendelijk zijn. Bij Hanne hoort natuurlijk ook Plank. Die neemt ze mee naar bijna elke WINAK activiteit en was natuurlijk dus ook mee op de doop.

Dixit Toon
Ja … wat kunnen we allemaal over onze Maxim zeggen? Eerst en vooral: ‘t is gewoon nen topkerel! Staat ge droog (drankgewijs)? Geen paniek! Hij hangt al aan de deurbel van een of ander huis om een halfuur later met een bak bier, drie flessen wijn en champagne weder te keren. Dan kan het feestje natuurlijk beginnen! Ik heb zelfs gehoord dat hij in sommige culturen als god wordt vereerd. Dat is natuurlijk mede dankzij zijn strakke, atletische lichaam. Het bezorgde ons zelfs een vijfde plaats op de gocartrace. Nu heeft Maxim ook wel van die momentjes waarop iedereen denkt: “Maximmeke, Maximmeke, wa doe je nu?” Bier een extra kruidige smaak geven werd niet zo geapprecieerd, maar hij bedoelde dat goed. Soms heeft Maxim eenvoudigweg eens de nood om zijn culinaire creativiteit met de mensen te delen en creativiteit is volgens mij iets wat WINAK goed kan gebruiken. Daarnaast is deze jongen geweldig sympathiek en behulpzaam. De eerste keer dat ik hem sprak, stelde hij zelfs voor om mijn laptop te fiksen (dat krijgt ge van al die louche sites hè). Het belangrijkste is dat Maxim absoluut iemand is waarmee ik graag zou samenwerken.

Dixit Theumes
Ik heb Arno voor de eerste keer leren kennen op een café-avond van WINAK. Er was meteen een klik tussen ons en sinds deze kennismaking zijn we goed bevriend gebleven. Arno is een zeer lieve en spontane kerel die altijd voor je klaar staat. Hij is ook zeer gemotiveerd. Arno is zeker een goede aanwinst voor WINAK omdat hij altijd met plezier iets voor WINAK doet. Arno heeft ook een mooie liefde voor alcohol, ondanks dit feitje is hij wel een goede drinker. Ik weet dat hij tot nu toe nog maar 1 keer echt slecht is gegaan op een cantus, wat toch wel een wonder is. Naast dit is Arno ook een fantastisch goede fotograaf. Hij maakt foto’s waarvan je omver zou vallen. Bewerken van foto’s hoort hier natuurlijk ook bij. Dit maakt hem de geschikte persoon om V.U. te zijn. Hij gaat nog vele mooie posters maken voor alle TD’s van WINAK.

Dixit Hanne
Ik leerde Jef kennen tijdens de lessen en de eerste WINAKactiviteiten, waaronder de doop. Daar had hij als cadeau voor het praesidium een bloemkool mee, wat helemaal zijn droge humor karakteriseert. In het begin komt Jef dus over als een vaag figuur, maar als je hem leert kennen ontdek je dat hij mega grappig, geniaal, ongedwongen,… is en zich altijd wil inzetten voor de groep. Daarom past Jef ook helemaal in het praesidium van WINAK. De functie van scriptor is Jef op het lijf geschreven, hij is een echte baas met de pen. Zo schreef hij ooit het Onze Vader over professor Eelbode, hilarisch! Dit alles maakt dat Jef het volgend jaar geweldig zal doen, de Baloe’s zullen dan ook schitteren.

Dixit Sarah
Sofie is echt een pilaar waar WINAK al een paar jaar op steunt. Ze heeft alles in huis om een geweldig praesiumlid te zijn en is daarom een fantastische meter van onze geliefde club. Ze staat altijd klaar voor de serieuze zaken zoals de financiële kant ook al is het haar niet gevraagd. Ze kan anderen goed wijzen om hun plichten en taken en kan daarbij strikt zijn: zo iets is goud in een praesidium. Maar niet te vergeten: ze is enorm feestelijk met een cava in de hand. Cactussen kan ze blindelings en ze is altijd klaar om de dansvloer van de KP te openen.
Samengevat de geknipte meter voor WINAK!

Dixit Stan
Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.