Praesidium 2011

Scriptor, quaestor, vice-praeses en cantor. Da’s zeker en vast een indrukwekkend palmares! Vertel je daarbij dat hij nog maar 2 jaar met WINAK bezig is, wordt het alleen maar indrukwekkender. De Joachim werd vanaf dag 1 opgemerkt als een zeer geëngageerde, enthousiaste, actieve WINAKer en dus was het niet meer dan logisch dat hij na anderhalve maand al meedraaide in het hoogpraesidium. Het volgende stapje is dan natuurlijk vice en ook die functie heeft hij cum laude uitgeoefend. Volgend jaar is hij dan ook de perfecte praeseskandidaat. Hij is no nonsense ingesteld en weet steeds zijn mannetje te staan als het aankomt op organisatie. Hij zit nu ook al weer een jaar vooraan bij cantus dus ook daar heeft hij ervaring en hij heeft al zoveel functies uitgeoefend dat hij weet wat alles inhoudt! Hij is in feite een praesidium op zich en dus zal praeses zijn voor hem het meest natuurlijk verlopen. WINAK mag blij zijn met zo’n praeses en dat zullen we merken! Dixit Ben
Commilitones (en vooral jongere zusjes!) Het afgelopen jaar heb ik mijn teerbeminde WINAKdochter (den baloe voor alle duidelijkheid) afgestaan aan de Pedro. Den Baloe is door hem behandeld zoals hij elk lief, onschuldig jong meisje zou behandelen. Ik kan dan ook enkel blij zijn met het feit dat Pedro nu vice wordt, als hij verantwoordelijk genoeg is om zo voor onze WINAKdochter te zorgen, dan zal hij dit ook wel doen voor WINAK. Hij zal Joachim goed aanvullen en ondersteunen, WINAK zal hem een heel jaar kunnen misbruiken! Als feest in wording kan ik ook enkel blij zijn met zijn autorijdskills (en bijhorende auto), Wilrijk zal het geweten hebben! We be rollin’, they be hatin’! Dixit Fristi
Nicky, deze pittige jongedame kan ik best beschrijven als een Duracell batterij (en niet zomaar een of ander cheap merk batterij;) ). Ze is enorm energiek, heeft dan ook een goed jaar als sport gefunctioneerd en doorliep al zwaar dansend en feestend tal van TD's. Wat ikzelf het meeste waardeer aan Nicky, is haar oprechtheid en haar wil om telkens het beste te doen voor iedereen (ah ja, ze geeft ook goede knuffels ;) ). Al deze factoren leiden tot mijn besluit, dat Nicky een echte WINAKster is, die het dit jaar fantastisch zal doen als Quaestor. en zoals de Guido Palleman's zou zeggen, "Ik ben blij dat jij in mijn team zit "! Dixit Daan
Stanny is een leuke en sociale jongen die altijd hard werkt voor WINAK. Ik denk dat we het er allemaal wel overeens zijn dat hij een grote aanwinst is geweest voor het praesidium. Hij heeft voor den Hagar gezorgd alsof het zijn eigen kindje was ^^. Daarom is het niet verwonderlijk dat hij opnieuw is gevraagd om Hagar te worden. Ook op cantus doet Stanny heel hard zijn best (en dan heb ik het niet alleen over veel pintjes drinken). Je zal maar weinig liedjes in de codex vinden die Stanny niet kent. Muziek is (naast WINAK) zijn grote passie en daarom zal hij een geweldige cantor zijn.

Dixit Nicky
Christophe aka The Machine begint net zoals ik aan zijn 2de jaar in het WINAK praesidium. "Altijd enthousiast", "zeer vriendelijk" en "vaag" zijn slechtst enkele van de vele positieve beschrijvingen die bij deze informaticus passen. Als je iemand nodig hebt om een cantus of TD te crashen is hij de geschikte kandidaat. Als Admin op de WINAK site en oprichter van Encyclopedia Academia is het duidelijk dat Chris een functie met veel verantwoordelijkheid wel aankan, het was dan ook een makkelijke keuze voor Joachim om deze cantusliefhebber tot Hagar te kronen. Met Stanny en Chris als Hagars, blijft ons clublokaal nog wel een jaartje rechtstaan :)
Dixit Glenn
Ik ken Madsen al bijna 10 jaar dus heb ik wel een vrij goed beeld hoe hij zijn job zal doen binnen het WINAK praesidium het komende jaar. Eerst snoepte hij de titel van schachtenkoning onder onze neus weg met zijn briljante Louis XIV vermomming en daarna trakteerde hij ons een jaar lang op schitterende posters, de Hagar was elke keer weer fris wanneer hij er met zijn bezem was doorgevlogen en als schachtentemmer zie ik hem dat ook fantastisch doen. Soms een beetje agressief of hier en daar wat koppig, maar dat heb je zeker nodig om die schachten onder controle te houden. Aan gezag heeft hij geen gebrek dus zullen er maar weinig schachten zijn die hem niet zullen gehoorzamen! Maar als ze het toch doen.... tjah laten we hopen dat de schachten het overleven :D
Dixit Tim
Laura kwam vorig jaar op de UA in de richting Fysica en al snel dook ze op op bijna alle WINAK activiteiten: het was dus meteen duidelijk dat ze WINAK een warm hart toedroeg. Na een jaar comilito te zijn wou ze graag zichzelf inzetten om als een gemotiveerd praesidiumlid WINAK vooruit te helpen. Toen ik haar als PR vroeg zag ze dat meteen zitten. Dankzij haar gedrevenheid en vastberadenheid zal ze daarom ook volgend jaar het contact met onze sponsors optimaal houden, en heel wilrijk op facebook vertellen welke gezellige WINAK Activiteiten op het programma staan. Kortom, met Laura hebben we een straffe dame in het praesidium die zich ten volle zal inzetten.
Dixit Joachim
Daan is vriendelijk, behulpzaam, charmant, vastberaden, intelligent, buitengewoon, formidabel of om het allemaal in één woord samen te vatten: awesome. Het huidige academiejaar is Daan V.U., een functie die volgens velen niet cruciaal is en daarom vaak aan een nieuweling in het praesidium geschonken wordt. Helaas is dat niet waar, aangezien ik Daan het afgelopen jaar heb weten zwoegen om op tijd een poster van 8 bij 3 meter groot op tijd klaar te hebben. Het komt erop neer dat Daan betrouwbaar is en nooit zijn verantwoordelijkheid zal ontlopen. Hij lacht met mijn flauwe humor, en hij luistert naar mijn jankend geklaag. Hij is een geweldige werker, informaticus, mens, ... vriend. Ik ben er zeker van dat hij zijn functie volgend jaar perfect zal uitoefenen. Scriptor zal na een jaartje intensief photoshoppen geen probleem zijn en hoewel velen twijfelen aan zijn vermogen om wakker te blijven, weet ik uit ervaring dat Daan altijd meer in zich heeft dan dat hij op het eerste zicht laat blijken. Als hij de schachten nog maar half zo goed opleid dan dat hij zelf als persoon is, dan gaan we een schitterend jaar tegemoet!
Dixit Christophe
Toen ik -ondertussen drie jaar geleden- in ‘den informatica’ belandde, waren er een aantal mensen die altijd opvielen in de klas. De meesten onder hen zitten al in het praesidium, maar eentje ontbrak nog! Tim is altijd al een WINAKer in hart en nieren geweest, vanaf de eerste dag van de verkenningsdagen. Hij is er steeds elke activiteit, en ook al was hij geen praesidium, toch draaide hij zijn hand er niet voor om even te helpen als het nodig was. Het afgelopen jaar was Tim PR bij Fabiant, en hij heeft daar laten zien dat hij een gemotiveerd en hard werkend praesidiumlid is. Toch blijft hij de WINAK kleuren en mentaliteit uitdragen, zoals het een echte WINAKer betaamt! Daarom ben ik ook meer dan blij dat we Tim volgend jaar mogen verwelkomen als de WINAK Verantwoordelijk Uitgever. Zijn computerskillz zijn (ook al is en blijft hij een macfag ^^) hoogstaand, en het komende jaar zal hij jullie verblijden met prachtige posters en affiches van al onze activiteiten.
Dixit Pedro
Wat kan ik zeggen over onze schachtenkoningin van het afgelopen jaar, Liesbet? Ten eerste dat ze het afgelopen jaar een echte WINAKster is geworden. Op elke activiteit kwamen we haar wel tegen. Niet altijd even nuchter, maar wel altijd even vrolijk. Ook bij de sportactiviteiten is ze meestal van de partij. Vandaar dat de functie ‘sport’ haar niet zal misstaan. Enthousiasme en energie ontbreekt er niet bij haar. Ik denk ook dat Liesbet wel goed zal passen in ons praesidium. Het is een zotte doos die wel wat kan verzetten. En als het moet kan ze ook wel verantwoordelijk zijn of met goede ideeën uit de hoek komen. En meer moet dat niet zijn hè :D. Ik heb alle vertrouwen in ons Liesbet!
Dixit Elke
Bart, ook wel gekend als BFC of Bart Fucking Cools, was vorig jaar schachtenkoning. Deze titel heeft hij gemakkelijk binnengehaald met een geweldige imitatie van pikachu, heel de corona lag plat van het lachen. Na zijn actje was er niemand van WINAK die Bart nog niet kende. Ook op de TD’s was hij veel te vinden en maakte hij er altijd een feestje van, dit feestje eindigde soms wel slapend op de achterbank van zijn eigen auto . Maar niet alleen op de TD’s was hij aanwezig ook op de sport! Hij gaf altijd het beste van zichzelf om WINAK zo veel mogelijk punten te bezorgen. Ik heb vorig jaar al samen met hem een geslaagde ontgroeningsopdracht mogen regelen, en ik kijk er dan ook naar uit om dit jaar met hem samen te werken als sport!!
Dixit Liesbet
Al tijdens de verkenningsdagen van twee jaar geleden werd duidelijk dat Glenn het studentenleven niet zomaar aan zich voorbij zou laten gaan. In zijn eerste jaar bevestigde hij dat door aanwezig te zijn op alle activiteiten, en omdat hij ook nog eens een toffe en sportieve jongen is werd hij gevraagd om sport te zijn in het praesidium. Die functie vervulde hij een jaar met veel motivatie en inzet. Dat en het feit dat zijn punten ronduit schitterend zijn, maken hem een zeer geschikte mentor!
Dixit Laura
Fristi (OKA Fristi). Na schachtenkoning, scriptor, (hagar)scriptor en als schachtentemmer samen met Pedro een heleboel succesvolle(kijkt naar zichzelf…) nieuwe WINAKkers geproduceerd te hebben neemt hij nu de functie feest op zich. Met deze geschiedenis kan hij zich oudst praesidiumlid kronen, en dit combineert hij met een functie die hij al ietsje langer heeft, kleinst praesidiumlid. Deze gemotiveerde ‘jonge’man zet zich volledig in voor WINAK, en een activiteit zonder hem is niet volledig. Al kan hij nu toch niet zoveel vullen. Plezier maken krijgt echt een nieuwe dimensie eens je Fristi ontmoet. Aan toffe (alcoholische)ideeën geen gebrek. Daarom ben ik er ook zeker van dat de TD’s van komend jaar onder Fristi’s bewind onvergetelijk zullen zijn voor de mensen die nog in staat zijn het zich te herinneren.
Dixit Sander
Als ik een lijst zou moeten maken van meest actieve schachten, zou Sander ongetwijfeld in de top 5 staan! Mijn eerste kennismaking met hem was echter veel later in het jaar: "In den beginne" hield Sander zich een beetje op de achtergrond, misschien afwachtend hoe het zou zijn als WINAKer, maar het duurde niet lang, of bijna alle WINAK commilitones leerden hem kennen. Al vanaf het begin was Sander niet weg te slaan van eender welke activiteit, op elke TD of cantus kon je hem vinden voor een gezellige (en meer dan eenmalig zatte) babbel, of voor een pintje te drinken. Pas toen ik hem echt leerde kennen, ontdekte ik dat er meer dan alleen feest in Sander zat: al vanaf het eerste gesprek kon ik merken dat er een serieuze fysicaknobbel in zijn hersenen zat, en dit is uiteraard een vereiste als Mentor! Ik ben er van overtuigd dat we van deze neo nog grote dingen mogen verwachten!
dixit BFC
Elke vogel zingt zoals hij gebekt is, en daarom zal deze sociale blonde deerne voor het tweede jaar op rij de nieuwe generatie schachtjes (en Elke andere WINAKer) helpen bij het onder de knie krijgen van de wetenschap der wetenschappen: de wiskunde! Als mentor zal zij klaar staan om hen te helpen bij Elke vraag die ze hebben. Ook zal ze bij ieder van ons tElkens opnieuw de passie voor wiskunde aanwakkeren. Ze heeft er al een mentor-jaartje opzitten, dus dit kan gewoon niet mis gaan: ze weet uit wElke hoek de wind waait! Elke gek heeft ook zijn gebrek, zegt men, maar bij onze Elke zal het toch moeilijk zijn om er te ontdekken. TElkens ik ze zie, en met mij ook de rest van Wilrijk, word ik vrolijk van deze sexy, slimme, altijd lachende en knuffelbare meid. (Vooral dat knuffelen ... zeker eens proberen ;-))
Dixit Stanny
Den Ben, goh waar moet ik beginnen. Deze - soms te :p - vrolijke jongen is me toch wel een geval apart. Zijn carrière bij WINAK begon een lange tijd geleden. Deze pientere jongeman werd toen, in zijn tweede universitaire jaar, mentor, maar vooral een jaar later liet hij zijn ware potentieel zien toe hij Vice-praeses werd. Het was dan ook geen grote verrassing dat hij het dit jaar tot praeses heeft geshopt ! Met Ben als frontman heeft WINAK een van zijn drukste, maar zeker indrukwekkendste jaren achter de rug, dit gaande van een fancy bal tot 45+ gratis vaten. Ik ben er dan ook zeker van naar volgend jaar toe dat den Ben als praegustator niet alleen telkens het eerste pintje zal proeven, maar dat hij ook altijd klaar zal staan om WINAK in raad en daad verder te helpen en de neo's goed mee zal helpen opleiden ! Go Ben !
Dixit Madsen
Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.