WINAK Ledenmail 7

Wazige WINAKkers

Er komt stilletjes aan almaar meer licht. Niet alleen aan het einde van de lange, duistere coronatunnel, maar ook buiten. De lentezon die al maanden achter de horizon lurkt, maakt zich steeds meer kenbaar en maakt zich klaar om weer volop te shinen. Een ideale gelegenheid dus om van die lekker warme en blijmakende zonnestralen te genieten tijdens een gezonde buitenactiviteit. Inderdaad, tijd om onze achter-de-bureau-zitbenen nog eens wakker te schudden met een sportieve fiets- of loopsessie. Eindelijk is ze er, onze langverwachte Strava-actie! Niet alleen maken we enkele gelukkigen blij via een loterij, maar elk deelnemend WINAK-lid gaat naar huis met een geschenk in WINAK- en sportthema. Wat is dat geschenkje? Dit maken we binnenkort bekend. Ik kan je al meegeven dat het te maken heeft met wat je op een cantus tamelijk vaak doet, alleen dan op een iets gezondere manier. Zin om deel te nemen? Word dan alvast lid van onze Stravaclubs en fiets 10 km of loop 5 km (of meer) in één week tijd (van maandag tot en met zondag) en dat minstens een van deze vier komende weken, startend met deze week:

Fietsen: https://www.strava.com/clubs/winak-fietst

Lopen: https://www.strava.com/clubs/winak-loopt

Een tocht door de natuur kan natuurlijk niet zonder het bijhorende wildleven. Vanavond maken we kennis met de geweldig nijverige en altijd bezige bever. Hoe verklaren we dat bevers dammen kunnen bouwen? Wel velen weten het nog niet, maar bevers hebben een enorm sterke connectie met de wiskunde en informatica. Ontdek het op de lezing van de enige èchte, niet Cécémel, maar David Eelbode (ik heb het gecheckt, er is er maar ene)! Een tweede vraag die je je kan stellen is: ‘Wat hebben dammen met wiskunde te maken, da’s toch iets voor ingenieurs?’ Inderdaad, maar zoals je wel weet doen wij, WINAKkers, het toch altijd beter. Dat is nu eenmaal hoe de natuur werkt. Laten we echter niet te diep op dammen ingaan. We willen de ingenieurs natuurlijk niet kwetsen. 

Voor zij die daarna nog niet genoeg hebben van computertalk (het gepraat, niet het poeder), is er deze donderdag ook nog de Google Hashcode! Inschrijven kan nog steeds in onze WINAK hub. Check hiervoor zeker de beschrijving van het Facebookevent. 

Het is duidelijk dat onze breinen deze week serieus zullen opgewarmd worden. Maar goed ook, want volgende week dinsdag verkennen we de wijde wereld van het schaakspel. Ter voorbereiding van ons schaaktoernooi op 16 maart, krijg je de kans om hier je tactiek al wat aan te scherpen met een schaakles voor beginners. Blijkt nu de koeling van je hersenen die dinsdag defect te zijn en moet je er alles aan doen om een crash door overheating af te wenden? Dan kan je er ook een rustige online spelletjesavond van maken, wat na de toegevoegde hitte als gevolg van de schaakles uiteraard ook nog steeds kan.

Dat belooft dus voor de komende twee weken! Tot slot nog dit heuglijke nieuws. Ook in het tweede semester zullen we elke week een cantusliedje posten op ons YouTubekanaal om ook de cantus in leven te houden. Misschien is onze playlist binnenkort wel lang genoeg zodat je ermee op je eentje, of samen met de andere huisparasieten die ronddwalen onder hetzelfde dak als jij, een volwaardige (maar misschien korter dan een normale) cantus kan houden met een pintje erbij. ‘t Is maar een idee. DIY-tip: bevochtig regelmatig de muren. Zo groeit er sneller schimmel op en krijg je toch dat geweldige Hagargevoel (dit is een soort rebus: gevoel=geur). 

Allez, tot de volgende hé! 

Ut Vivat, Crescat et Floreat WINAK! 

Dixit

Thomas ‘Theumes’ Van Laer
WINAK Praeses 2020-2021

Komende activiteiten

23/02 Lezing: Busy Beaver Numbers

Neen, je hebt het niet verkeerd, je bent niet per ongeluk op de Fabiant pagina belandt bij een lezing over populaties van aquatische knaagdieren. WINAK organiseert, in samenwerking met de alom bekende en meermaals bekroonde professor David Eelbode, een wiskundige lezing over de zogeheten 'Busy Beaver Numbers'. Ben jij een fan van interessante wiskunde in een tof jasje? Kom dan zeker langs en geniet van deze buitengewone bespreking over een sensationele sequentie!

https://fb.me/e/3E7ghnOpo

25/02 Google Hashcode

Het is de tijd van het jaar. Google Hashcode vindt plaats, weliswaar digitaal.

Dit is een wereldwijde programmeerwedstrijd georganiseerd door Google waarbij je in teams van max. 4 personen een zo efficiënt mogelijke oplossing gaat zoeken voor een realistisch probleem. Maak dus je eigen groepje en kom mee voor de uitdaging, of gewoon voor de sfeer.

https://fb.me/e/18qyqndwY

02/03 Game Night met Schaakles

We hebben allemaal al veel geamongust en gequiplasht, en met het enorme internet zijn er miljoenen moderne spelletjes waar je een hele avond mee kan vullen. Maar ben jij al bekend met één van de oudste spellen op aarde? Spring op je paard over je medeWINAKkers heen en loop naar onze gamenight, waar we naast de gebruikelijke spelletjes ook een initiatie schaak organiseren! Of je nu meer koninginnen slaat dan een Franse revolutionair of denkt dat een schaakmat een zwart-wit tapijt is, kom zeker af en toren boven je tegenstanders uit met je nieuw vergaarde schaakskills!

https://fb.me/e/2a3TGjjhB

Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.