WINAK Ledenmail 3

Gegroet wacky WINAKkers

Vorige week konden we nog net onze laatste activiteit in levende lijve, Lustrum filmavond, laten doorgaan. Hoewel het heel donker was in de zaal, waren er toch heel wat verwarde gezichten te bemerken. Tenet is duidelijk geen film om te kijken met een chronisch slaaptekort en terend op die laatste restjes aan koffiecaffeïne in je lijf (ik was mijn thermos vergeten), maar terzelfdertijd allesbehalve slaapverwekkend! De fysici begonnen daarbij ook spontaan aan een verhoogd tempo speeksel te ontwikkelen (beter gekend onder de term ‘kwijlen’). Vermeld eenmaal het woord ‘entropie’ en we zijn al vertrokken (ja, lap hé ... ‘t is weer zover). Conclusie: helemaal top!

Aan het einde van de week werd het aloude spel, waar onze goede vriend Ben Crabbé nog altijd verzot op is, nog maar eens nieuw leven ingeblazen met ons tetristoernooi op de online spelletjesavond. Een hevige strijd barstte los om de overwinning te behalen en ‘naar huis te gaan’ met die felbegeerde prijs. Prachtig om te zien hoe passioneel een WINAKker kan zijn over blokken. Was dat tijdens de examens nu ook altijd maar zo!

Voor deze week hebben we nog het volgende in petto. Allereerst een lezing die geweldig interessant belooft te worden! Fred Van Oystaeyen, de allereerste ‘scriptor’ van WINAK, zal ons een mengeling van filosofie, wiskunde, fysica en biologie bezorgen in zijn verhaal over abstractie in de fysica en de wiskunde. Zaterdagavond houden we nog een online filmavond. Breng hiervoor zeker je stem uit voor welke film het zal worden in het Facebookevent. Meer info hieronder en op het Facebookevent. 

Vergeet ook zeker niet nog je meest geliefde bierpakket (of meerdere) te bestellen voor onze online Lustrum degustatieavond. Bestellen doe je via deze link: https://forms.gle/vWnLjYvYLav5eFcJ9 

Dan wens ik jullie allemaal nog (niet al te) veel, virusvrije knuffels toe en stay safe!

Ut Vivat, Crescat et Floreat WINAK! 

Dixit

Thomas ‘Theumes’ Van Laer
WINAK Praeses 2020-2021

  

Komende activiteiten

29/10 Lezing: Abstractie in fysica en wiskunde

Smeer jullie hersencellen maar goed in en laat die kennis maar binnensijpelen, want het is tijd voor een lezing! Naast de interessante materie die je leert tijdens je lessen, is het nu tijd om je blik op onze wereld en universum te verbreden. In deze boeiende uiteenzetting zal voormalig professor Fred Van Oystaeyen een nieuw tijd-ruimte model belichten en tevens allerlei gevolgen voor de filosofie van de werkelijkheid behandelen. 

https://fb.me/e/3GQWGy2TW

 

31/10 Online filmavond

Prop je micro vol met popcorn en leg veel te veel geld neer voor wat frisdrank uit je ijskast, want deze zaterdag maken we van jouw kamer een heuse bioscoop! Kom samen met je medeWINAKkers voor het scherm zitten om samen een geweldige film te kijken en je kapot te lachen, uit je stoel te springen van schrik of zoveel te wenen dat je dehydratatiesymptomen vertoont!

https://fb.me/e/1J92BDvPO

 
 

 

 

Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.