Praesidium 2023

De Sammy, vanaf dat ik in het praesidium gekomen ben, is hij direct één van mijn beste maten geworden (soms wel iets te goed ;) ). Neem nu onze reis naar Krakow, daar hebben de Sam en ik heel wat avontuurtjes beleefd. Als je de Sam ooit kwijt bent is hij zeer goed te herkennen aan zijn zonnebrilletje, die hij gebruikt om zijn haar uit zijn gezicht te houden, samen met zijn fluogele skijas. Als je hem dan nog steeds niet gevonden hebt, staat hij meestal onderaan het leaderboard op CS:GO. Met de Sam kan je dus altijd plezier maken, maar de Sam weet ook wanneer hij tijd moet maken om belangrijke dingen te doen (taken, WINAK, …). Ook heeft hij zijn jaar als vice (met de nodige vissenoopsies), zeer goed gedaan. Ik twijfel dus zeker niet aan deze held om de functie als praeses tot een goed einde te brengen.

Dixit Jarne
Jarne ben je ongetwijfeld al tegengekomen op een TD of cantus, aangezien er geen enkele is die hij mist. Omdat hij erin slaagt iedereen mee te krijgen op deze avondjes uitgaan heeft hij er dan ook voor gezorgd dat mijn (en vele anderen hun) alcoholconsumptie bijna verdubbeld is dit jaar (en het aantal gevolgde lessen gehalveerd). Maar op zijn (eerder zeldzame) nuchtere momenten slaagt hij erin om veel voor WINAK gedaan te krijgen. Met zijn bijna ongeëvenaarde motivatie ben ik ervan overtuigd dat hij een ideale vice-praeses zal zijn.

Dixit Laurens
Ik was samen met Laurens schacht. Tijdens ons schachtenjaar kende ik Laurens amper. Afgelopen jaar heb ik Laurens heel goed leren kennen. Soms als je met Laurens praat, kan hij een beetje gemeen/grof zijn. Ik kan je zeggen hij heeft een groot hart dus als hij gemeen is hij meent het niet :)). Laurens was afgelopen jaar feest, hij deed daarin een geweldige job. Er was altijd genoeg van alles aanwezig. Ik denk dat Laurens een epische Quaestor zou zijn. Hij heeft namelijk al wat ervaring met de scouts. Daar is hij verantwoordelijk voor geld enzo. Zijn ervaring als feest gaat hem ook helpen. Hij weet na een jaar hopelijk wel ongeveer hoeveel alles kost en kan daardoor ook beter budgetten enzo inschatten. Al bij al Laurens zou een epische quaestor zijn, hij heeft een groot hart en ook een grote mond ;) Laurens, je bent episch.

Dixit Danika
Ik ken Louis al vanaf ons schachtenjaar. Ik heb hem de afgelopen jaren zien transformeren naar Jezus, met zijn lange donkergouden lokken zie je hem op elke cantus. Voor de meeste lijkt hij een heilige, maar dat is hij zeker niet. Toegegeven, hij begint wat oud te worden (geen last meer van FOMO en doet graag snel dutjes), maar vanaf hij een paar pintjes op heeft gaat het beest in hem los. Dit beest uit zich dan snel in zo luid mogelijk cantusliederen zingen. Door zijn aanstekelijke zatte gedrag begint natuurlijk ook iedereen mee te zingen. Daarom denk ik ook dat Louis de perfecte cantor zou zijn.

Dixit Sam
Arthur leerde ik kennen het eerste jaar toen ik op kot zat. Ook al zaten we op hetzelfde kot hadden we de eerste maanden geen contact tot hij mij uitnodigde voor een kotfeestje. Dit was het begin van heel veel zatte kotfeesten en spatjes. Elke week stonden we weer te dansen op iemands kot, te veel aan drinken en lawaai maken tot Lincey kwam klagen. Op een van deze fatale avonden zei Arthur dat als hij zedenmeester werd ik zijn schachtje moest worden. Afgelopen jaar was Arthur natuurlijk zedenmeester en ik zijn niet zo brave schachtje. Na corona en dus het einde van de kotfeestjes was Arthur altijd te vinden op een feestje vaak iets zatter dan hij wou toegeven. Ik heb geen twijfels dat Arthur het dit jaar goed gaat doen als Schachtentemmer. Hij heeft immers al 2 jaar praesidium op zijn naam met 1 jaar daarvan als doopcomité. Arthur is sociaal, grappig en heeft een aanstekelijke lach, zolang hij zijn eigen schachtjes niet binnendoet de perfecte schachtentemmer!

Dixit Elias
Robbe, die velen als ‘simpel’ durven te bestempelen, is een gestructureerde topper. Als je iets aan Robbe vraagt, is het meestal snel in orde; vaak doet hij zelfs de moeite om hetgeen je vraagt volledig te automatiseren en tot in de puntjes uit te werken. Als quaestor werd het met momenten wat veel, maar dat merkte je nooit aan zijn werk. Robbe is ook heel sociaal, met momenten kost hem dat zijn waardigheid, andere momenten zijn lint, maar nooit heb je met Robbe geen plezier. Ook kan Robbe na dit jaar zeker met verantwoordelijkheden om, als zedenmeester kan dat zeker geen kwaad. Naast zijn drukke schema gevuld met WINAK, werken en vrienden is Robbe ook een heel goede student. Je herkent Robbe op een TD aan zijn blozende wangen en brede glimlach; als je vroeg genoeg komt, is hij misschien nog herkenbaar aan zijn lint. Ik heb er na de voorbije jaren het volle vertrouwen in dat Robbe samen met Arthur een goed doopteam zullen vormen en kijk er naar uit weer een jaartje met hem in het praesidium te zitten!

Dixit Louis
Ik ken Caro sinds mijn eerste jaar als monitor op de verkenningsdagen vant unief. Toen werd het al snel duidelijk dat ze sociaal was en vlot met mensen om kon gaan. Hoewel ze in eerste instantie biomedische ging studeren, zag ze in dat een bende wiskundigen, fysici en informatici toch minstens even leuk (al dan niet leuker) was dan haar eigen medestudenten. Zo was ze al snel bevriend geraakt met een WINAKker die zich op dat moment moest voordoen als een eerstejaars, wat tot een speciale band leidde met deze authentieke groep mensen. Sindsdien hebben we haar dan ook veel gezien op onze activiteiten en in de bak. Het jaar daarop leerde ze als single Wilrijk pas echt goed kennen, wat ook in de andere richting gelde. Als mede-batshoeker hielpen we samen het jaar erop aan een nieuwe editie verkenningsdagen waar ze alvast een samenvatting maakte van de TDs die zouden volgen. Verder was ze vaak ook aanwezig op activiteiten buiten de gewone Wilrijkse activiteiten en heeft ze meermaals getoond dat ze haar rijbewijs waard is door zatte mensjes zonder fiets thuis af te zetten, wat haar dus een ideale en verantwoordelijke feest maakt!

Dixit Robbe
Helene is echt een schatje om rond te zijn, dit heb ik ontdekt al toen ik voor het eerst met haar praatte: s' ochtends met te weinig slaap en een *klein* beetje stress voor de reis, ik was namelijk nog steeds schacht en kende niet veel van de bijna alleen praesidiumleden. Ze maakte me meteen gerust door met me te beginnen praten, een effect dat niet veel mensen op mij hebben, waardoor je een beeld zou krijgen dat dit een zeer kalm persoon is, maar laat je niet vangen, Helene is een van de meest live-your-life-to-the-fullest personen die ik ken. Als ze bezig is over alles dat ze al in haar leven heeft gedaan, zou je denken dat ze al 2 levens heeft geleefd en nu aan haar derde bezig is. Ze gaat altijd mee uit en heeft, door haar speciale gave die ervoor zorgt dat ze precies geen slaap nodig heeft, de dag erna al haar energie direct terug. In 't kort is Helene een lief, sociaal en energetisch persoon die ik blij ben om te leren kennen.

Dixit Ashley
Ik heb Danika in mijn schachtenjaar leren kennen, dit jaar dus… en in dit jaar had zij de functie “Sport”. Dat hield haar echter niet tegen om op alle andere (niet-sportgerelateerde) evenementen te staan met een altijd-aangename presence. Danika werkt hard en graag voor WINAK en dat was mij nog eens duidelijk geworden op de go-kart race waar zij super trots de banner van de stellatubbies aan mij liet zien met de geniale foto van Arthur. Danika is iemand waar je op kan rekenen in een groep en ik ben ervan overtuigd dat ze volgend jaar weer een geweldige toevoeging aan het praesidiumteam zou zijn.

Dixit Arne
Ik en Ashley zitten samen in de klas, maar ik heb haar eigenlijk pas
leren kennen op cantus, daarna ben ik haar natuurlijk ook nog vaak op
activiteit tegengekomen en had ik er ineens een leuk vriendinnetje in
de klas blij!
Ashley heeft mij echt al ontelbare keren moeten helpen wanneer ik
weer vastzat met één of ander project en deed dit echt altijd enorm
duidelijk en goed. Zij is zelf een paar keer speciaal naar campus ge-
komen omdat ik weer vast zat, I mean dat is toch gewoon mentor
materiaal of niet.

Voor de rest is ze ook gewoon een heel lief mens dat altijd klaar staat
om wie dan ook te helpen en te viben.
Daarom denk ik dus echt dat zij het super gaat doen als mentor!

Dixit Olivia
Als zedenmeester van 2022 - 2023 heb ik Arne leren kennen op
de openingscaféavond van WINAK. Hij was een van de eerste
schachten die me direct is bijgebleven. Samen hebben we al de

grappigste dingen gedaan tijdens cantus of TD. Arne is waar-
schijnlijk de grootste vibe die je gaat tegenkomen in Wilrijk. Dit

maakt dat hij sowieso een goeie Mentor Fysica gaat zijn. Een van
zijn taken van volgend jaar is nieuwe schachten ronselen en ik
ben er zeker van dat dit helemaal goed gaat komen. Hij is sociaal,

grappig (en andere dingen ook, kuch kuch ransbeker). Ook buit-
en het praesidium is het altijd sfeer met Arne. Op het afscheids-
feestje van Christine verscheen hij daar opeens en hebben we echt

een goeie avond gehad die geëindigd is met een worstenbroodje
van de Q8 en wat schijfjes draaien op men kot. Kortom, ik denk
dat Arne zeker een fantastische aanwinst is voor het WINAK
praesidium en hij gaat zijn mentorfunctie megagoed doen

Dixit Arthur
Olivia leerde ik voor het eerst kennen op TD. Ze was toen heel, sociaal, gretig voor een feestje en vooral heel warm van hart, wat maakte dat ik die avond vaak met haar alleen optrok. Later kwam ik haar steeds vaker tegen op WINAK activiteiten en telkens opnieuw zag ik terug een vurige doch lieve meid. Qua persoonlijkheid kan ik enkel zeggen dat ik haar een fantastische aanwinst vind voor het praesidium: vol van energie, niet op haar mond getrapt en gretig naar activiteiten. Kortom een fijne meid met een zekere fantasie en dromen, maar toch realistisch! Dit alles maakt dat ze een fantastische aanwist is voor het praesidium als scriptor!!

Dixit Hélène
Waar moet ik beginnen bij de Mateo?

Ik zal beginnen met het feit dat Mateo wordt gezien als een van de grappigste, leukste en vriendelijkste figuren in WINAK. Deze net geworden old timer heeft al veel meegemaakt. Zo heeft hij zijn vriendin Dorien leren kennen bij WINAK en heeft hij haar ook opgevolgd als Praeses waar hij, in het toch moeilijke corona jaar, alles in goed banen heeft geleid. Bovendien is Mateo ook bijna altijd zat waardoor hij ook wel de bijnaam Zateo heeft gekregen. Ik ben er dan ook zeker van overtuigd dat hij zijn rol als zatte nonkel dit jaar heel serieus gaat opnemen.

Dixit Sam
Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.