WINAK Ledenmail 11

Wilskrachtige, wilde, winderige WINAKkers

Naast passende, bijvoeglijke naamwoorden die beginnen met de klank ‘wi’ waarmee ik mijn geweldig inspirerende ledenmails kan aanvangen, beginnen de lesdagen stilletjes aan ook op te raken. Dat betekent dat we weer razendsnel over moeten naar de totaal arbitraire ‘Wie zien we terug in tweede zit?’-aanduidingsronde (mij), beter bekend als … ‘de examens’ tun tun teeeuuuh *onheilspellende muziek*. Een ideaal moment om steun te zoeken bij je oh zo lieftallige en warme medeWINAKkers. Voel je vrij om op onze Discord samen studeersessietjes te houden om mekaar wat extra moed te geven.

Maar how how how, de examens zijn er nog niet! Deze week kunnen we nog eventjes genieten van enkele WINAK-activiteiten. Zo is er dinsdagavond een wel zeer interessante lezing door Maja over neutrino-oscillaties en natuurkunde die buiten het bestek van het Standaardmodel der deeltjesfysica valt. Je hoort het goed, dringend tijd dus om nieuwe messen en vorken aan te schaffen want misschien zijn ze binnenkort niet meer bruikbaar (maar wacht misschien toch nog even af, bij gebrek aan experimenteel bewijs). Dan is er om af te sluiten nog een online filmavond waarvoor je zelf mee het thema kan bepalen van de film die we gaan kijken.

Nog meer heuglijk nieuws! We zijn alweer heel wat activiteiten verder na de vorige ledenmail en tijdens de lezing van Fred van vorige week is het aantal abonnees van het WINAK YouTubekanaal over de 100 gegaan. Woohoo! (Misschien de ideale gelegenheid om je bij die 100 prachtschepsels te vervoegen: https://www.youtube.com/channel/UCHS5ZY0WBLYTYigHCgivMyg?_confirmation=1 ) Ah en er is ook een nieuw praesidium verkozen (details :p). Zij zullen ervoor zorgen dat je na de examens wat stoom kan afblazen met hopelijk wat meer niet-online evenementen.

In elk geval nog veel succes met die laatste loodjes (of welk metaal je verkiest, maar lood is wel een goede keuze voor wie van heavy metal houdt) en tot een volgende WINAK-activiteit! 

Ut Vivat, Crescat et Floreat WINAK! 

Dixit

Thomas ‘Theumes’ Van Laer
WINAK Praeses 2020-2021

P.S. Niet getreurd voor diegene die denkt ‘crap, is dit dan de laatste keer dat ik deze überhumor van de enige echte Theumes ga ervaren?’ want ik geef sowieso ook nog een receptiespeechken. In welke vorm die zal zijn valt nog te bezien (en of ik de confrontatie aandurf om mijn geweldige moppen luidop uit te spreken).

 

Komende activiteiten

11/05 WINAK Lezing: Neutrinos & Beyond The Standard Model Physics

Neutrino's! Deze subatomaire spookdeeltjes slaan menig fysicus al jarenlang met stomheid: ze vliegen constant in mum van tijd door de aarde en lijken op het eerste zicht maar een artefact in de wiskunde van het Standaardmodel. Maar in deze kleine partikels zitten de mysteries van het universum verborgen! Wil jij weten hoe fyisici aan de hand van neutrinos meer kunnen te weten komen over de oerknal, antimaterie, of zelfs nieuwe fysica die buiten onze huidige modellen gaat? Kom dan deze dinsdag naar deze WINAK lezing! Tot dan!

https://fb.me/e/E0P4zBoc

 

13/05 WINAK Online Filmavond

Het semester loopt op zijn einde, en de examens komen dichterbij. Geen nood, om deze avond te beleven kan je rustig in je zetel ploffen. Het is natuurlijk weer tijd voor de WINAK filmavond. Je kan opnieuw je stem uitbrengen op een geweldig thema (stiekem zouden wij wel eens willen weten wat er achter Brasil steekt). Dus breng je stem uit en hopelijk wint een van jouw keuzes!

https://fb.me/e/w4aPhQbK

Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.