WINAK Ledenmail 9

Geachte nakomelingen van Adam en Eva (of hoe je die twee ‘apen’ het liefst noemt) die de eer en het genoegen hebben om zichzelf WINAKker te mogen en kunnen noemen

Het Reynoldsgetal van deze nulde componenten van de ruimtetijd viervector is weeral enorm hoog (het zijn turbulente tijden). Gelukkig is WINAK weer daar! De afgelopen twee weken konden de geïnteresseerden in een praesidiumfunctie wat info vergaren over het praesidiumleven, keken we een ietwat vage fantasyfilm, deden we de huidige schaakcomputers versteld staan van de WINAK schaaktrukendoos op het online schaaktoernooi, maakten we de online leeromgeving van Blackboard Collaborate onveilig door te netwerken met enkele fascinerende mensen van de bedrijven die WINAK sponsoren en uiteraard ook een paar doctoraatsstudenten en postdocs en we sportten natuurlijk ook nog het vel van ons lijf voor die beruchte Strava-actie! Blijf zeker nog doorsporten om te tonen dat wij WINAKkers meer doen dan alleen stof verzamelen tot onze ouders/poetsmensen ons komen afstoffen bij de wekelijkse kuis.

Je bent dit waarschijnlijk echter niet aan het lezen om het verleden te herbeleven. Wat brengt de toekomst met zich mee? Aan wie kan je dat beter vragen dan aan een fysicus (don’t worry, ik ben er voor jullie)? Allereerst, vanavond heeft WINAK een geweldige lezingavond in petto waar we bijleren over allerhande aspecten van machine learning. Deze vrijdag trachten we (op een virtuele manier) den Hagar te heroveren om daar opnieuw onze geliefde activiteiten te organiseren. Schrijf je zeker nog in! (https://forms.gle/gED3EMNpbp69JddR9

En volgende week? Hoho! Volgende week! Volgende week kunnen we nog eens proeven van een heerlijk drankje tijdens een gezellig bingospel! Daarnaast komt Deloitte nog eens langs met twee andere oud-WINAKkers dan met wie we vorige keer een babbeltje deden. Tot slot is er vanaf vrijdag nog de WINAK WAN! Vanaf die dag is er tot en met de eerste woensdag van de paasvakantie elke dag wel iets te doen en kan je ook doorheen de dag gezellig in de WINAK Discord vertoeven. Als dat je niet blij maakt, dan weet ik niet wat wel. Dus laat die smiles maar komen, net zoals bij deze quokka (ik noem hem Gargamel) hier: https://www.pinterest.com/pin/356417758010797262/

Nog vele knuffels van Gargamel en van mezelf!

Ut Vivat, Crescat et Floreat WINAK! 

Dixit

Thomas ‘Theumes’ Van Laer
WINAK Praeses 2020-2021

 

Komende activiteiten

24/03 WINAK Lezingavond

Machines die leren: het is een steeds groter en complexer aspect van de computerwetenschappen waar we elke dag meer en meer over leren. Wil jij het fijne weten over neurale netwerken, cognitieve computers en peinzende programma's, hoe ze werken en wat ze doen? Kom dan zeker naar deze dubbele lezingcombo van WINAK!

Planning:

- 20u: Lezing door Prof. dr. Calders: Machine-Learning: Bias In, Bias Out

- 21u: Lezing door Prof. dr. Latré: TinyML: deploying a neural network on a low power device

https://fb.me/e/4bW4R6DcZ

26/03 WINAK Hagar Games

Help! Wij WINAKkers willen dolgraag terug een evenement in onze geliefde Hagar organiseren, maar nu blijkt dat alle praesidiumleden verdwenen zijn! We hebben jouw hulp nodig om in een razende zoektocht in teams van vier te zoeken naar al de objecten die je nodig hebt voor een knalfuif in den Hagar. Je gaat moeten rennen, springen, denken, zoeken, tot je heel fort VI doorzocht hebt! Verspreid je over het speelbord en zie dat je als eerste met alle benodigdheden in den Hagar aankomt; misschien kan jou team dan wel de WINAK-vlag heisen en alle roem en eer opstrijken als Hagar-kampioenen! Tot dan!

https://fb.me/e/23DFuvkTE

30/03 WINAK Gala-degustatie-bingoavond

Ja, jullie lezen het goed, WINAK organiseert opnieuw een degustatieavond! Enkel maken we het deze keer een beetje straffer. Naast de vakkundig samengestelde bierpakketten zijn er ook enkele nieuwe pakketten! Wat deze juist allemaal inhouden kan je hieronder vinden. Verder zal het degusteren van deze dranken worden gecombineerd met een heuse live bingo show. Twee presentatoren zullen jullie avond verblijden met hun ludieke opmerkingen, en de beats van enkele DJ's katapulteren je terug naar de KP. Dit alles zal te volgen zijn via het YouTube kanaal van WINAK.

Bingo speel je uiteraard voor je plezier maar je kan er ook iets mee winnen. De persoon die het snelste bingo heeft en dit door zijn microfoon schreeuwt, wint een gepersonaliseerde biljartbal van de Bal-enzo! Wat er op deze bal komt, bepaalt de winnaar helemaal zelf. Op deze manier heb je een aandenken aan deze memorabele avond en steun je de plaatselijke horeca. Wil je deelnemen? Dan kan je via de volgende link jouw bingokaart reserveren: https://forms.gle/NEGWCPDoUZpBgbHA8

Tot slot krijgen de mensen die drankpakketten bestellen een extra verrassing. Zij krijgen namelijk de knotsgekke "WINAK-bingo-drankkaart". Op deze bingokaart staan enkele speciale, top-secret opdrachten die je tijdens de activiteit kan uitvoeren. Lukt het jou om WINAK-bingo te halen?

https://fb.me/e/5yIrMaYKz

01/04 The Return of Deloitte

Na hun eerste bezoekje in december is Deloitte terug! Deze keer zullen oud-WINAKkers Frédéric en Joël hun verhaal komen vertellen. Ze zullen meer ingaan op de verschillende projecten waar ze aan hebben gewerkt, of nog steeds aan werken.

Ga je binnenkort afstuderen of ben je gewoon geïnteresseerd in het bedrijf? Kom dan zeker eens langs. Tot dan!

02/04-07/04 WINAK WAN

Dit jaar organiseren we de LAN opnieuw! Enkel is het in een online jasje en tsjokvol nieuwe activiteiten, dus hernoemen we het naar WAN. De activiteiten zullen van hoppen van minecraftserver naar minecraftserver naar een heuse livestream door WINAKkers voor WINAKkers gaan! Moest je enkel geïnteresseerd zijn om gewoon eens te gamen met wat vrienden of vreemden? Dan kan dat zeker ook. Bovendien zal jouw olfactorische systeem niet meer geprikkeld worden door de KP, en die slapeloze en late nachten beleef je samen met ons op de WINAK Discord. De WAN gaat van start op vrijdagavond 2 april, 19u en eindigt woensdag 7 april.

https://fb.me/e/RDPOKSEU

Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.