WINAK Ledenmail 4

Waarde WINAKkers

De afgelopen weken hebben we ons veelal verrijkt met de wonderlijke wereld van de eigen huiskamer. Na voor de vijfde keer (een goed experiment bevat meer dan één meting *wijsvinger in de luchtemoji*) het aantal dode huidcellen onder ons bed te tellen, konden we toch elke week genieten van een toffe, online activiteit. Zo maakten we op onze eerste, online filmavond van dit semester kennis met een zeer nette Kazachstaanse reporter, Borat genaamd, met enorm vooruitstrevende ideeën. Jaja, jij denkt waarschijnlijk net als ik: ‘Van die man kan ik nog veel leren!’ Dat maakt nog maar eens duidelijk dat we bij WINAK veel belang hechten aan goed onderwijs.  We waanden ons daarnaast opnieuw in de ware tweede wereldoorlogssetting met Jojo Rabbit (Hupla! Geschiedenisles er ook weer bij). Samen een serietje kijken ontbrak er eveneens niet aan. Deze vrijdag zetten we als ware zetelhelden ons ruimteavontuur verder in de volgende drie afleveringen van The Mandalorian.

Tussendoor een biertje drinken, dat moet natuurlijk ook kunnen. Op de lustrum degustatieavond konden we een ruim assortiment aan speciaal door onze temmer en zeden geselecteerde blondjes, brunettes, roodkleurigen,  … uitproberen. Keuze genoeg om iedereen te plezieren. Van gebrek aan genot was er dus zeker geen sprake! 

Uiteraard ligt de WINAKker niet alleen pintjes en blondjes nauw aan het hart, maar ook af en toe eens een hardcore (of iets zachtere als dat je ding niet is) gamesessie. Hier boden onze online game nights natuurlijk de verlossing. We merkten vanzelfsprekend dat, door de afstandsregels voor corona, fysieke hunger games niet meer mogelijk waren. ‘t Is  te zeggen, de mensen zonder range weaponry voor meer dan 1,5m afstand werden een beetje uitgesloten. Dat zien wij bij WINAK uiteraard niet graag. Om die reden voorzagen we de online Minecraft Hunger Games, zodat iedereen de kans kreeg om elkaar eens uit te moorden. En wees maar zeker dat die opgekropte bloeddorst gelest werd!

Opdat de iets minder gewelddadig ingestelden zich ook wat konden amuseren, voorzag professor Tim Verdonck vorige week een geweldig boeiende lezing over fraudedetectie. De opname van de livestream is nu eveneens op het WINAK YouTubekanaal te bekijken: https://youtu.be/1uw7-IjaxV8. Zeker de moeite waard! Verder zijn er nog enkele cantusliedjes aan het kanaal toegevoegd om de honger naar cantus toch op een manier te stillen.

Tot slot laten we ook de sporters niet in de steek. Wij moeten als WINAKkers het cliché doorprikken dat wiskundigen, informatici en fysici tamme mensen zijn! (Niet dat daar echt iets mis mee is natuurlijk) Integendeel! Die kerels en kerelinnen van Baywatch kunnen nog enorm veel iets van ons leren! Loop en fiets met ons mee en vind wat extra motivatie om zelf in actie te schieten door onze Stravaclubs te vervoegen:

Fietsen: https://www.strava.com/clubs/winak-fietst

Lopen: https://www.strava.com/clubs/winak-loopt

Wie weet kan je hier later wel iets mee winnen!

Deze zondag bezoeken we nog een webexpo van enkele interessante, eeuwenoude wiskundeboeken. Geen paniek. Je hoeft er niet voor uit je zetel te komen. We maken er een gezellig momentje van op de WINAK Discordserver, waar je rustig van thuis uit iets kan drinken terwijl je kan lachen met het gebrekkige Nederlands van wiskundigen van 400 jaar geleden.

We hopen dat we jullie hiermee toch wat kunnen amuseren in deze tijden. Geef je favoriete teddybeer een dikke knuffel (en misschien een kusje als hij/zij dat verdiend heeft) en hopelijk tot snel!

Ut Vivat, Crescat et Floreat WINAK! 

Dixit

Thomas ‘Theumes’ Van Laer
WINAK Praeses 2020-2021

P.S. Vergeet je tekening voor de Sint niet! (anders zullen er dit jaar misschien wel stoute kinderen zijn :O). De Sint is tegenwoordig wat moderner en heeft een eigen mailadres: sint@winak.be

 

Komende activiteiten

27/11 WINAK watches 'The Mandalorian'

De mysterieuze bounty hunter heeft in de voorbije twee afleveringen de opdracht gekregen om een inmiddels welbekend kind te redden uit de klauwen van een bende bandieten. Met behulp van een bounty-hunterdroid, de Ugnaught Kuiil en de Force-krachten van van het kind overleeft hij de gevaarlijke wildernis van de woestijnplaneet. Wat voor avonturen staan nu voor hem in petto? Kijk samen met WINAK mee naar de volgende afleveringen van 'The Mandalorian'! May the WINAK be with you!

https://fb.me/e/ZXVEvGqS

29/11 WINAK goes ‘webexpo Vive l’arithmétique’

Van zodra de eerste holbewoners uit hun grot kwamen en drie stenen op de grond legden wist de mens al dat meetkunde, rekenen en wiskundige verbanden de grondslag van de beschaving zijn. Of je nu schapen moet tellen, schepen moet bouwen of aandelen bij de honderden verkopen: wiskunde blijft alom tegenwoordig doorheen onze geschiedenis. Daarom organiseren de verschillende universiteitsbibliotheken en andere musea samen een online expo over een aantal werken uit de geschiedenis van de wiskunde ten tijde van Simon Stevin, dé Vlaamse wiskundige die de voorvader is van zowat de hele Nederlandstalige wiskunde. Met WINAK bekijken we deze expositie samen online, in een chille discordsessie om wat bij te praten en deze eeuwenoude boeken te bezichtigen.

https://fb.me/e/33AgoAVOw

 

Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.