D00p

Op vrijdag 18 oktober 2019 organiseert WINAK voor de nieuwe eerstejaars, de schachten en porren, een studentend00p. Hieronder een woordje uitleg wat de d00p inhoudt en zodat je kan inzien dat een WINAK d00p in de eerste plaats een leuke activiteit is die je voor de rest van je leven zal bijblijven en waar je zeker nooit spijt van zal hebben! 
 
Of je al dan niet meedoet aan de WINAK d00p moet jij en jij alleen beslissen. Als je toch beslist om je niet te laten dopen blijf je altijd even welkom op de WINAK-activiteiten (op canti en dopen van de komende jaren na) en zal niemand je daarvoor anders behandelen. Het beste bewijs dat deelname aan de d00p volledig vrijwillig is, is uiteraard dit inschrijvingsformulier.
 
In tegenstelling tot wat sommigen misschien denken betekent een d00p bij WINAK niet dat de anciens een avondje hun frustraties mogen afreageren op enkele schachten. Integendeel, de WINAK d00p is een activiteit die ruime tijd op voorhand door een aantal praesidiumleden tot in de details wordt voorbereid. Belangrijk is dat onze d00p in eerste instantie een ludieke en studentikoze d00p is, waarbij de avond wordt opgedeeld in 2 grote stukken: de buitend00p die een drietal groepsopdrachten in serene sfeer omvat en de binnend00p waarbij meerdere kleinere proefjes tot een goed einde gebracht moeten worden.
 
De opdrachtjes voor de binnend00p vinden plaats op een podium, maar er worden wel een aantal belangrijke regels in acht genomen. Zo zal je NOOIT alleen op het podium moeten verschijnen, maar steeds in kleinere groepjes. Vele mensen (en vooral meisjes dan) zijn bevreesd voor een studentend00p omdat ze denken dat ze zich moeten uitkleden, voor de WINAK d00p is dit alvast niet het geval. Wel zal je in badpak of zwembroek op het podium moeten verschijnen, maar ook daar is een goede reden voor.
 
Tijdens de opdrachten van de buitend00p kan het – gezien de Belgische weersomstandigheden in oktober – wel eens gebeuren dat je nat wordt. Als we je de ganse avond laten rondlopen met natte kleren ben je de dag nadien gegarandeerd ziek. Daarom voorzien wij een verwarmd lokaal terwijl je wacht op jouw opdracht voor de binnend00p. Met natte kleren aan mogen wij verwarmen zoveel we willen, je blijft het kou hebben. Daarom vragen we je om onder je kleren die avond  een zwembroek of badpak aan te trekken, zodat je eventueel natte spullen kan uittrekken en snel terug kan opwarmen.
 
Bij WINAK worden er onder geen enkele voorwaarde chemische producten, slachtafval, stront, urine, weet-ik-veel-welke-vetzakkerij-nog-allemaal gebruikt tijdens de d00p. We zullen je zelfs nooit met opzet vuil maken, het enige waar je tijdens onze d00p vuil van kan worden is het slijk dat nu eenmaal in Fort VI ligt als het geregend heeft.
Nog zo’n typisch misverstand is de mythe dat je op een d00p liters bier te verwerken krijgt. Bij WINAK is ook dit weer totaal onwaar! In de loop van de avond krijg je een aantal pintjes te drinken, indien je dit wil tenminste. Als je om een of andere reden geen bier wil of mag drinken, hoef je dat zeker niet te doen.
 
Onze eerste prioriteit tijdens de ganse d00p is nog steeds de veiligheid. Wij houden ons eraan om geen enkele opdracht op te leggen die onverantwoord zou zijn of waar ook maar enigszins een risico aan verbonden is. Daarenboven blijft iedereen van het WINAK praesidium de ganse avond volledig nuchter om zo te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. WINAK heeft in het verleden al eens de prijs voor beste d00p gewonnen waarbij originaliteit, sfeer, hoeveelheid volk, maar vooral veiligheid meespeelt. In principe zijn er ook elk jaar op de dopen van de studentenclubs op de UAntwerpen mensen van de academische overheid (in hoofde van ASK-Stuwer) aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Misschien stelt dat je nog wat geruster.
 
Voor diegenen die niet met eigen vervoer naar de d00p gekomen zijn, voorzien wij vervoer naar een locatie waar douches zijn en je je kan omkleden. Indien je in de buurt woont of op kot zit, raden wij je aan om anderen die niet in de buurt verblijven, in de mate van het mogelijke bij je thuis of op kot te laten douchen.
 
Belangrijk: WINAK kan jullie dus naar je kot/thuis brengen, maar wij zorgen niet voor een locatie! In principe is de d00p afgelopen rond twee uur (bij een groot aantal deelnemers kan dit drie uur worden).
Moest je nog vragen hebben kan je je altijd wenden tot één van onze praesidium-leden: spreek de mensen met zwart-oranje linten aan op TD, stuur ze een e-mailtje, of laat een berichtje achter op http://www.winak.be. Zonder twijfel zal iedereen die bij WINAK ged00pt is je verzekeren dat de WINAK d00p een leuke activiteit is: zowel voor de anciens als voor de schachten!
Als je het formulier hebt ingevuld, verwachten wij jullie om 19u30 aan het paradeplein in het Fort VI. 
Belangrijk om aan te denken:
  • doe je zwemkledij aan onder je kleren
  • zorg voor propere kleren en douchegerief voor achteraf
  • breng iets lekkers mee om te eten of te drinken voor het praesidium
  •  verkleed je naar het thema (let op: niet verkleed op een of andere manierkan wel eens in je eigen nadeel spelen
Fout | WINAK

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.